Laura Thalassa: A Strange Hymn - A Szirén Éneke

Sorozat: Az Alkusz (2.)
Műfaj: dark fantasy, romantikus, new adult, erotikus, regény
Eredeti cím: A Strange Hymn
Megjelenés éve: 2023
Kiadó: Anassa Könyvek
Oldalszám: 400
Értékelése Molyon: 86%

Callypso ​Lillis, a szirén és az Éjszaka Királyának lelki társa kiszabadult Karnon, az őrült király karmaiból és bizarr börtönéből. Ám a rémálom itt nem ért véget. Callie magán viseli a fogságban töltött idő fizikai nyomait, és egyre több bizonyíték utal arra, hogy a Lélektolvaj még mindig szabadon kószál.

Amikor egy árnyünnep a Flóra Királyságába szólítja Callie-t és társát, Desmond Flynnt, a nyomozásukat ott folytatják. Ám a birodalom ragyogó fényei és káprázatos virágai között sokkal sürgetőbb problémákkal találják szembe magukat. A hatalmas árnycsarnokoknál nem létezik könyörtelenebb hely a világon, és nincs annyi alku, ami megmenthetné Callie-t a királyi intrikától.

A tündérek veszélyes játékot játszanak. Egyesek szerelemre vágynak, mások bosszúra vagy szexre, de akadnak olyanok is, akik kimondhatatlan szörnyűségekre. Egy dolog azonban biztos: senki nem az, aminek látszik. Még Des sem, aki minden egyes újabb titokkal egyre sejtelmesebbé válik.

Ám a Flóra Királyságának is megvannak a maga titkai, a vérző fáktól a megbélyegzett rabszolgákon át a felszívódó katonákig. Valami készülődik a növények földjén, és ha Callie nem vigyáz, ez a veszedelem elpusztít mindent és mindenkit, akit Callie szeret. Sőt, talán őt magát is…

"Az életemre esküszöm, soha a büdös életben nem fogom megérteni a férfiakat, bármelyik világból származnak is."

"Úgy mered rám, mintha én lennék a csillagfénye, ő pedig a sötétség, ami arra készül, hogy felfaljon."

Értékelésem:
Az Alkusz sorozat második része hasonlóan izgalmas, mint a bevezető rész, tele fordulatokkal, lenyűgöző varázslatokkal és veszedelmes tündérekkel. Callie és Des végre megadják magukat egymás iránti érzéseiknek, bár az Alkusz továbbra is - ha nem még inkább - titokzatoskodik eddigi élete kapcsán. 
Instagram: @koffertzitzah

Callie a Másvilág számos érdekes helyszínét felfedezi az Éjszaka Királyával, ennek hála pedig fantáziadús leírásokkal találkozhatunk, még ha nem is olyan részletesen, mint amennyit magában rejthetnek ezek a furcsábbnál furcsább birodalmak. Egy másik fontos elem, amely közel hozza egymáshoz a szirént és a tündért, hogy Des bár lassacskán, de végre elkezd kibontakozni, s néhány információt hajlandó megosztani Callie-vel. Viszont sajnos még mindig csak a felszínt kapargatja, ami majdnem a történet végéig így is marad. Amellett, hogy idilli és romantikus pillanatokat töltenek együtt, valahogy sokkal közelebbinek éreztem magamhoz az Alkuszt az első részben, még úgy is, hogy ott sem volt rá jellemző a bőbeszédűség. Sokkal emberibbnek tűnt, most pedig királyként mutatkozik be, mely szerep rejtélyes, sötétebb tulajdonságokkal ruházza fel őt.

Callie személyisége még mindig nagyon szimpatikus számomra; tüzes, önérvényesítő, hatalmas igazságérzettel rendelkezik és rendkívül bátor. Igyekszik minden nehéz helyzettel profin megküzdeni, pedig nincs könnyű dolga az Éjszaka Királyának oldalán. Ezt még tetézi az is, hogy komolyabb segítség nélkül nagyon rövid idő alatt kell megtanulnia a szabályokat és az illemet a többi uralkodó körében - bár valljuk be, hogy a saját szabályai szerint sem fél játszani.

Izgalomból is kijut bőven, hiszen a Lélektolvaj fenyegetésével még mindig számolni kell, a veszély még nem múlt el, s Callie Desmond párjaként csak egyre nagyobb célkeresztbe kerül. A többi udvar uralkodója sem könnyű természet, szándékaikat homály fedi, az emberek élete pedig nem ér számukra többet egy múló pillanatnál. Szeszélyesek, kiszámíthatatlanok, erőszakosak - a gyengédség és megértés szikrája elenyészően mutatkozik meg tetteikben és szemléletmódjukban.

A Szirén Éneke nagyon élvezetes, lendületes olvasmány, mely minden oldalon újabb meglepetéseket tartogat. Könnyen lehet vele haladni, az események forgataga visz magával, így ezzel abszolút nincsen gond ebben a részben sem. Amit most már elkezdtem hiányolni, az az alaposan kidolgozott háttér - valahogy a sok kis részlet mögött még mindig rengeteg mindent homály fed. Csak kapkodjuk a fejünket a hirtelen történések és politikai játszmák közepette, ám a sorok között nagyon nehéz kideríteni, hogy vajon miért alakulnak úgy a dolgok, ahogy. Remélem, hogy a harmadik részben az írónő végre felhagy a titokzatoskodással, s bővebb betekintést nyújt a Másvilág csodáiba és az Alkusz lelkének mélyebb rétegeibe is.

Értékelés: 5/4

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)


További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések