Caroline Peckham, Susanne Valenti: The ​Reckoning (angol)

Sorozat: Zodiac Academy (3.)
Műfaj: high fantasy, romantikus, regény
Megjelenés éve: 2019
Kiadó: Magánkiadás
Oldalszám: 562
Értékelése Molyon: 92%

The answer to your question will be revealed on the Lunar Eclipse.

But when finding the truth, don't let the shadows take you.

The week of The Reckoning has begun. And senior students have been tasked with making the freshmen's lives pure hell as they prepare to take their fateful assessment.

With the Lunar Eclipse on the horizon, Tory and Darcy have more to worry about than just passing their exams. A dark plot is unfolding and the shadows are drawing closer…

"No one's judging you if you lose, but if you don't even try to win, you're not one of us."

"I’d find it easier to carve my eyes out than I would to stop them landing on you."

"I watch you and hunger for you and ache for you. It torments me like I torment you."

Értékelésem:
Mindenki kösse fel a gatyát, aki a Zodiac Academy előző két része után a harmadikba is beleveti magát, ugyanis a dolgok egyre csak durvulnak - a lehető legélvezetesebb értelemben.

Ideje, hogy a Vega ikrek megmutassák, mire képesek, s bebizonyítsák, hogy nem csak a nyelvük éles, de az akadémián töltött időszak alatt részben megtanulták uralni a föld, a víz, a levegő és a tűz feletti hatalmukat. Kezdetét veszi a Hell Week, azaz az elsősök elé nem csak a mágiájukra vonatkozó próbatételek, de idősebb társaik gonosz szívatásai is várnak. A lányok számára azonban még négy igen fontos ellenfél is nehezíti a helyzetet: Darius, Caleb, Max és Seth - azaz a 4 további örökös, akik még mindig nem tettek le arról a tervről, hogy visszaüldözzék Darcyt és Toryt a halandók világába. Bár viszonylagos fegyverszünet alakult ki, hiszen Tory Dariushoz és Calebhez is egyre közelebb kerül, míg Darcy szíve a lehető legtiltottabb irányba, továbbra is Orion felé húz. A kialakult nyugalom azonban csak átmeneti, hiszen elegendő egyetlen kis szikra, hogy megint lángba boruljon a világ, s megkezdődjön a megtorlás az egymás ellen elkövetett vétkekért.
Instagram: @koffertzitzah

Ebben a részben egyre komolyabb a nymphek (nimfák) fenyegetése, s egy sokkal gonoszabb erő is kezd megjelenni a képben, így érezhető, hogy hamarosan ezerszer veszélyesebb helyzetekkel kell majd szembenéznie a két lánynak. Az árnyékok egyelőre még csak gyülekeznek, de vajon mikor lesz túl késő, amikor már nem hatol át rajtuk a fény? Amíg ez megtörténik, addig is rengeteg izgalomban lehet részünk, s nem csak azon aggódhatunk együtt a szereplőkkel, hogy vajon sikerül-e szerencsésen megúszniuk a Számvetést (The Reckoning), hanem tágra nyílt szemmel követhetjük végig a könyvben kibontakozó kapcsolatok alakulását. Rengeteg spicy jelenetben lehet részünk, ám ezek mégsem esnek túlsúlyba és nem viszik el más irányba a történet fő cselekményét, ezért természetesen egyre többet és többet akarunk belőlük. Darius nevének említése kapcsán bárkit és mindenkit a spontán öngyulladás fenyeget, Orion pedig egészen máshogy veszi le a lábáról az olvasót. Mindkettejükből ismét egy kicsit többet kapunk, így nehéz is sorrendet állítanom, melyikük a kedvencem, de azért Darius még mindig kicsit le van maradva Orion mögött - bár azt el kell ismernem, hogy szélsebesen zárkózik fel.

Továbbra is azt kell mondanom, hogy még mindig nem csalódtam egy cseppet sem ebben a sorozatban, s most már azt érzem, Solaria birodalmának felépítése is egyre jobban kristályosodik ki a szemem előtt. A további kötetek biztosan még több fantáziadús részlettel fognak minket megajándékozni, úgyhogy nem is kérdés, mit fogok a kezembe venni legközelebb. És ez az epikus befejezés! Hát ez mindent vitt!

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések