Kami Garcia: Unbreakable - Törhetetlen

Sorozat: Légió (1.)
Műfaj: fantasy, ifjúsági, kaland, paranormális romantikus, regény
Eredeti cím: Unbreakable
Megjelenés éve: 2014
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 296
Értékelése Molyon: 83%

Miután Kennedy Waters holtan találja édesanyját, fenekestül felfordul az egész élete. Az ideig meg sem fordul a fejében, hogy a világot valójában a sötét szellemvilág lényei irányítják. Erre akkor döbben rá, amikor egy ikerpár, Jared és Lukas Lockhart betörnek Kennedy szobájába, és elpusztítják azt a veszélyes szellemet, amelynek a lány megölése lett volna a feladata. A testvérektől tudja meg, hogy édesanyja egy titkos ősi szervezet, a Légió tagja volt, melynek célja és feladata a világ megvédelmezése egy bosszúszomjas démontól. És a szervezet öt tagját ugyanazon az estén gyilkolták meg. Most Kennedy-nek kell átvennie anyja szerepét a Légióban, hogy fényt derítsen az igazságra, és hogy életben maradjon. Két másik Légió-tag, Csuhás és Alara segítségével a fiatalok azt a fegyvert keresik, amivel elpusztíthatják a démont. Útjuk során a démon általa irányított szellemekkel is felveszik a harcot.

"Apám mindig azt mondta, hogy sem a szellemek, sem a démonok tettei nem érnek fel azzal a gonoszsággal, amit az emberek művelnek egymással."

"Az ember nem választhatja meg azt, aki valóban látja őt. Aki szavak nélkül is tudja, hogy érzed magad. Aki egyetlen pillantásával képes megnevettetni vagy megríkatni. Aki hatalmas szerencse megszerezni, és a legnagyobb balszerencse elveszíteni.'

Értékelésem:
Kami Garcia egy rendkívül izgalmas és érdekes világba vezet el minket a Légió sorozat első kötetében, ahol egy csapat tizenéves felveszi a harcot minden idők legrettegettebb démonával.

Kennedy életéből már kiskorában kilépett az édesapja, ám az igazi csapás akkor sújt le rá, amikor édesanyja egy hirtelen szívroham következtében távozik a holtak birodalmába. A 17 éves lányra ezek után egy bentlakásos iskola vár, ám a sors közbeszól a szobájába betoppanó két tizenéves srác képében, akik megmentik az életét. Azt állítják, egy ősi testvériség, a Légió tagjai, s céljuk, hogy megvédjék a világot egy hatalmas erejű démontól, amely édesanyja után most Kennedy életére tör. A lánynak már nincs mit kockáztatni: Lukas és Jared elvezetik őt ideiglenes otthonukba, egy raktárba, ahol további két tag csatlakozik a csapathoz Alara és Csuhás személyében. A Légió jelenleg nem mást jelent, mint néhány gimist, akik egy hónappal ezelőtt egyszerre veszítették el szüleieket, s akiknek ezek után nincs más választása, mint leszámolni az Andras nevezetű démonnal, hogy saját életüket biztonságban tudhassák.
Instagram: @koffertzitzah

Kennedy sodródik az árral, hiszen csak így tudhatja meg, mi történt valójában édesanyjával, s hogy milyen sors vár rá a jövőben. A Légió minden tagjának megvan a saját szomorú története, közös sebeik pedig elszakíthatatlan kötelékkel kovácsolják őket össze. A lány fokozatosan kiérdemli a tagok bizalmát, ezzel együtt pedig ő is szívébe fogadja mindannyiukat, különösen az ikreket, Lukast és Jaredet. A vonzalom mindkét fiú irányába erősen húzza, s egymástól nagyon eltérő személyiségük is felkelti a lány figyelmét, előbb-utóbb azonban világossá válik számára, hogy választania kell, melyikük kezébe adja oly sok sebtől vérző szívét.

Eközben a cselekmény is pörög, változatos helyszíneken kutathatjuk fel a szellemek által őrzött kincseket, s olykor horrorfilmbe illő izgalmas jeleneteknek is szemtanúi lehetünk, miközben a Légió történelme is kibontakozik a ködből. Erről nagyon szívesen megtudtam volna még többet is, de az igaz, hogy a szereplők előtt is számtalan dolog rejtve marad, így valószínűleg a további részek fogják számunkra kirajzolni a teljes képet.

Kicsit úgy éreztem, Kennedy belső vívódása a két fiút érintően túlsúlyba helyeződik, de szerencsére a fantasy vonalat ez nem érintette hátrányosan, hiszen alig maradt egy kis szusszanásnyi idő két akciódús jelenet között. A másik furcsaság, hogy bár érezhetően mindannyian hordoznak magukban sebeket, látszólag elég hamar alkalmazkodnak családtagjaik elvesztéséhez, főleg Kennedy, akinek gyásza néhány bevillanó emlékképben fejeződik ki, de egyébként úgy megy tovább, mintha mi se történt volna. Úgy tűnik, hogy az írónő annyira koncentrált magára a fő cselekményre, hogy a körítésre már kevesebb hangsúlyt fektetett, s ez néhány ponton meg is látszik. Azonban így is nagyon érdekes, izgalmas és szerethető történetet kapunk, amiben az események folyamatosan visznek előre, s ahol minden oldalon valamilyen új kaland, ijesztő szellem és félelmetes próbatétel vár. Cassandra Clare és az Asylum sorozat rajongói biztosan nem fognak csalódni, ha kezükbe veszik a Légió sorozatot.

U.i.: Ahogy néztem, sajnos a harmadik rész már jó ideje várat magára (még angolul is), de reménykedem abban, hogy Kami Garcia nem hagyja lezáratlanul ezt a fantasztikus történetet.

Értékelés: 5/4,5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.


Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :


További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések