Kate Stewart: Célvonal

Sorozat: The Ravenhood (3.)
Műfaj: dark romance, romantikus, erotikus, new adult, regény
Eredeti cím: The Finish Line
Megjelenés éve: 2023
Kiadó: Rainy days
Oldalszám: 556
Értékelése Molyon: 90%

„Az ​egyetlen szerelem, amit valaha ismertem vagy amire sóvárogtam, az beteggé tesz, belebetegszem a vágyakozásba, a kéjvágyba, a nyomorúságba és a bánatba. Abba az eltorzult érzésbe, ami sebeket és megcsömörlött szívet hagy hátra”.

Tobias King a háttérbe húzódva töltötte eddig az élete legjavát. Magányos farkas és könyörtelen tolvaj, aki sosem tagadta, hogy semmirekellő. A Ravenhoodként ismert titokzatos társaság vezetőjeként egyetlen becságy fűti: a bosszú.

De törekvéseit derékba töri az, amikor beleszeret abba a nőbe, aki tönkre tehet mindent, amit két évtizeden át tervezett. Cecilia Horner iránti mindent felemésztő szenvedélyéért nagy árat kell fizetnie, egyebek közt elveszíthet mindent, ami számára kedves.

De Tobias harcos, és elszánja magát, hogy mindent megszerez: leszámol a régi sérelmekért és visszaszerzi a nőt, akit szeret…

"Akármivé is lettünk, akármilyenek is vagyunk vagy voltunk. Te elloptad a szívemet, hagytad, hogy szeresselek, és ügyeltél rá, hogy tudjam, hogy hol van az otthona."

"A gondosan felépített fegyverzet alatt egy árva kisfiú vérző szíve lapul, aki túl korán kényszerült felnőni. Ez a szív éveken át szenvedte el az elhanyagolást, az elutasítást – a sajátját is."

"Ő számomra a tükör, a bíró, és kiderült róla, hogy ő életem egyetlen célja. Haldokló, útját vesztett lelkem új értelmet talált benne, és továbbra is ő terelget utamon; csillag, melynek erős fényét lehetetlen figyelmen kívül hagynom, bármilyen messzire kalandozom is."

Értékelésem:
Ez a könyv egészen másfajta történetet hoz el számunka, mint a sorozat korábbi két része, így aki hasonlóan veszélyes és szenvedélyes cselekményre számít, kicsit elengedheti a gyeplőt. Persze így is izgalmas, érzelmekkel teli és fantasztikus történetet kapunk, ám most kicsit más stílusban.
Instagram: @koffertzitzah

Cecelia és Tobias élete ott folytatódik, ahol a második részben félbemaradt, és ahogy azt sejthetjük, azért nem minden fenékig tejfel. Bár Cecelia szóba áll a férfival, beengedi új életébe és próbál neki még egy utolsó esélyt adni, a sok szívfájdalom miatt ez nem megy olyan egyszerűen. Azt hinnénk, hogy mindketten annyira örülnek a viszontlátásnak, hogy rögtön egymás ölébe borulnak és egy romantikus estével egy sakkparti közepette felveszik korábbi életük fonalát, de sajnos most már ennél komplikáltabb a helyzet. Cecelia gyökerestül megváltozott, nyoma sincs a hisztis lánynak, aki korábban volt, sem a játszmázó, határokat feszegető nőnek. Éli életét, s mintha üvegszilánkokon lépkedne, minden egyes mozdulatára rendkívül odafigyel, beleértve azt is, mennyire engedi ismét Tobias kezébe az irányítást. A férfi sem ugyanaz a gyémánt keménységű veszélyes gengszter, aki volt, hanem mindent megtesz, hogy lassan lebontsa a maga köré emelt falakat, s megmutassa Ceceliának élete azon részét, melyet csak nagyon kevesen ismernek. Fejezetről fejezetre haladva apránként osztja meg (az olvasóval is) múltja bizonyos darabjait: olyan emlékeket, amik segítenek megérteni, hogyan vált eleinte a testvéreit védelmező, majd a korrupt világot felforgató harcossá.

Itt tehát a két főszereplőben dúló érzelmi vihar, a sok fájdalom, majd a hihetetlen mértékű odaadás élvez központi figyelmet, ezúttal kevésbé viszi el a történetet a folyamatosan vibráló fizikai vonzalom. Azért persze ebből most is kijut azért bőven, de egy egészen más terepen csatáznak: mégpedig a szívükben. Az igazi akció inkább csak a könyv végén indul be, ám akkor olyan gyorsan és akkora erővel, hogy csak kapkodjuk a fejünket, mi történik, hogy aztán meglepetésünkben ráébredjünk, végig átvertek minket és le vagyunk maradva jó pár lépéssel. De felhívom figyelmet arra, hogy ez a legjobb fajta izgalom, s a legélvezetesebb megtévesztés: Cecelia és Tobias annyira brilliáns párost alkot, hogy nem is tudtam volna ennél találóbb befejezést elképzelni számukra.

Így aki olvasta az előző részeket, az most egy kicsit másra számíthat, de garantálom, hogy így sem fog csalódni a The Ravenhood sorozat 3. részében.

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :


További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések