Caroline Peckham, Susanne Valenti: Shadow Princess (angol)

Sorozat: Zodiac Academy (4.)
Műfaj: high fantasy, romantikus, regény
Megjelenés éve: 2020
Kiadó: Magánkiadás
Oldalszám: 686
Értékelése Molyon: 93%

The shadows are in my blood.
I can feel them crawling through me, slithering under my skin and taking me hostage.

But the darkness within me, isn't nearly as bad as the darkness that lives around me.

The four heirs will stop at nothing to destroy the lives of me and my sister.

But they haven't figured out yet, we're the strongest creatures they've ever known…

”I'm the devil and I want you. I want you like I've never wanted anything or anyone. And I will fight to make you mine, no matter what it takes. No force in Solaria will rip us apart.”

"Darius laughed and for a moment I just stared at him with my lips parted. Where were the douchebags who tormented us all around campus? Was this some kind of Christmas miracle or something? Had a little elf come and crawled up all of their asses to fill them with Christmas spirit this morning? Whatever the reason, I wasn’t going to question it."

”Why?” I demanded. ”Why not just go after someone else?”
”Because we don't get to choose our obsessions. And you're mine.”

Értékelésem:
A Vega ikrek még csak első évüket sem fejezték be a Zodiac Academy-n, de már most annyi kihívással kell szembenézniük, mint másnak egy egész élet során sem. Rengeteg dolog történt az elmúlt 3 kötet több, mint 1500 oldalán, s bizony a negyedik rész sem lazított a gyeplőn, mert egy szusszanásnyi időnk sincs, hogy kicsit megálljunk és élvezzük az átmeneti nyugalmat. Ha netalántán néhány fejezet erejéig mégis azt gondolnánk, hogy pár órára elkerülnek minket a vérszomjas sárkányok, sötét árnyak és ijesztő nimfák, hát nagyot tévedünk, mert a szélcsend csak illúzió.
Instagram: @koffertzitzah

Tory és Darcy már az első részben is nagyon badass teljesítményt nyújtott, s ahol mindenki más már rég meghátrált volna, ott ők csak felszívták magukat és százszoros erővel csaptak vissza. Vannak viszont olyan hatalmak, melyek felett nem rendelkeznek befolyással, s olyan erők, melyeket nem lehet megfélemlíteni gonosz pillantásokkal, odavetett szúrós megjegyzésekkel vagy erőfitogtató harcokkal. Annyi biztos, hogy a két lánynak fel kell készülnie néhány olyan csapásra is, melynek jövetelét senki nem tudja megjósolni.

Miközben tovább folytatódnak az izgalmas és misztikus tanórák, az esetenként befigyelő bulik, s a négy örökös nap mint nap egyre fondorlatosabb zaklatása és próbálkozása, hogy örökre visszaűzze a lányokat a halandók világába (tehát csak egy átlagos időszak az akadémián), az ikrek minden elrettentő fenyegetés ellenére egyre csak közelebb kerülnek szüleik trónjához. Fizikai és átvett értelemben is elkezdik bontogatni a szárnyaikat, megtanulják kontrollálni újonnan felfedezett erejüket és képességeiket, s végre otthonukba, a palotába is eljuthatnak, amely minden várakozásukat felülmúlja. Lassan komolyabbra fordul követőik és ellenségeik létszáma, s kezdik úgy érezni, hogy joguk van visszaszerezni azt, ami eredendően is az övék: Solaria trónját. Azonban nem ők az egyetlenek, akik egyre közelebb kerülnek ehhez a célhoz, hiszen valaki más is egyre növekvő és egyre baljósabb fenyegetést jelent számukra.

A fantasztikus cselekmény mellett természetesen a többi szereplőről sem érdemes elfeledkezni, merthogy Seth, Caleb, Max és Darius is hozzák a megszokott lehengerlő formájukat, és néha bármennyire is elcseszettek a dolgok, akkor is csak többet akarunk belőlük. Egyre inkább vetkőzik le mindannyian a páncéljukat, ahogy a lányok mellett az ő szemszögükből is kapunk jócskán ízelítőt. Láthatjuk, hogyha róluk van szó, tényleg minden gaztettnek oka van, s hogy valójában csak ők is bábuk valaki sakktábláján. Rengeteg potenciál van bennük és minden jel arra mutat, hogy idővel ők is megtalálják a saját hangjukat, hogy felvehessék a kesztyűt az igazi ellenséggel. És akkor ott van Orion is, akit nem véletlenül hagyok utoljára: csak annyit mondok, hogy ez a férfi bámulatos, és még mindig nem sikerült őt letaszítani a Zodiac Academy külön trónjáról, ahová az kerül, aki a legjobban megdobogtatja a szívemet olvasás közben.

Így a végén csak annyit mondanék, hogy 2024-nek még koránt sincs vége, de máris tudom, hogy mi lesz az év legjobb olvasmánya, pedig azért olyan komoly sorozatok vannak még versenyben, mint a Vérkötelék és a Negyedik Szárny.

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések