Kelly St. Clare: Szövetség a vámpírokkal

Sorozat: Vérkötelék (1.)
Műfaj: paranormális romantikus, urban fantasy, regény
Eredeti cím: Blood Trial
Megjelenés éve: 2023
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 524
Értékelése Molyon: 88%

Éjfélkor dobják a kockát.

A Le Spyre-vagyon huszonegy éves örökösnőjeként az életemnek epres mojitókból és golfkocsikból kellene állnia. Jól mondom? De én elhatároztam, hogy a saját utamat járom.

Kétségbeesetten menekülök a gazdagok értelmetlen játszmái elől, és magam mögött hagytam a családi birtokot.

Titkos álnév – megvan.

Alvóhely – ööö, olyasmi?

Munkahely – pocsék!

Nagyobbat haraptam, mint amennyit meg tudnék rágni, de ez a legkisebb gondom. A városom egy hatalmas társasjáték. A játékosok természetfelettiek – rohadt vámpírok –, a vezetőjük pedig egy hatalmaskodó trónörökös, akinek nem kívánt figyelme a vesztemet jelentheti. A feladatom, hogy részt vegyek a halálos játékukban, különben a nagymamám és a legjobb barátom meghal.

Villantsd ki az agyaraidat, és lépj be a Vérkötelék-sorozat világába, ahova a USA Today bestsellerszerző Kelly St. Clare vezet el. Szenvedélyben és izgalomban sem lesz hiány!

Értékelésem:
Ez a könyv valami fantasztikus volt! Azt hiszem, kijelenthetem, hogy régen olvastam már ennyire jó vámpíros urban fantasyt, ahol nem csak a történet háttere, de a karakterek is ennyire összetetten vannak megalkotva. Ráadásul ezek mellé még társul maga a vicces, vagány stílus is, amellyel a főszereplő, Basi megosztja velünk a vissimók világának rejtett titkait.
Instagram: @koffertzitzah

Nem is tudom, mivel kezdjem, annyi pozitívumát tudnám felsorolni a történetnek. Az alap sztori az, hogy Basilia, egy elképesztően vagyonos család tagja úgy dönt, elszakad a gazdagok világától és önmagától, teljesen egyedül próbál meg boldogulni az életben. Eleinte voltak kétségeim, hogy ez mégis hogyan fog menni egy olyan lánynak, akinek fogalma sincs róla, hogy működik a való világ, ahol minden nap munkába kell menned, hogy enni tudj, és sokszor sajnos nem álmaid melója lesz az, amivel túl tudsz élni. De a kezdeti zökkenők után elég gyorsan alkalmazkodott, a kudarcok után ment tovább, s ami a legszimpatikusabb tulajdonsága számomra, hogy mindig tudott nevetni saját magán és a szituáción, amibe belekeveredett. Ő nem egy átlagos főszereplő, akinek az a célja, hogy elmesélje számunkra a történéseket, néhány saját véleménnyel kiegészítve, hanem sok esetben ő maga az események mozgatórugója, s minden attól igazán izgalmas és különleges, ahogy ő előadja számunkra. Imádtam! Határozottan ő a trilógia első részének lelke, s remélem, hogy ez a továbbiakban sem lesz máshogy.

A történet akkor lép szintet, amikor kiderül, hogy Basi munkahelye vissimók tulajdonában van, akik saját magukat nevezik így, mi átlag emberek pedig előszeretettel hívjuk őket vámpíroknak. Basi egyetlen választása, ha túl akar élni, hogy "szövetségre" lép velük, bár ez ennél sokkal bonyolultabb, de túl sokat spoilerezni nem akarok. Így nyer betekintést fajuk történelmébe, a királyi család hierarchiájába, céljukba, s saját világképe is gyökereiben változik meg, mikor világossá válik számára Blöff City létezésének miértje és gazdaságának működése. A műfajban jártasaknak elsőre furcsa és megdöbbentő lehet az egyedi világfelépítés, ám amint megszokja az ember, határozottan izgalmassá válik.

És akkor ne feledkezzünk meg Kyrosról sem, a vissimók (egyik) hercegéről, aki valamilyen titokzatos okból már kezdetektől fogva vonzóik Basihez, aki szintén elég sokszor rajta felejti a szemét - és a kezét is. De amellett, hogy ez a szerelmi szál végig ott van a történetben, inkább csak egy vonalvezetést ad számára, nem ez kerül túlsúlyba. Természetesen az erotika sem marad el, de ahogy azt gondolhatjuk, Basi tökös csaj, s nem az a fajta, aki az első 50 oldalon feláldozza magát a testiség oltárán, így szerencsére jólesően idegőrlő, de nem túlzóan tüzes jelenetekben lehet részünk. És ez így teljesen tökéletes is, hiszen bizonyos dolgokat sokkal jobban lehet élvezni, ha egy kicsit tovább kell várni rájuk.

És hogy a cselekményről is ejtsek pár szót így a végén, Basinek egyetlen unalmas napja sincs, hol ingatlanokat biztosít, hol szökni próbál, hol vissimók kergetik, hol pedig ő kergeti őket. S még ha nem is történik minden oldalon világot megrengető esemény, egyszerűen olvasni akarsz tovább, s nem csak azért, mert kíváncsi vagy rá, mi lesz a lezárás, hanem mert annyira élvezel Basi és a vissimók mindennapjaiban élni. S ha mindez nem elég, ismét ki kell emelnem főszereplőnk humorát, ami sokszor a legváratlanabb és legképtelenebb szituációkban jelenik meg. Egyes részeken annyira nevettem, hogy ha nyilvános helyen olvasok, szerintem bolondnak néztek volna.

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések