Caroline Peckham, Susanne Valenti: Cursed ​Fates (angol)

Sorozat: Zodiac Academy (5.)
Műfaj: high fantasy, romantikus, regény
Megjelenés éve: 2020
Kiadó: Magánkiadás
Oldalszám: 766
Értékelése Molyon: 92%

After the devastating events at Zodiac Academy, we have to deal with this darker world we're faced with.
Lionel seeks to hurt us, the Nymphs seek to hurt the entire Fae race, and between all of it, we just have to try and survive each day as it comes.
I'm afraid of everything falling apart, but it looks like it already has.

"You could be on the moon and I’d still find a way to love you."

"Darius was savage, brutal, vicious, broken and mine. And in that moment, I had no desire for the darkness in him to ever let up. I wanted him. Every damaged, depraved, dirty piece of his soul was made to fit with all the twisted, ruined parts of my own."

"Because that's what love is,” […] ”It's giving everything without expecting anything in return. It's sacrificing your heart and happiness for someone else and it's owning all of your mistakes and trying to make them right. Not because you expect to get something in return for it. But because the person you love needs to know how you feel."

Értékelésem:
A Vega ikrek legkevésbé sem nevezhetőek szerencsés alkatnak, s ebben a kötetben minden csak még sötétebb fordulatot vesz. Lionel Acrux hatalma védelmezőjével az oldalán egyre csak növekszik, ahogy képes nagyobb kontrollt gyakorolni az árnyak és a nimfák fölött, s ha mindez nem lenne elég, egy olyan tárgyat keres, mely örök halhatatlansággal ruházná fel. Sajnos a kérdés nem az, vajon meg fogja-e találni, hanem inkább az, hogy ez mikor következik be.
Instagram: @koffertzitzah

A kötet viszonylagos nyugalomban indul, bár a negyedik rész epikus befejezése után azért még nem csitult el a vihar. Darcy és Tory tovább folytatják első évüket a Zodiac Academy falai között, s már nem kell sok idő, hogy sikeresen túl is éljék a sok kegyetlenkedést és támadást, ami érte őket. Bár azt is meg kell vallani, hogy a negatív történések ellenére azért boldog pillanatokban is volt részük, hiszen nem csak egyre több barátot és szövetségest szereztek, hanem otthonra és családra is találtak. Ne kiabáljuk el, de azért az örökösök is kezdik őket befogadni maguk közé, s nem áll távol tőlük, hogy belássák, talán hiba volt végig ellenségként kezelni őket. Némi idő elteltével könnyen abba a hitbe ringathatjuk magunkat, hogy talán előbb-utóbb minden megoldódik és folytatódhatnak a hétköznapok az akadémián, s ami eddig kilátástalan helyzetnek bizonyult, talán mégsem a világ végét jelenti. Természetesen hatalmasat tévedünk, ha ezt bevesszük.

A világ megint akkor fordul fel, mikor nem számítanánk rá, s az eddigi fenyegető veszélyek helyett most még nagyobb borzalmak történnek, s a szereplők egy része kénytelen elszakadni egymástól. Tory és Darius egyre távolabb, mégis egyre közelebb kerül egymáshoz - de vajon nincs túl késő, hogy helyrehozzák azt, amit örökre összetörtek, s aminek pusztulása a csillagok szeme előtt zajlott? Orion és Darcy izgalmas és tiltott kapcsolata sem maradhat örökké titok - az eddigi biztonság illúziója egy pillanat alatt szertefoszlik, ha nem elég óvatosak. Ahogy egyre növekszik a feszültség, Lionel is közelebb kerül a céljához, s valami olyanra szánja el magát, amire álmunkban sem gondoltunk volna, s ami gyökerestül változtatja meg a lányok esélyeit nem csak a trónra lépésükre, de az életben maradásukra is.

Elképzelni sem tudom, mi következik még ezek után, de nehéz azt gondolnom, hogy innen még helyrejöhetnek a dolgok - ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy az eddigiek alapján az írónők fantáziája olyan mértékig kimeríthetetlen, hogy elképesztő bravúrossággal fogják még csavarni, majd lezárni ezt a történetet. Én pedig továbbra is úgy élvezem minden percét, hogy soha ki sem akarok belőle szakadni.

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések