Clare Mackintosh: Az utolsó meghívás

Műfaj: krimi, thriller, romantikus, regény
Eredeti cím: The Last Party
Megjelenés éve: 2022
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 560
Értékelése Molyon: 85%

Újév napján Rhys Lloyd háza tele van vendégekkel.
Nagy sikert aratott a tóparti nyaralóival, és nagylelkűen meghívta a falu lakóit, hogy pezsgőzzenek az új, gazdag szomszédjaikkal. Ez lesz minden partik partija.
De nem mindenki ünnepelni jön. Éjfélre Rhys holtan fog lebegni a tó fagyos vízében.
Újév napján Ffion Morgan nyomozó faluja tele van gyanúsítottakkal.
Az aprócska közösség az otthona, tehát a gyanúsítottak a szomszédjai, a barátai és a családja – és Ffionnak is megvannak a saját megőrizni való titkai.
Sorban derülnek ki a hazugságok, és hamarosan már nem az a kérdés, hogy ki akarta Rhys halálát… hanem az, hogy végül ki ölte meg őt.Egy gyilkosság csak a kezdet egy olyan faluban, amelyik ennyi titkot rejteget.

A New York Times és a Sunday Times bestsellerszerző, Clare Mackintosh ezúttal is egy megismételhetetlenül csavaros regénnyel készült az olvasóknak.

Értékelésem:
Clare Mackintosh a Húsz óra a halálig című könyvével vett meg magának igazán, s bár a Látlakkal kicsit elveszített, biztos voltam benne, hogy fogok én még tőle olyan könyvet olvasni, ami újra felforgatja a mindennapjaimat. Ez meg is történt Az utolsó meghívással, ami pontosan azt nyújtotta, amit vártam: rejtélyt, izgalmat és misztikumot.

A könyv különlegessége nem az alaptörténetben rejlik: egy üdülőhely tehetős tulajdonosa újévre holtan kerül elő, így a nyomozás megindul a tettes után. Ami mégis egy kis érdekes vonást ad az egésznek, az az, hogy pont Anglia és Wales határán játszódik, így mindkét illetékes nyomozó bevonódik a folyamatba, s ezen ügy erejéig társak lesznek. Ők a két központi karakter, bár a hangsúly inkább Ffionra helyeződik, aki Leoval együtt mély szimpátiát ébresztett bennem. Kicsit Lottie Parkerre és Boydra emlékeztettek, bár Ffiont közel sem éreztem annyira szétszórtnak, mint Lottie-t, amellett, hogy az ő élete sem nevezhető egyszerűnek.Az írónőnek két nagyon jó mozzanattal sikerült érdekfeszítőbbé és tempósabbá tennie az eseményeket: az egyik ilyen, hogy egyszerre haladunk előre és vissza az időben, a központi dátumtól, újév napjától kiindulva. Így fantasztikus élményt nyújt, ahogy jelenben és a múltban is egyre több dologra fény derül, s a ahogy a két idősík együtt tartogat az olvasó számára érdekes felfedezéseket. A másik ilyen bravúros húzás a hirtelen lecsapó csavar, ami bár nem feltétlenül kötődik a gyilkossághoz, teljesen leesett az állam. Ez talán azért lehet, mert onnan érkezett a meglepetés, ahonnan egyáltalán nem számítottam volna rá, s amint felfogtam, hogy mindez mit jelent, már el is érkeztem a könyv második részéhez.
Instagram: @koffertzitzah

Ami pedig a rejtélyt illeti, szinte lehetetlen rájönni, hogy mi és hogy történt, ki volt-e tervelve a dolog vagy sem, kinek van köze a gyilkossághoz, hiszen Rhys Lloyd halálával kapcsolatosan nem az a kérdés, hogy kinek származna előnye belőle, hanem inkább az, hogy kinek nem. Lassan, de biztosan kerülnek elő az újabb és újabb információk, s néha az egészen apró és jelentéktelennek tűnő részletekben rejlik a kulcs. Az utolsó oldalak pedig fantasztikusak, egyszerűen imádtam ezt a nagyszerű befejezést! Tökéletesen felépített, alaposan kigondolt nyomozás részese lehettem, úgyhogy mindenkinek ajánlom Az utolsó meghívást, aki arra vágyik, hogy lenyűgözzék.

Értékelés: 5/5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :


További bejegyzések, értékelések:



Megjegyzések