Caroline Peckham, Susanne Valenti: The ​Awakening (angol)

Sorozat: Zodiac Academy (1.)
Műfaj: high fantasy, bully romance, regény
Megjelenés éve: 2019
Kiadó: Magánkiadás
Értékelése Molyon: 84%

I’m ​a Gemini. Impulsive. Curious. Headstrong. A twin. Heir to a throne I know nothing about. And it turns out, I’m Fae.

But of course there’s a catch – all I have to do to claim my birth right is prove that I’m the most powerful supernatural in the whole of Solaria. And sure, technically that’s true as I’m the daughter of the Savage King. But the bit they didn’t put in the brochure was that every single Fae in this Kingdom would claim my throne if they could.

The school they’ve sent me to is both dangerous as sh*t and one helluva party. Vampires bite weaker students in the corridors, the Werewolf pack has orgies in the Wailing Wood at every full moon and don’t even get me started on the dark and twisted ways the Sirens use their powers on people’s emotions, or how my sinfully tempting Cardinal Magic teacher hosts detentions that leave people needing therapy.

Classes are totally interesting if you manage to live through them. And that Gemini star sign I mentioned? It now determines my elemental magic and affects my destiny, so learning astrology is essential if I’m going to beat down my classmates – which is actively encouraged by the way.

My biggest problem is the drool worthy Dragon shifter who has his eyes on my throne. He and his three psycho friends are determined to make my time here hell.

All I’ve got to do is survive. But fate might have other ideas.

Dammit, why couldn’t I have gotten a letter to Hogwarts?

"Where I'm from I found out the hard way that this life will throw all kinds of crap at you, but the one thing you don't have to accept is other people's bullshit."

„Note to all students: Vampire bites, loss of limbs or getting lost in the wailing wood will not count as a valid excuse for being late to class.”

"The most important thing I'd learned in life? You can't trust people. And you especially can't trust boys with wicked smiles and equally wicked intentions."

Értékelésem:
Nem sejtettem, mekkora kincsre leltem, amikor úgy döntöttem, belekezdek a Zodiac Academy 9 kötetes sorozatába, de az első könyv után csak bánni tudom, hogy nem figyeltem fel rá korábban. Mintha a Winx Saga egy ezerszer jobb, felturbózott, fantáziadúsabb és izgalmasabb verzióját tartottam volna a kezemben. Az élet sajnos nem áll meg, míg mi olvasunk, de ha tehettem volna, le sem tettem volna a könyvet addig, míg végig nem élem mind a 436 oldalt a Vega ikrekkel. 
Instagram: @koffertzitzah

Darcy és Tory két elárvult testvér, akik egész életüket nevelőszülőknél töltötték, ugyanis egy szerencsétlen balesetben elveszítették a családjukat és az otthonukat. Soha nem számíthattak igazán senki másra, csak magukra és egymásra, s vállt vállnak vetve küzdötték át magukat az akadályokon, amik között nem egyszer adódott pár kockázatos, életveszélyes kaland is. Bérelt lakásukban azt tervezgetik, hogyan fogják kifizetni a következő havi lakbért, s mit kell tenniük ahhoz, hogy valahogy elinduljanak az életben, mikor megjelenik a képben Orion Professzor, aki azt állítja, hogy ők a rég elveszett Vega ikrek, s igazi szüleik egy tündérbirodalom, Solaria uralkodói voltak egészen addig, míg pár évvel ezelőtt furcsa körülmények között életüket nem vesztették. Ezzel viszont örökösökké váltak, s bizonyítaniuk kell, hogy méltók a trónra, mégpedig a kegyetlen Zodiac Academy falai között, ahol tényleg nem a vámpírok a legfélelmetesebb lények, akikkel összefuthat az ember.

Jól hangzik, ugye? Amit a két lány nem sejt, hogy innentől kezdve ahelyett, hogy megoldódna minden gondjuk, megkezdődik az igazi tortúra, s újonnan jött mágiájukkal, az elemek feletti hatalommal, a tündérek kegyelmet nem ismerő kultúrájával, misztikus varázslényekkel, valamint további 4 örökössel is meg kell küzdeniük. A 4 fiú elképesztően gyönyörű, mindegyikük arcát mintha márványból faragták volna, de amilyen fájdalmasan tökéletesek, annyira szívtelenek is. Nem kímélik a lányokat, ellenségekként kezelik őket, s mindent megtesznek, hogy az ikrek élete földi pokollá váljon az iskola falai között.

Imádtam, mennyire részletesen felépített a karakterek személyisége, a cselekmény, s maga a világ is, amelyben az események játszódnak. Utóbbiról bár jobb lett volna kicsit többet megtudni, mert az az egy dolog végig idegesített, hogy senki, de senki nem ült le Darcyval és Toryval, hogy felvilágosítsa őket arról, hogy mennek a dolgok a Fae faj tagjai között, s ezért kénytelenek voltak apró morzsákból összeszedni a tényeket. Ezt leszámítva nem tudok felhozni egy hibát sem, hiszen még így is mágnesként vonzott magához a történet. Caleb, Max, Darius és Seth igazi egyéniségek, egyszerre rettegtem és ujjongtam, mikor valahol feltűntek, s alig vártam, hogy olvashassak róluk. Nagyon érződik, hogy rengeteg mélységet hordoznak magukban, s egyelőre még csak a felszínt láthatjuk, de remélem a további kötetekben az ő múltjukat és hátterüket is jobban megismerhetjük. S akkor még nem is beszéltünk arról az elég erőteljes és egyre fokozódó szexuális feszültségről, mely az ikrek és a többi örökös között húzódik, s amely szintén az őrület határáig üldöz minket. 

Rengeteg elképesztő dologról tudnék még mesélni, de inkább azt mondom, olvassátok el ti magatok a könyvet, mert csak úgy fogjátok igazán megérteni, miért lelkesedem érte ennyire. Arra viszont felhívom a figyelmet, hogy nem véletlenül szerepel a műfaji megnevezésben a bully romance, mert ez nem egy hagyományos, aranyos kis romantikus fantasy. Attól a perctől kezdve, hogy az ikrek beteszik a lábukat a Zodiac Academy területére, tényleg nem csupa mosoly és napfény az életük, s bizony elég durva dolgokkal kell szembenézniük, ami egyeseknél kiverheti a biztosítékot. Azért remélem, hogy egyszer magyarul is elérkezik hozzánk a történet, határozottan lenne itthon is olvasóközönsége - én pedig addig is belevetem magam az angol nyelvű folytatásba.

Értékelés: 5/5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések