Kate Stewart: Falka

Sorozat: The Ravenhood (1.)
Műfaj: dark romance, romantikus, erotikus, new adult, regény
Eredeti cím: Flock
Megjelenés éve: 2023
Kiadó: Rainy days
Oldalszám: 410
Értékelése Molyon: 81%

„A ​szíved mélyén, ha nem kellene választanod, megtennéd?”

A tét egyszerű: a tizenkilenc éves Cecilia Hornernek egy dolga van – át kell vészelnie egy évet Triple Falls kisvárosában, ahol a családjától különélő apjánál lakik és munkát kell vállalnia az apja gyárában. Cserébe az apja fizeti a főiskolai tandíját, és egy kisebb vagyont is biztosít, amiből Cecilia segítheti egyedülálló anyját.

De minden megváltozik, amikor az első munkanapján megismerkedik a helyi fiúval, a szexi Seannal. Sean összehozza összetartó baráti körével, köztük a titokzatos Dominic-kal. A társaság a saját törvényei szerint él, és ugyanolyan hollót ábrázoló tetoválásuk van…

Cecilia mindig is óvatos volt, de most elvakítják a Sean és Dominic iránti egyre erősödő érzései, és úgy dönt, kiélvezi az utolsó szabad nyarát, és nyit az új élmények felé, repítsék azok bárhova is…

A merész, szexi, romantikus, korunkba átültetett Robin Hood-történet lélegzetelállító fordulatai és elsöprő érzelmei magával ragadnak, és nem eresztenek.

Ez a szokatlan, és tabudöntögető szerelmi történet mindvégig töretlen izgalmat ígér, rejtélyekkel, szexiséggel, függőséget okozó rosszfiúkkal, akcióval és ÉRZELMEK SOKASÁGÁVAL.

Kate Stewart „Ravenhood” trilógiája elvarázsolta a TikTok közönségét világszerte. Elsöprő népszerűségre tett szert az olvasók között, akik számtalan videót készítettek, hogy megosszák az élményeiket a sorozattal kapcsolatban.

"... miért pazarolod el a mostani időt azzal, hogy amiatt aggódsz, ami csak később lesz?"

"Gondatlanok és nemtörődömök voltunk, azt hittük, a fiatalsággal együtt jár a legyőzhetetlenség, ami mentesít minket a bűneink alól, és mégis, megfizettük az árát."

"Minden valamirevaló ördög képes belenézni a szemedbe, és elhiteti veled, hogy nem létezik."

Értékelésem:
Cecelia Hornernek nem sikerült közel férkőznie a szívemhez - sem ő, sem Sean, sem Dominic nem lesz a kedvenc főszereplőm a könyvek világában, de különbözőségeink ellenére mégis sikerült valamit megmozgatniuk bennem, s valamiféle tiszteletet kicsikarni belőlem, amiért hatalmas pluszpont jár. Senki ne értse félre ezeket a szavakat, a Ravehood nagyon különleges és élvezetes olvasmány volt, csak egyelőre még nem értem, miért van szükség több idegesítő karakterre is egy ilyen történetben.

Dióhéjban a sztori: édesanyjával való kapcsolatában Cecelia mindig is inkább a szülő szerepét viselte, hiszen bármekkora is a szeretet két ember között, van, amikor az idősebb fél egyszerűen nem tud felnőni a feladathoz, hogy rendesen feleljen egy másik emberi életért. Így van ez most is, a lány egyetemi évei előtt, aki szintén elhidegült édesapjához költözik egy évre, hogy elegendő pénzt szerezzen a helyi gyárban dolgozva - ami nem mellesleg pont Roman Horner tulajdona -, és támogathassa édesanyját azon idő alatt is, amíg ő távolléte alatt a tanulmányaival van elfoglalva. Ezen a nyáron találkozik Seannal és Dominic-kel, akik iránti érdeklődése ráveszi őt arra, hogy átlépje eddig szorosan betartott határait, teljesen kilépjen a komfortzónájából és most először végre úgy éljen, ahogy ő szeretne.
Instagram: @koffertzitzah

A történet ezen része nagyon tetszett, mert egyetértek azzal, hogy nagyon is megérdemelte az önmagára és a vágyaira való odafigyelést, és nem kellett volna csak azért lemondania bizonyos dolgokról, mert vajon mit szólnak hozzá mások. Sean karaktere is rengeteg igazságot adott át neki - bár voltak azért túlzó mozzanatai -, és úgy érzem, Ceceliának nagyon is szüksége volt egy ilyen emberre, aki felszabadítja őt saját korlátai alól és megmutatja neki az élet egy más perspektíváját. Mindez érdekes volt, s azt is izgalmas volt figyelni, ahogy az új szemléletmódot egyre inkább magáé tévő Cecelia már Dominic irányába is nyitni tud, megismerve egy látszólag teljesen másfajta, ám bizonyos tekintetben mégis hasonló nézőpontot. És azt sem szabad kihagyni, hogy egy könyvön belül is hatalmas fejlődésnek lehettem tanúja, s bár úgy 370 oldalon utáltam a csajt, az utolsó 40-en pár mondattal elintézte, hogy kivívja a tiszteletemet. Az, hogy valaki 19 éves, a hormonjaival küzd és életében először él, még nem indok arra, hogy minden második oldalon olyan dolgokon hisztizzen, amiket először tisztáznia kellene az érintett féllel vagy felekkel. Nem azzal volt gondom, hogy fiatal és tapasztalatlan (mindannyian voltunk azok), hanem azzal, hogy sok esetben indokolatlanul játszotta a hisztikirálynőt, amivel az agyamra ment. De mint említettem, a végére még egyenesen büszke is lettem rá, szóval határozottan kíváncsi vagyok, mi fog kisülni a személyiségéből.

Sean sem éppen a leginkább kedvelhető férfi szereplő, ha már itt tartunk, túlontúl erőszakos és szélsőséges a stílusa, ráadásul kiválóan ért a manipulációhoz is, úgyhogy őt sem kell félteni, az biztos. Mégis sok dologban igaza van, bár éreztem egy lázadó élt a karakterében, mintha csak azért szajkózná mindig a szabad döntés fontosságát, hogy ezzel bizonyítson valamit, de attól még tényleg fontos üzeneteket közvetített. Dominic már mélyebb, összetettebb személyiség, aki nem adja magát olyan könnyen és nem felesleges dumával, hanem némaságával és tetteivel hat az emberekre. Gondolom nem kell mondanom, hogy ő azért már közelebb férkőzött hozzám.

Kicsit úgy érzem, azért sikerült ilyenre ez a kötet, mert a második és harmadik részben nagyon sok változással fogunk szembesülni és kellett egy viszonylag "gyengébb" kiindulópont, ahonnan van hova fejlődni. De elbillent a mérleg, aminek eredményeképpen több olyan szereplőt is sikerült kikeverni az üstből, aki nem kész arra, hogy helyesen közvetítse az általa átadni kívánt mondanivalót.

A cselekménnyel egyébként nem volt semmi gond, bár azt nem mondanám, hogy tetőfokára hágott az izgalom, de mindig volt valami, ami előrevitte az eseményeket, ami miatt egyszerűen folytatni kellett az olvasást. Ez nem csak a poliamória vonalra, hanem minden másra is vonatkozik, hol Sean következő húzása, hol Dominick személyiségének egy újabb rétege vagy Cecelia gyárbeli munkája tartogatott izgalmakat.

A Falkán érződik, hogy kezdő kötet, vannak hibái, de egyébként nagyon jó alappal rendelkezik, amire rengeteget lehet még építeni - úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok arra, mit tartogat még számunkra az írónő a folytatásban.

Értékelés: 5/4

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések