Tahereh Mafi: Defy Me

Műfaj: fanatsy, sci-fi, disztópia, romantikus, regény
Megjelenés éve: 2019
Kiadó: Egmont Books, Harper Teen, Electric Monkey, Harper Collins, Dean
Értékelése Molyon: 87%
Oldalszám: 352-416

The gripping fifth installment in the New York Times, USA Today, and Publishers Weekly bestselling Shatter Me series. Will Juliette’s broken heart make her vulnerable to the strengthening darkness within her?

Juliette’s short tenure as the supreme commander of North America has been an utter disaster. When the children of the other world leaders show up on her doorstep, she wants nothing more than to turn to Warner for support and guidance. But he shatters her heart when he reveals that he’s been keeping secrets about her family and her identity from her—secrets that change everything.

Juliette is devastated, and the darkness that’s always dwelled within her threatens to consume her. An explosive encounter with unexpected visitors might be enough to push her over the edge.

Értékelésem:
A sorozat előző része elég drámaian ért véget és akkorát szólt, hogy kíváncsi voltam, milyen folytatást hoz ki ebből az írónő, hogy tudja még megmenteni Julette életének romjait. Amikor azt hihettük volna, hogy végre minden a helyére került, minden megoldódni látszik és a szereplők végre felveszik a kesztyűt, akkor omlott össze a világ, látszólag véglegesen és helyrehozhatatlanul. Biztos voltam benne, hogy Tahereh Mafi lehetetlen küldetést vállalt, fel voltam készülve a nehézkesen, erőltetetten felépített mentőakcióra, így nagyon meglepődtem, amikor viszonylag könnyen és logikusan mégis elérte, hogy a dolgok ismét jó irányt vegyenek.
Instagram: @koffertzitzah


Valamennyire félve álltam neki az olvasásnak, hiszen az első 4 könyv magyarul nagyon jó élményt nyújtott a gyönyörűen megfogalmazott, érzelmekkel teli leírásaival, melyektől nagyon gyakran szárnya kapott a lelkem. Aggódtam, hogy angolul nehezebb lesz megértenem a dolgokat, de szerencsére szó sem volt ilyesmiről, s elmondhatom, hogy hasonlóan felemelő élményt nyújtott a könyv sorait olvasni, mint a korábbiakban. Az eddigi fordítás is fantasztikus, de az eredeti szövegnek sincs oka szégyenkezésre, az biztos.

A Ne érints sorozat 5. kötete tele van visszaemlékezéssel Juliette és Warner korábbi életéből, így sokat nem nagyon merek leírni a cselekményből, de higgyétek el nekem, nagyon megéri elolvasni. Már csak azért is, mert kettejük múltja számos dologra rávilágít, még ha ezt saját maguk csak most kezdik el felfedezni. Ahogy haladunk előre - és közben vissza is - az időben, teljesen más fénybe helyeződnek az eddigi történések, s lehetőséget kapunk megérteni azokat a dolgokat is, amikről nem is tudtuk, hogy magyarázatra szorulnak. Önmagukra találásuk közben hatalmas fejlődésen mennek keresztül, erősödnek, még elszántabbak lesznek, és ezután már csak nyomokban lehet felfedezni Warnerben a dacos kisfiút, s Juliette-ben a félénk, visszafogott lányt.

Előrebocsátom, hogy ez az eddigi legdepresszívebb rész, tele van fájdalommal, kínnal, igazságtalansággal és árulással. A sorok között mégis ott van az a hihetetlenül nagy erejű szeretet, ami összeköti és megmenti a szereplőket még akkor is, amikor már végleg nincs bennünk semmi remény, hogy ebből még bármi jó kisülhet. Alig merünk bízni abban, hogy lekerül a nyomás és a nehéz súly százszor megszakadt szívünkről, s nem hisszük el, amikor végre tényleg megtörténik. Nevettem, majd sírtam ezen a könyvön, és nagyon bánom, hogy nem vettem a kezembe már hamarabb, hogy még közelebb kerüljek Juliette-hez, Warnerhez, Kenjihez és mindenkihez, akit megtört a világban uralkodó elnyomó hatalom és kegyetlen káosz. Izgatottan várom, mit hoz még számukra a jövő, sikerül-e a romokból feltámadniuk és megkapják-e azt a boldogságot és szabadságot, amit mindannyian ezerszer kiérdemeltek már küzdelmeik során. Tahereh Mafi még mindig fantasztikus, le a kalappal!

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :

További bejegyzések, értékelések:


Megjegyzések