Gitte Rose: Kristályközelség

Sorozat: Áttűnő világok (3.)
Műfaj: sci-fi, misztikus, regény
Megjelenés éve: 2024
Kiadó: Magánkiadás
Oldalszám: 282
Értékelése Molyon: A friss megjelenés miatt még nincs %-os értékelés.

Köszönöm a recenziós példányt az írónőnek! 

Hatvan ​nap csend.
Jelek és az Új Létezés mindennapjait felkavaró történések nélkül.
Joshua Végrehajtó és Papjelölt egy újabb küldetésről tér vissza Metropolisz jéghideg falai közé. Semmi sem ugyanaz, konstatálja. Ám az a tényező, ami az elmúlt időszakban a változást katalizálta az Új Érában, már nincs jelen többé.
Felyren lilásan derengő, végtelen hóréteg alatt türelmesen várakozott. Úgy tűnt, nem fed fel további titkokat. De az Új Éra rendszereiben elérhető, lezártnak tekintett Jelek váratlanul újabb szignált generáltak. Összekapcsolódtak. Mátrixba rendeződtek. Mintázatokat alkottak.
Nem csak a Jelek ébrednek, hogy újabb kihívásokat hozzanak magukkal.
Kall Végrehajtó, ideiglenes kiiktatását követően, végül magához tér, eleinte nem tudja, pontosan hol, és mennyi idő után. Válaszokat keres a történtekre, bár úgy tűnik, egy olyan rideg valóságra ébredt, amiben különleges kapcsolata társával, G.g.-vel, a téridő olyan koordinátái alatt létezik, amit többé nem érhetnek el.
Vajon rátalálnak arra a konstellációra, ahol helyreáll a rend, a kristályközelség, amiben ismét együtt lehetnek… vagy végleg elveszett minden, ami jelentőséggel bírt számukra?
Lehetséges azonban, hogy az életüket meghatározó küldetés, ami végül átírja az egész Új Éra történetét, éppen most kezdődik el.

Értékelésem:
Instagram: @koffertzitzah
Nagyfokú érdeklődéssel és izgalommal vártam az Áttűnő világok harmadik részére, hiszen az első két kötet kalandjai is csodálatos élvezetet nyújtottak, azok után pedig kíváncsi voltam, mit tartogat még számunkra Kall és G.g. hihetetlen története. Szerintem nem kell mondanom, hogy most sem csalódtam az írónő különleges fantáziavilágában.

A történet majdnem ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész véget ért, csak az idő közben eltelt 60 nap különbséggel. Kall és G.g. eddig ugyanis nem voltak tudatuknál - a lány szervezete éppen egy jelentős átalakuláson ment keresztül, hogy a különleges életanyagnak köszönhetően, Kallhoz hasonlóan ő is az Új Éra tagjaihoz tartozhasson, a férfit pedig kénytelen voltak ugyanennyi időre szintén "hatástalanítani", hiszen nem bírta volna elviselni szerelme végtelen fájdalmát, melyet a folyamat során át kellett élnie. Az ébredést követően viszont egy másik nehéz időszakot kell közösen leküzdeniük: G.g.-nek részben vissza kell találnia önmagához, Kallnak pedig türelmesnek kell lennie, míg ez megtörténik. Mindkettejüknek szembe kell néznie azzal, hogy a lány azért valószínűleg már sosem lesz az a törékeny lélek, akibe a férfi korábban beleszeretett - és meg kell tanulniuk elfogadni, hogy a dolgok ilyen változása nem feltétlenül negatív, csak más. G.g. emellett megkezdi a Végrehajtóvá váláshoz való felkészülést is, amit tetéz, hogy a Jelkeresés is folytatódik, méghozzá többszörös erővel, hiszen a régóta szunnyadó állapotban lévők is itt-ott ismét aktivizálódnak.

De hogy kicsit kitekintsünk a két főszereplő sorsáról, Joshua, Rye/Zen, Kai, Grotto és Aoi is szót kapnak, az ő életük fontos képkockáiba is betekinthetünk. Itt, a harmadik kötetben válik igazán világossá, hogy G.g. megjelenése és személyisége milyen elemi erővel hat mindenkire: az általában fagyos szívek is elkezdenek hallgatni érzelemmaradványaikra, közelebb kerülnek egymáshoz, s magasabb fokon nyilvánítják ki egymáshoz való ragaszkodásukat is. Hogy ez mennyire jó vagy sem, kiderül a történet végén, de fantasztikus látvány erről a pontról visszatekinteni a történet legelejére, és összehasonlítani, kivel mi történt és hogyan változtak a karakterek.

A fenti érdekességek mellett az izgalmak sem maradnak el, az érzelmi vonallal párhuzamosan az élet folyik tovább, a régi csapat újra összeáll, érdekes helyszínekre utazik és gondolkozik azon, vajon mi lesz mindennek a kimenetele. Mennyire bízhatnak vakon a Jelkeresésben, mennyire biztos, hogy nem veszélyes ez az Új Érára nézve? - Ilyen és ehhez hasonló kérdéseken törhetjük a fejünket, míg G.g., Kall, Joshua és a többiek további (számunkra) új bolygókat és csodás jelenségeket fedeznek fel. És ha már itt tartunk, ki is emelném a történet azon elemét, amely a legnagyobb élvezetet nyújtotta számomra: a gyönyörű leírásokat - legyen akár az egy táj, vagy egy jelenség részletes és csodálatos szemléltetése az olvasó részére. Gitte Rose elképesztően szép kifejezésmóddal juttatja tudtunkra, hogy éppen minek lehetünk szemtanúi, olyan érzékkel, hogy a szívem dalra fakadt közben.

Az írónő olyan univerzumot alkotott, amihez a későbbiekben is szívesen fogok visszatérni, és amelyben mindig öröm létezni! Köszönöm, hogy megmutatta számomra, bármi legyen is, bármilyen időket éljünk és is bármelyik valóságba repüljünk is, a legfontosabb érték mindenhol a szeretet és az élet marad. És ha minden igaz, még nem is kell elengedünk ezt a világot, hiszen legnagyobb örömömre az előzmény is készülőben van!

Értékelés: 5/5

Kedvet kaptál? 

Engedj a hívásnak és szerezd be a sorozat köteteit itt, itt vagy akár itt

A sorozat további részeiről szóló értékelést itt olvashatod. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

Megjegyzések