Freida McFadden: A bosszú otthona

Műfaj: pszicho-thriller, krimi, regény
Eredeti cím: The Housemaid's Secret
Megjelenés éve: 2023
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 316
Értékelése Molyon: 91%

Nehéz ​olyan munkaadót találni, aki nem kérdez túl sokat a múltamról. Ezért hálát adok a szerencsémnek, hogy Garrickék mégis munkát adnak nekem. Takarítom a pazar penthouse-ukat, és flancos ételeket készítek a makulátlan konyhájukban. Itt dolgozom egy darabig, míg meg nem kapom, amit akarok.

Szinte minden tökéletes. Azonban még mindig nem találkoztam Mrs. Garrickkel… Biztos vagyok benne, hogy az ő sírását hallom az ajtón túlról. Látom a fehér hálóinge nyakán a vérfoltokat, mikor mosok. Aztán egy nap nem tudom megállni, és bekopogok hozzá. Lassan feltárul előttem a vendégszoba, és amit odabent látok, az örökre megváltoztat mindent.

Ekkor ígéretet teszek. Elvégre nem ez lenne az első alkalom. Meg tudom védeni Mrs. Garricket, miközben a saját titkaimat is biztonságban tartom.

Douglas Garrick rosszat tett, és meg fog fizetni érte. Csak az a kérdés, hogy meddig vagyok hajlandó elmenni…

A #1 Amazon bestsellerszerző Freida McFadden A téboly otthona folytatásában sem engedi el a sötét és hátborzongató atmoszférát, valamint Millie is visszatér. Vajon most mit tartogat számunkra?

Értékelésem:
Ha az első és a második rész között kellene választanom, azt mondanám, az első valamivel jobban elnyerte a tetszésemet, de csak azért, mert akkor még nem tudtam, mit várjak Millie-től. Azonban a második kötet is fantasztikusra sikeredett - most is lehengerlően titokzatos, sötét, rejtélyes történet részesei lehetünk, ahol sosem az a rosszfiú, akit elsőre tippelnénk.
Instagram: @koffertzitzah

Ez a rész nem ott folytatódik, ahol előző abbamaradt, de talán nem is baj, hiszen az írónő betölti a lyukakat, s előbb-utóbb össze tudjuk rakni, mi történt Millie-vel a köztes időszakban. Millie most is egy vagyonosabb családhoz szegődik el házvezetőnőnek, ahol első pillantásra minden rendben folyik, ám az olyan gyakorlott szemnek, mint amilyen a főszereplőé is, hamar kiderül, hogy valami nem stimmel. Egy IT cég vezérigazgatója kéri fel, hogy takarítsa felbecsülhetetlen értékű bútorokkal berendezett apartmanukat, valamint előre összeállított menü alapján készítsen számukra vacsorát. A valaha gyönyörű feleség közben a vendégszobában gyengélkedik, betegsége nem engedi, hogy a hétköznapi emberek életét élhesse. Millie azonban rövidesen furcsa hangokat hall a szobából, s lassan kialakul benne a gyanú, hogy Douglas mégsem az a kedves, figyelmes munkáltató, akinek elsőre gondolta, hanem valószínűleg egy erőszakos férj, aki rendszeresen bántalmazza feleségét. Igazságérzete most sem engedi, hogy ártatlan nők szenvedjenek, ezért eltökéli, hogy kimenekíti Wendyt ebből a borzalmas házasságból.

A kötet több részre tagolódik, Millie és egy másik szereplő nézőpontját is megismerhetjük, s szerintem mondanom sem kell, hogy a váltásnál indulnak be igazán a dolgok, s derülnek ki olyan titkok, amiktől leesik az állunk. Rájövünk, hogy semmi sem az, aminek látszik, s innentől kezdve egyre nő bennünk a feszültség, hogy mégis hogy fog ez az egész ügy megoldódni, s Millie hogy fog belőle kikeveredni. Most sem kell csalódnunk benne, ugyanis az eddigiekhez hűen elintézi, amit el kell, s még ott sem tiszta a keze, ahol azt hisszük, nincs köze a megoldásoz.

Aki kezébe veszi a Millie Calloway sorozat második részét, hasonló izgalmakra számíthat, mint amiket a Téboly otthonában is átélhetett, így mindenképpen ajánlom olvasásra az első után. Elvileg egymástól függetlenül is érthető a két kötet, azonban sokkal nagyobb élményben lehet része és teljesebb képet is kaphat az, aki inkább sorrendben halad.

Értékelés: 5/4,5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések