Kelly St. Clare: A vámpírok játéka

Sorozat: Vérkötelék (3.)
Műfaj: paranormális romantikus, regény, urban fantasy
Eredeti cím: Death Game
Megjelenés éve: 2023
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 348
Értékelése Molyon: 92%

Nagyon elszúrtam a dolgot, és most szembesülnöm kell a súlyos következményekkel.

A falak összezárulnak, ahogy a nagyanyám emléke iránti kötelességem és a Kyros iránti lehetetlen érzéseim között próbálom megtalálni az egyensúlyt. És akkor még itt van ez a rohadt ember-vámpír hibrid dolog is, amivel meg kell birkóznom.

A probléma az, hogy már nem vagyok hajlandó elveszíteni azt, aki ellen kezdettől fogva játszom. A sorsunk egyetlen kockadobáson múlik, és egy rossz mozdulat hatására összedőlhet a kártyatorony, amit fáradságos munkával építettem fel. Ha pedig ez megtörténik, többet veszítek, mint gondoltam.

"Forróság töltötte el az arcom, ahogy kihúzta magát, és olyan parázsló pillantást vetett rám, hogy azt a nézést azonnal elneveztem magamban Petesejt Mágnesnek."

"– Meglep, hogy ez a fickó nem ejt teherbe minden nőt és férfit, csupán azzal, hogy az ötméteres körzetébe kerül. Nem hiszem el, hogy még nem csapoltad meg. Hadd fosztogasson, az isten szerelmére!
Laurel ajka megremegett.
– Ezt most ő is hallotta.
Nem bántam semmit."

"Legyen meg a saját mércéd, Basilia! Tartsd magad azokhoz a normákhoz, de mindig légy kész arra, hogy más útra tévedj!
Azért húzzuk a határokat a homokba, hogy ahogy fejlődünk, át tudjuk helyezni őket máshová. A merev idióták összeroppannak, és az unokám nem idióta."

Értékelésem:
Hát ez az aztán nem volt semmi! Nem is emlékszem, mikor izgultam végig ennyire egy könyvet, mint a Vérkötelék sorozat harmadik részét. Ha az első két kötet is elvarázsolt, eszedbe ne jusson lemaradni a fináléról!

Basi titkos, harmadik játékosként játssza az Ingéniumot a két ősi vámpírklán ellen, folytatva nagymamája életművét. Tökéletesen felépített forgatókönyve van a következő 5, 10, 30 évre is, de azzal nem számolt, hogy mi történik, ha idő előtt elkezdődik a végjáték, s nem marad ideje felzárkózni a fej fej mellett haladó Sundulus és Fyrlia családok vagyonához. Ahogy arra sem gondolt, mi történik, ha a Kyrosszal egyre mélyülő vérkötelék valós érzelmeket is magával hoz, s egészen véletlenül beleszeret a vissimók hercegébe. Márpedig ha Basi egyenrangú játékosként akar harcolni Blöff City polgáraiért, túlélése érdekében egyre több vércserén kell átesnie, mely a kettejük között lévő viszonyt is elkerülhetetlenül szorosabbra fűzi.
Instagram: @koffertzitzah

Basi humora megingathatatlan, még a legsötétebb és legveszélyesebb időszakokban is képes egy váratlan megnyilvánulással nevetésre késztetni az embert. Nem egyszerű neki sem, nem veszi olyan könnyedén a dolgokat, mint ahogy a többi szereplőnek és az olvasónak is mutatni igyekszik, de mégis végig céltudatos és eltökélt marad. Nem mindig szavakkal, hanem inkább tettekkel mutatja ki szeretetét a hozzá közel állóknak, mégis igyekszik kevésbé kötődni, hogy ne sodorjon veszélybe senkit - de minket nem tud megtéveszteni. Megvannak a maga hibái, de tudja, mit akar, hisz önmagában, és még mindig ő az egyik legkiemelkedőbb női főszereplő az olvasmányaimból, akire ennyire fel tudok nézni és akit ennyire becsülni tudok. Kyros és ő nagyon illenek egymáshoz, mindkettejükre jellemző az életveszélyes makacsság, kitartás, és az a rendkívülien éles eszű gondolkodásmód, amivel jól megmutatják másoknak, kivel ne húzzanak ujjat.

Az előző részekkel ellentétben itt most nem a történet vége felé érkezik meg az igazi izgalom - nem, itt már szinte a legelejétől érezzük, hogy szorul a nyakunk körül a hurok, és egyáltalán nem vagyunk biztonságban: bármelyik percben olyan esemény történhet, amely meghatározza a szereplők sorsát, s ahonnan már nem lehet változtatni a játék végső eredményén. Reméljük, de nem tudjuk, hova fut majd ki a dolog, és egészen az utolsó felvonásig visszafojtott lélegzettel olvasunk Basi és a két klán táncáról. Egyszerűen zseniális megoldást talált ki az írónő a Vérkötelék sorozat zárásaként, minden fájdalmas és élvezetes lépés úgy tökéletes, ahogy van - nem tudok olyan verziót elképzelni, ami ennél drámaibb és hibátlanabb lenne. Basi és Kyros kapcsolata is olyan gyönyörűen teljesedik ki, hogy abszolút megér minden eddigi várakozást.

Mondanám, hogy szinte egymás után ajánlom olvasni a három részt, de inkább nem mondom, mert úgysincs más választásotok. Aki egyszer egy kis betekintést nyer a vissimók harcába, nem tudja sokáig halogatni a késztetést, hogy még többet és többet akarjon belőle. De azt kiegészítésként tudom javasolni, hogy nyugodt körülmények között, minden egyéb elfoglaltságtól mentes időszakotokban olvassátok a könyveket, mert garantáltan nem tudjátok majd letenni őket.

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések