Patricia Gibney: Megtört lelkek

Sorozat: Lottie Parker (7.)
Műfaj: thriller, krimi, regény
Eredeti cím: Broken Souls
Megjelenés éve: 2021
Kiadó: Libri
Oldalszám: 520
Értékelése Molyon: 89%

Azt ​hitték szabadok. De valaki figyelte őket.
Egy sötét téli reggelen Cara Dunne holttestére bukkannak. A házasság előtt álló nőt esküvői ruhában akasztották fel a saját otthonában, egy hajtincsét levágták. Cara meggyötört holttestét látva Lottie Parker nyomozóban felmerül a kérdés: ki gyűlölhette ennyire ezt a nőt, hogy élete legboldogabb időszakában gyilkolja meg?
Az eset még sötétebb fordulatot vesz, amikor egy újabb fiatal nő összezúzott holttestét találják meg. Fiona Heffernant a munkahelyéül szolgált kórház tetejéről lökték le – őt is esküvői ruhába öltöztették, és ugyancsak hiányzik egy hajtincse.
A gyilkosságok személyes indíttatásúnak tűnnek, így Lottie biztos abban, hogy olyasvalaki a tettes, akit az áldozatok ismertek. Amikor Fiona halálhírét viszi a nő vőlegényének, kiderül, hogy Fiona nyolcéves lánya aznap délután, a tánciskolai próbája után eltűnt. Rettegve, hogy Lily is áldozatul eshet ennek a tébolyult és rendkívül veszélyes gyilkosnak, Lottie szembenéz a tettessel, akár az élete kockáztatásával is.
Karin Slaughter, Robert Dugoni vagy Rachel Caine regényeinek olvasói élvezni fogják Patricia Gibney újabb lélegzetelállító thrillerét, a Megtört lelkeket.

Értékelésem:
Aki eddig követte az olvasmányaim listáját és az értékeléseimet, az tudja, hogy Lottie Parkerről eddig elég vegyes véleménnyel voltam: hol szántam, hol büszke voltam rá, hol gondolni sem bírtam arra, hogy folytassam a történetét, hol pedig hiányzott és muszáj volt megtudnom, megint mibe keveredett. Most is az utóbbi a helyzet: már egy ideje érlelődött bennem az érzés, hogy hiányolom a csöppet sem hibátlan, mégis valahogyan rokonszenves nyomozónőt. De nem csak ő, hanem Boyd, Kirby, és még Lottie családja is melegséget ébreszt a szívemben, így hát hallgattam a hívó szóra és a hetedik kötettel visszatértem hozzá így lassan 2 év kihagyás után. Nem bántam meg.
Instagram: @koffertzitzah

A helyszín ezúttal egy Ragmullinhoz közeli falu, ahol mindenki ismer mindenkit és ahogy lenni szokott, mindenki rejtegeti a másik titkait - legalábbis egy ideig biztosan. Két fiatal nő is öngyilkosságot követ el, mégpedig menyasszonyi ruhában, s látszólag egyiküknek sincs rá semmi oka, hiszen átlagos, boldog életet élnek. Fel is merül a gyilkosság gyanúja, így Lottie és társai kénytelen utánajárni a lakók titkainak, s kitalálni, mi köti össze a látszólag egymástól távol álló érintetteket. Jó darabig úgy tűnik, hogy semmi, hiszen a legtöbb tanú ellenségesen fordul az őket kérdező rendőrök felé, mivel mindannyian rejtegetnek valamit, amiről nem szeretnék, ha napvilágra kerülne. Közben az egyik áldozat kislánya is eltűnik, valamint egy korábbi öngyilkosság kapcsán is felmerül az idegenkezűség gyanúja, így a helyzet tovább fokozódik. Vajon Lottie képes lesz megtalálni a sorozatgyilkost, mielőtt a következő célpont is áldozattá válna?

Lottie ritkán összeszedett a magánéletében, de ha nyomozásról van szó, van egy olyan képessége, hogy meglátja azokat a dolgokat, amiket senki más, gondol arra, amire senki más nem, s összefüggésbe hoz olyan dolgokat, amik elsőre vakvágánynak tűnhetnek. Belső tűz hajtja, mely sosem alszik ki, s addig nem képes megnyugodni, míg el nem kapja a tettest. Legtöbbször ennek a hozzá közel álló személyek szenvedik el a káros következményeit, hiszen ilyenkor mintha megszűnne a nő körül a világ, hogy előbb járhasson túl a gyilkosok eszén, minthogy ők tévesztenék meg és vezetnék félre. A nyomozás azonban nem egy munka, amit délután 4-kor jó esetben leteszel, hanem egy hivatás, ahol az idő egyre csak fogy, s nincs egy lélegzetvételnyi szünet még a sötétben sem - sőt, a ragadozók éppen akkor vadásznak. Ezúttal is sajnáltam Lottie családját, visszatért az ismerős "majd holnap beszélek vele, most inkább a munkába menekülök" magatartás is, de vagy én tanultam meg elfogadni Lottie személyiségének ezt a részét, vagy most talán inkább koncentrált a történet a fő cselekményre - ebben nem vagyok biztos.

Azt tudom, hogy rendkívül szépen épült fel a könyv: valami mindig történt, ami előremozdította az eseményeket, valaki mindig gyanúba keveredett vagy kivágta magát belőle, s természetesen Lottie megint pont időben rakta össze a kirakós darabjait, hogy ismét egy izgalmas és adrenalinnal teli végkifejletet hozzon el számunkra. Baljóslatú, ködbe burkolózó, titokzatos és megtört történetet olvashattam, aminek szerettem minden sorát (még ha a vége megint szívet tépőre sikeredett is), így most biztosan nem fogok újabb 2 évet várni, hogy kezembe vegyem a folytatást.

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések