Ronnie W.A.: Áradás

Műfaj: lélektani, romantikus
Megjelenés éve: 2024
Kiadó: Book Dreams
Oldalszám: 258
Értékelése Molyon: 96%

Nova
A ​videóim heti félmilliós nézettséget érnek el már öt éve. Ott vagyok a legjobb száz között.
Felismernek vásárlás közben. Tinik, férfiak, vén kéjencek. Látom a szemükben, hogy azon gondolkodnak, honnan ismerős ez a lány…
Aztán bevillan nekik…
Nincs már bennem gyűlölet. A nevedet is elfelejtettem. Ha akarnám, sem tudnám felidézni egyetlen vonásodat sem. Sodródtam az árral. Nem kapaszkodtam meg a kiálló sziklákban, a segítő kezekben. Hagytam, hogy a sötétség a mélybe húzzon.
Aztán jött ő, a fura madár…


Dan
Hatalmas víztömegként nyomja a mellkasom a múlt. Hibát követtem el.
A lány a szomszédban lakott. Tetszett a mosolya és a laza, fiús stílusa. Fülig belezúgtam, mielőtt lefeküdt velem. Mindent vett a webkamera.
Esténként úgy alszom el, hogy elindítom a legelső videót rólad, ezzel növelve a nézettségszámokat. Az internet nem felejt, így nekem sem engedi, hogy valaha kitöröljem a fejemből az első esetlen mozdulatainkat, és a hibákat, amit ellened vétettem.

Ha a szemembe nézel, mit látsz?
Létezik számunkra bármilyen jövő a mi múltunkkal?
Talán más mellett megtalálom…

"Néha félelmetes érzés vágyni valami olyan után, amiről legbelül, az a sóvárgó szelete a szívünknek fáj. Az agyunk tudja, hogy soha nem lehet a mienk a tiszta boldogság, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozzon benne, hogy a szív tisztán higgyen. Ellenség az agy és a szív."

Értékelésem:
Az Áradás nem egyszerű történet, de nem is a sima hétköznapi emberek számára íródott, akik arra vágynak, hogy az olvasmányaikban minden álmuk és vágyuk kiteljesedjen. Azoknak szól, akik tudják, hogy az élet nem habostorta, s nem néznek félre mások lelkének sötétsége láttán.
Instagram: @koffertzitzah

Mindenkinek megvan a maga keresztje, de Katának, Daninak és Illának különösen. Mindegyikük élete helyrehozhatatlanul félrecsúszott valahol, hogy most száguldó aszteroidaként haladjanak a megsemmisülés felé. Dani mélységesen megbánta, hogy gimisként videóra vette Katával való első együttlétét, majd az internet népe elé tárta. A lelkiismeretfurdalás azóta is gyötri, s még ha lehetetlen küldetésnek is tűnik, megpróbálja helyrehozni tettét. Kata sorsa pedig valóban azóta a borzalmas nap óta indult el a szakadék felé - immár Novaként videóival rengeteg férfinak hozza el nap mint nap a megkönnyebbülést. Közben Illával, az egyedülálló anyával takarít, s bonyolódik egyre kuszább kapcsolatba. Könnyű lenne ítélkezni, hogy nézd meg, mi lett belőlük, aztán vess rájuk még egy pillantást, nézz be a bőrük alá, a gondolataikba, s meglátod, hogy az élet folyamatosan formálta és edzette őket, hatalmas árat kérve azért, amire soha egyikük sem vágyott. Hihetetlenül erősek, mégsem félnek olykor gyengék lenni, s egymást támogatva végül beengedni a jót, megismerni és elfogadni önmagukat, a lényüket, a hibáikat és érzéseiket. Azzal dolgoznak, amijük van, nem fogják megváltani a világot, de a boldogság kulcsa nem minden esetben az, hogy a társadalom elvárásainak megfelelően gondolkodj vagy élj.

A könyv erős témákat hoz fel és a nyelvezet sem gyenge, egy fél perce sem hagy számunkra kiutat a sötét hangulatból, mégis van benne valami felemelő. Az elbeszélés módja is olyan, mint a szereplők: a nyers és durva szavak többet sejtetnek, nem félnek megmutatni magukat, ami mellett maga az egész szöveg mégis igényes és szépen felépített. A kezdeti depressziót, kényszeres gyűjtögetést már csak később megjelenő BDSM és a poliamoria tudja fokozni, a végére mégis mindez természetessé válik. Az Áradás olyan történet, amely úgy érzem, még sokszor eszembe fog jutni az életem folyamán, s amelyen még hosszan fogok gondolkodni.

Köszönöm Ronnie W.A.-nak a lehetőséget és a bizalmat, hogy a Momster után ezt a művét is elolvashattam, s olyan sötét oldalakat ismertetett meg velem, melyek szélein kicsit mégiscsak átüt a fény.

Értékelés: 5/5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések