Kandi Steiner: Weightless - Súlyok nélkül

Műfaj: romantikus, new adult, regény
Eredeti cím: Weightless
Megjelenés éve: 2021
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 380
Értékelése Molyon: 94%

Te ​képes vagy viselni egy fájdalmas szerelem súlyát?

Emlékszem a fényekre. Emlékszem, le akartam fényképezni, ahogy vörösen és kéken villództak rideg, szenvtelen arcán. De tudtam, hiába lennék képes elmozdulni onnan, ahol a lábam földbe gyökerezett… hiába szaladnék a fényképezőgépemért, akkor se tudnám megörökíteni a pillanatot. Nincs zársebesség, lencse vagy fénytechnika, ami hűen visszaadhatná az érzéseimet, ahogy a szemébe néztem.

Bíztam benne, szerettem, és bár a testem megváltozott azon a nyáron, ő biztosított a segítségéről: hogy megmaradjak annak, aki belül vagyok, függetlenül attól, hogy a külsőm átalakult.

De aztán minden megváltozott.

Ellopta az ártatlanságomat. Megsebezte a szívemet. Elvette mindazt, amit úgy hittem, az életemről tudok, hirtelen kihajította az ablakon, és közben darabokra törte a világomat összetartó üveget.

Emlékszem a fényekre.

A szenvedélyesen, kétségbeesetten, tüzesen felizzó piros csíkokra. Az éles, könyörtelen, rideg kék sugarakra. Jelképei voltak mindannak, amit azon a nyáron el kellett szenvednem. És mindannak, amivel nem akarok szembenézni soha többé.

Önbizalomhiány, túlsúly, szerelmi csalódás – hogyan lehetünk úrrá a félelmen, fájdalmon, bánaton?

Ismerd meg Natalie történetét!

"Ő volt az az ember, aki megváltoztatott, aki jobbá tett, és aki segített cipelni a súlyomat, amikor túl nehéz lett ahhoz, hogy egyedül vigyem."

"Kinyújtottam a mutatóujjam, a vége épp csak érintette a víz felszínét, és a fodrozódó víz először az arcom tükörképét, majd a testem többi részét is eltorzította. Ekkor értettem meg, hogy az életem az enyém. Bármit tehetek, bármi lehetek, ha megvan a bátorságom hozzá."

Értékelésem:
A Súlyok nélkül lenyűgöző történet egy erős lányról, aki rövid idő alatt gyönyörű fejlődésen megy keresztül. Nat sokáig nem gondol bele, hogy tulajdonképpen nincs kibékülve a saját testével, baráti társaságával, valamint a jövőt illet kilátásaival. Egy fájó szakítás kell ahhoz, hogy elkezdje megismerni önmagát, hogy rájöjjön, kicsoda Mason nélkül, hogy megtanulja értékelni és szeretni azt, aki ténylegesen ő, lecsupaszítva a ruhái és a társadalom ráaggatott címkéi nélkül is.

A szakítás után Nat meg akarja mutatni volt barátjának, hogy mit veszít azzal, ha elengedi őt, így elkezd változtatni a külsején. Nem egy vékony lány, ezért kitartóan ellátogat az edzőterembe, személyi edzője pedig nem más, mint Rhodes, a város híres rosszfiúja, aki minél nagyobb teljesítményre igyekszik ösztökélni őt. Rhodes hírnevének alapja nem egészen pozitív, ugyanis különleges kapcsolatot ápol klienseivel - és itt nem a lelki értelemben vett összeborulásra kell gondolni. Nat mindezzel tisztában van, ám Rhodes mellett sikerül kibontakoztatnia egy másik énjét. Olyan erőre lel önmagában, amiről nem hitte, hogy valaha is rátalál. Az alacsony önbecsüléssel küzdő lány Rhodes támogatásával lassan megismeri önmagát, mer lépni és kockáztatni, átértékeli maga körül a világot. A szemünk előtt érik felnőtt, tartással és lelkierővel rendelkező nővé. Ez azonban nem annak köszönhető, hogy a srác körülbelül elmenne motivációs trénernek is, mert ez azért nincs így. Rhodesnak is megvannak a maga problémái, többek között megélhetési gondokkal küzd, és pár éve eltűnt ikertestvére után is kutat, akit neki kellett volna megvédenie. Tehát neki is megvan a keresztje, ő is cipel magával súlyokat, még ha kicsit más értelemben is.
Instagram: @koffertzitzah

Ez a könyv az útkeresésről, a lelki megerősödésről szól. Arról, hogy merjünk azok lenni, akinek a lelkünkben érezzük magunkat, hogy tegyünk az álmainkért, és csak azok véleményére adjunk, akik ismernek és szeretnek minket. Nem másnak kell megfelelnünk, hanem magunknak, mert hiába teszünk mindenkit elégedetté a környezetünkben, ha a szívünkben élő pillangó kénytelen bebábozódva leélni az egész életét. Natalie és Rhodes fontos dolgokra tanítják meg egymást, annak ellenére, hogy első pillantásra különböznek, a kapcsolatuk pedig hihetetlenül nagy ajándék mindkettejük számára.

Azt hittem, hogy a Szeretlek, Whiskey-hez hasonló könyvet tartok a kezemben, így fel voltam készülve egy kemény érzelmi hullámvasútra. Szerencsére Natalie életében kevesebb dráma kap helyet, így nem zúzza szét az ember lelkét, mégis rengeteg dologra megtanít. Rhodes és ő összeillő páros, kettejük kapcsolatáról olvasni olyan, mint beilleszteni egy puzzle utolsó darabját is a helyére, ami jóleső, büszke érzéssel tölti el az embert. Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki bizonytalan, kételkedik önmagában, és nem csak azt nem hiszi el, hogy képes repülni, hanem egyenesen úgy gondolja, szárnyai sincsenek. Dehogyis nincsenek.

Értékelés: 5/5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)


Megjegyzések