Kami Garcia: Unmarked - Jelöletlen

Sorozat: Légió (2.)
Műfaj: ifjúsági, kaland, fantasy, paranormális romantikus, regény
Eredeti cím: Unmarked
Megjelenés éve: 2014
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 368
Értékelése Molyon: 85%

Közöttünk jár… és bárki lehet az.

Kennedy Waters világában bosszúszellemek gyilkolnak, a szellemek titkokat őriznek, és egy gonosz démon jár az emberek között – amit ő engedett véletlenül szabadjára.

Kennedynek és a Légió többi tagjának – Alarának, Csuhásnak, Lukasnak és Jarednek – le kell vadásznia ezt a démont. Miközben egyre többet tudnak meg a Légió és az Illuminátus Rend múltjáról, Kennedy rádöbben, hogy a legnagyobb rejtély nem titkos társaságokhoz, hanem a saját családjához fűződik. Fogy az idő, és egy Kennedy szívéhez közel álló ember élete veszélyben forog, így a lánynak szembe kell néznie a legfélelmetesebb kérdéssel: mégis, mi történhetett a múltban, ami miatt ő jelöletlen maradt?

Védd magad! Amiről nem tudsz, az igenis fájhat.

"Az emberek bűnei hamarosan vetekednek majd a pokolbéli démonokéival… Nincsenek közöttetek ártatlanok!"

Értékelésem:
A Légió sorozat előző része izgalmakkal teli eseményekkel ért véget, melyből nem lehetett pontosan kitalálni, milyen irányba tart a jövő. Bár az sejthető volt, hogy a világ egyik leggonoszabb démonának szabadjára engedése nem épp Kennedy életének legboldogabb pillanatait fogja elhozni...
Instagram: @koffertzitzah

A régi csapat ismét összeáll, egyrészt, hogy megtalálják Andrast, másrészt hogy a lehetetlenre vállalkozva visszazárják őt saját világába. Közben minden egyes nap ártatlan lányok tűnnek el, s szaporodnak a természeti katasztrófák és a gyilkosságok is. Kennedy, Jared, Lukas, Alara és Csuhás - s immár Elle is a borzasztó események nyomába erednek, s közben egy-két érdekes részletet is megtudnak a Légióról és az Illumintásusokról, valamint a főszereplő lány múltjáról. Vajon miért sétált ki az ajtón több, mint 10 éve Kennedy édesapja, milyen titkokat rejtegetett az édesanyja, s vajon miért nem jelenik meg a lányon a jel azután, hogy ő is leszámolt egy természetfeletti lénnyel? Ám a bosszúszellemek, a démonok és a csapatot követő sötét, rejtélyes alakok nem az egyetlen probléma, mellyel szembe kell nézniük: a köztük alakuló barátságoknak és kapcsolatoknak is megvan a maga dinamikája, melyek folyamatosan változnak, s akadályokat gördítenek eléjük. Mennyire bízhatnak meg egymásban, mi lesz az életükkel a Légió után, számíthatnak-e egymásra még céljaik beteljesülése után is? Mindezen kérdések mellett sokáig nem lehet elmenni, így lassanként közéjük is beeszi magát a kételkedés kötelékük valódiságát illetően - vagy mindez csak a viszályok démonának játéka?

A történet most is folyamatosan ellát minket izgalommal, melyre a gyorsan váltakozó helyszínek és kalandok is ráerősítenek. Nincs 5 nyugodt perce a Légió tagjainak, de az olvasónak sem, hiszen minden oldalon valami veszély, megpróbáltatás, vagy újabb felfedezni való múltbéli töredék vár. Így a sorok elragadnak minket és adrenalinfröccs nélkül nem eresztenek. A részletes leírásoknak köszönhetően pedig úgy látunk mindent, mintha a filmvásznon forogna a szemünk előtt, így egy hamar ki sem lehet törölni a fejünkből a történéseket. A kis csapat tagjait is könnyű szívünkbe fogadni, egyediségükkel különleges színeket varázsolnak az életünkbe, bajtársiasságuk pedig igazi példával ér fel (az átmeneti nézeteltérések ellenére is).

Egyetlen szívfájdalmam, hogy az eredeti könyv 2014-ben jelent meg, s a sorozat azóta sem folytatódott, bár 2022-ben az írónő elvileg hírt adott a harmadik kötetről. Reménykedni mindig lehet, de az tény, hogy ezen a ponton kár lenne ennyiben hagyni a Légió kalandjait, hiszen most következne a finálé.

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések