Tahereh Mafi: Imagine Me (angol)

Műfaj: fantasy, disztópia, sci-fi, ifjúsági, romantikus, urban fantasy
Megjelenés éve: 2020
Kiadó: Egmont UK, HarperCollins, Electric Monkey
Oldalszám: 450
Értékelése Molyon: 81%

The explosive finale to the New York Times and USA Today bestselling Shatter Me series.

Juliette Ferrars.

Ella Sommers.

Which is the truth and which is the lie?

Now that Ella knows who Juliette is and what she was created for, things have only become more complicated. As she struggles to understand the past that haunts her and looks to a future more uncertain than ever, the lines between right and wrong—between Ella and Juliette—blur. And with old enemies looming, her destiny may not be her own to control.

The day of reckoning for the Reestablishment is coming. But she may not get to choose what side she fights on.

"To the world, she is formidable.
To me?
She is the world."

"I thought that, maybe, after everything I’d been through, the world might finally cut me some slack. Let me breathe between tragedies. Nah."

"Fingers tremble.
Flowers die.
The sun flinches, the stars expire.
You are in a room, a closet, a vault, no key—
Just a single voice that says
Kill me"

Értékelésem:
Tahereh Mafi Shatter Me sorozatának záró kötete nem kevésbé fájdalmas, mint a sorban előtte következők, szóval aki azt gondolja, a végső fejlemények olvasásával fellélegezhet, nagyon nagyot téved. A lezárás persze szép, végre mindenki megkapja, amit megérdemel, de ezt már elhitette velem egy párszor az írónő, szóval annyira nem nyugodtam meg az utolsó fejezetektől.

Túl sokat nem akarok spoilerezni, bár ez így a hatodik résznél már nem kis kihívás, de dióhéjban arról szól a történet, hogy a Defy Me majdnem idilli vége után megint minden a feje tetejére áll, mintha Mafi csak annyit kérdezne: "Azt hitted, mi?" Ella/Juliette - nekem mindig inkább az utolsó esik jobban - megint küzd az őt körülvevő démonokkal, melyek között ott van Emmaline is, akinek hihetetlen erejű képességei szó szerint összezúzhatják az egész világot. Warner most is szívszaggatóan szerelmes, s nem elég, hogy egész életében szenvednie kellett, még amiatt is aggódhat, hogy ismét elveszíti Juliette-et. S aztán ott van Kenji, a jelenlegi kötet fő szószólója, aki még a legsötétebb és legképtelenebb helyzetekben is előveszi a humorát, ezzel élvezhetővé varázsolva a történetet. És sajnos tényleg ennyi, tényleg rajta múlik az egész, hiszen a szereplők élete megint csupa szenvedés, nem fájt nekik még eléggé az elmúlt 20 év, adjunk hozzá egy kis kakaót. Összetört a szívem, sajgott, mint a rettenet, de ez most már nem az a mennyiség volt, amit elviselsz, mert tudod, hogy ez az ára annak, hogy minden rendben legyen a végén. Nem, ez már teljesen, totálisan felesleges volt, pedig a Ne érints azóta a kedvenc könyveim listáján szerepel, mióta először elolvastam belőle pár oldalt.
Instagram: @koffertzitzah

Szó mi szó, az Imagine Me már nem okozott akkora extázist, mint a többi rész, de még mindig azt mondom, hogy ez ne riasszon el tőle senkit, mert a Shatter Me az egyik legfantasztikusabb YA disztópia sorozat, amit valaha olvastam. Tehát ha eddig véletlenül nem fogtál volna bele az olvasásába, vagy jelenleg pihensz két rész között, már nem is kell azon gondolkoznod, mit vegyél a kezedbe legközelebb.

Ui.: Megjelent egy Believe Me címet viselő kötet, ami elvileg a 6,5 rész. Idézem a leírást: "At long last, Warner and Juliette’s future together is within reach, but the world continues to try to pull them apart. Will they finally be able to be happily, officially, together?" - Úgy érzem indokolt volt a bizalmatlanságom Juliette és Warner boldogságát illetően.

Értékelés: 5/3

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések