Kelly St. Clare: A vámpírklán adóssága

Sorozat: Vérkötelék (2.)
Műfaj: paranormális romantikus, urban fantasy, regény
Eredeti cím: Vampire Debt
Megjelenés éve: 2023
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 400
Értékelése Molyon: 91%

A győzelem az egyetlen lehetőség.

Múlt héten megörököltem a több milliárd dolláros Le Spyre-vagyon minden egyes centjét. De könnyebb lehúzni egy pár tequilát, mint szembenézni szeretett nagymamám váratlan halálával.

Bár túl vagyok a vámpírok játékán, mégsem egyszerű megszabadulni Kyrostól így, hogy kétségtelenül van valami természetfeletti, amely összeköt minket.

Az Adósoknak szükségük van a segítségemre. A nagymamám pedig megérdemli, hogy bosszút álljak érte. Valamint… a harmadik vércsere során történt velem valami.

Most már hivatalos, nem a paranormális szabályok szerint folytatom a harcot. Kizárólag a saját törvényeimet követem – és nem állok le, míg sikerrel nem járok. Mert ha a saját feltételeim szerint lépek be az Ingeniumba, nincs visszaút.

Értékelésem:
A Vérkötelék sorozat második része éppen olyan izgalmasra sikerült, mint az első, nem is beszélve a végkifejletről, ahol megint a torkunkban doboghat a szívünk. Basi semmit nem veszített elképesztő humorérzékéből, úgyhogy továbbra is ő az, aki az egész sorozatot a hátán cipeli. Persze nem kicsi Kyros és Tommy érdeme sem, de a könyv univerzumának középpontja mégiscsak a tökös főszereplő.

Basi nemrég hatalmas vagyont örökölt, így nincs más választása, vissza kell térnie a Le Spyre birtokra, ahol immár elkerülhetetlenül megismerkedik nagymamája egész élete során titkolt briliáns ügyleteivel. Agatha Le Spyre nem volt kispályás, ahogy már korábban is sejthettük, s biztos vagyok benne, hogy Basi a legmegfelelőbb személy arra, hogy folytassa az életművét. Saját szabályai szerint kezdi el játszani az Ingéniumot, s mindent megtesz, hogy Blöff City az emberi lakók kezében maradhasson - emelve a tétet, hiszen így saját életét az eddigiekhez képest ezerszer nagyobb veszélybe sodorja.
Instagram: @koffertzitzah

Kyros továbbra is valahogy titokzatos ködbe burkolózik, csak Basi kicsit torz szűrőjén keresztül láthatjuk, ahogy a lány is egyre több mindent észrevesz a férfi személyiségében, s közelebb engedi magához. Azért mondom, hogy kissé torz képeket lát, mert Basi még mindig teljesen meg van győződve róla, hogy a kettejük között lévő vonzalom csak a vércserék következménye, pedig az első perctől világos, hogy ez nem biztos, hogy így van. Bár azért dicséretes lépéseket tesz Kyros irányába, s mintha elindulna a megbocsátás és a valós érzelmek érzékelésének útján, úgyhogy remélem, a harmadik rész elhozza majd számunkra kapcsolatuk kiteljesedését is. Még mindig rendkívül büszke vagyok arra, mennyire erős nő, igazi példakép - de azért ha lenne esélyem egy vele való beszélgetésre, most már felhívnám a figyelmét arra, hogy mindaz a makacsság és bizalmatlanság, ami erőssé teszi, a jövőben a vesztét okozhatja. De hát meglátjuk, mit tartogat számunkra a záró kötetben.

Ismét rettentően élvezetes kikapcsolódást nyújtott számomra ez a sorozat, így továbbra is ajánlom mindenkinek, akit egy kicsit érdekel, mi történhet ebben a modern vámpírvilágban. Határozottan megéri belevetni magadat, nem fogod megbánni, ha részese leszel a vissimók játékának!

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések