Monica Murphy: Egymillió csók egy életen át

Műfaj: romantikus, new adult, erotikus, regény
Eredeti cím: A Million Kisses In Your Lifetime
Megjelenés éve: 2023
Kiadó: Rainy days
Oldalszám: 572
Értékelése Molyon: 84%

Wren Beaumont-ról sok mindent elmondható.
Gyönyörű.
Okos.
Édes.
Ártatlan.
Az elit Lancaster középiskolában imádják a lányok. Mindenki a barátnője akar lenni. Csak én látok át rajta.
Egy elnyomott kis szüzecske, aki olyan erősen fojtja el az érzéseit, hogy majd' szétrobban. Azt képzeli, valamennyiünk felett áll.
Még felettem is.
Nem kellene vonzódnom hozzá. Nem a zsánerem.
Amíg aztán egyszer az órákon közös munkára nem kényszerülünk, és rá nem jövünk, hogy több bennünk a közös, mint eredetileg gondoltuk. És nem telik el sok idő, hogy a megszállottja legyek. Bármit megtennék ezért a lányért, hogy belém szeressen.
Bármit.

"Amikor olyan piszok mázlisták vagyunk, hogy találunk valaki, aki megszépíti a világunkat, nem kellene megragadnunk azt az embert, és sosem elengedni?"

"HÁROM ÉV, NÉGY HÓNAP, két nap és pár óra telt el azóta, hogy először szemet vetettem rá."

"Amikor valami helyesnek érződik, nem szabad megtagadni magunktól."

Értékelésem:
Sokáig úgy éreztem, hogy nagyon könnyű lenne utálnom ezt a történetet a két elkényeztetett tizenévessel a közepén, de ahogy haladtak az események, egyre jobban sikerült megértenem mindkettejüket, s még ha nem is lettek a kedvenc romantikus könyves párom, azért hoztak pár mosolygással és örömmel teli pillanatot az életembe.

Wrent egy szerencsétlen múltbéli eseménynek hála még a széltől is óvja az édesapja, aminek jeleként a lány fogadalmat tett, hogy csakis a jövőbeli házastársának adja oda magát - az esküvő után, természetesen. Hiszi, hogy a nő teste a sajátja, és nem kell beáldoznia azt egy hormonoktól túlfűtött gimis szerelem miatt. Látom a gondolkodásmódja lényegét, mert Wren olyan környezetben nőtt fel és élt, ahol a férfi birtokolja a feleségét, s őszintén, Crew Lancaster sem képviselt nagyon más nézőpontot, s így konkrétan ez az egyetlen dolog, amit megtehet a férfiakkal szemben, hogy kifejezze ellenállását és hangot adjon eltérő gondolkodásmódjának.
Instagram: @koffertzitzah

Crew pedig tipikus rosszfiú, érinthetetlen, hiszen a családja tulajdonában áll az iskola, s szinte bármit elkövethet, amit szeretne, amíg az eredményei jók, mert családneve a legtöbb esetben feloldozza bűnei alól. Wren elég nagy kísértést jelent számára, hiszen ő az utolsó lány a bentlakásos gimiben, aki nyíltan felvállalja és büszkén hirdeti, hogy sosem volt még férfival. A vadászat kezdetét veszi, mikor egy projektfeladat miatt egymás mellé osztják be őket, s kénytelenek közelebbi kapcsolatba kerülni és jobban megismerni egymást - hiszen pont ez a feladat.

Wren egyik barátnője nagyon őszinte véleményt alkot róla a könyv elején, mégpedig hogy a lány ítélkező és naiv, s ez valóban hosszú ideig így is van. Úgy járkál a világban, mint akit elvarázsoltak, éli izgalmasnak hitt unalmas életét és nem fedi fel senki előtt családja titkait, hiszen sokáig még arra is vak, hogy észrevegye, mi történik körülötte. A Crew-val való megismerkedése azonban mindent megváltoztat, az érzelmi világa a feje tetejére áll és végre tényleg kezd egy bátor, szárnyait bontogató nővé válni, aki rájön, hogy egy másik emberrel való együttlét nem kell, hogy önmagunk feladását jelentse, hanem épp ellenkezőleg - magunkra is találhatunk általa, a döntés csak rajtunk múlik. Innentől kezdve válnak izgalmassá az események, s ahogy egyre többet mutatnak meg magukból a másiknak, mi is jobban megismerhetjük őket.

Összességében a hibáktól eltekintve egy szépen ívelő történet bontakozik ki a lapokon, mely bevezet minket az első szerelem közben felmerülő érzelmi kavalkádba: a ragaszkodásba, odaadásba, őszinteségbe, de a kétkedésbe és a bizonytalanságba is, s megmutatja, hogy egyáltalán nem elítélendő, ha valaki felfedezi a szexualitását azzal, akivel helyesnek érzi. Persze ehhez rengeteg erotikus jelenetet kapunk, amik itt-ott elég erősek, de legalább adtak egy jó nagy adag izgalmat a cselekményhez. Wren és Crew elég sokat változik a könyv során, fejlődnek és kezdenek felnőni egymás mellett, így ebből a szempontból sem okozott csalódást a könyv. Végre egy olyan romantikus regényt kaptam, ahol nem a kapcsolat toxikussága, vagy a felesleges dráma adja a vezérfonalat, hanem pont ezek ellentétei. Engem a végére Wren és Crew azért megnyert magának, s nagyon kíváncsi vagyok a többi Lancaster történetére is.

Értékelésem: 5/4,5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

Megjegyzések