Laura Thalassa: Rhapsodic - Az Éjszaka Királya

Műfaj: (urban, portál) fantasy, romantikus, new adult, erotikus, regény
Eredeti cím: Rhapsodic
Megjelenés éve: 2022
Kiadó: Anassa Könyvek
Oldalszám: 368
Értékelése Molyon: 86%

Callypso ​Lillis egy szirén, aki az elmúlt hét év során egy fekete gyöngyökből álló karkötőt gyűjtögetett a csuklójára. Minden gyöngy egy-egy mágikus adósságlevél olyan szívességekért, amiket megvásárolt. Csak a törlesztés vagy a halál oldja fel őket.

Mindenki tudja, hogy akinek szívességre van szüksége, az az Alkuszhoz fordul segítségért. Ő az a férfi, aki bármit képes megszerezni… persze jó áron. És azt is mindenki tudja, hogy előbb vagy utóbb behajtja a kölcsönt.

Az egyik ügyfelétől viszont még soha nem kért fizetséget. Egészen mostanáig. Amikor Callie a szobájában találja az éjszaka ravaszul vigyorgó és csillogó szemű királyát, azonnal világossá válik számára, hogy a dolgok hamarosan megváltoznak. Az Alkusz először csupán egy félszeg csókot követel tőle. Mindössze egyetlen gyöngyszemnyit. És ígéretet a folytatásra.

Az Alkusz számára több ez egy rég elfeledett románc felélesztésénél. Mert mostanában valami titokzatos és fenyegető dolog zajlik a Másvilágban. Egymás után tűnnek el az árnyharcosok. Csak a nők térnek vissza. Mozdulatlanul fekszenek üvegkoporsójukban, mellükön egy-egy gyermekkel. És persze ott vannak a rabszolgák között suttogott titkok a gonoszról, aki állítólag felébredt.

Ha az Alkusz meg akarja menteni a népét, szüksége lesz a szirén segítségére, akinek évekkel ezelőtt összetörte a szívét. Csakhogy a felébredt gonosz is rajong a különleges teremtményekért. Pont az olyanokért, mint Callie.

"Hegyek emelkedhetnek és törlődhetnek el a föld színéről, a nap fénye kihunyhat, a tenger beboríthatja a földet, és elnyelheti az eget. De te örökre az enyém leszel. És a csillagok is aláhullhatnak az égből, az éjszaka beboríthatja a földet, de amíg a sötétség el nem hal, én örökre a tiéd leszek."

"Jesszus! Úgy fest, mint egy bérgyilkos. Az a leteperni való fajta."

"– Lehet, hogy paráznék, ha nem kislányos lófarokban hordanád a hajadat – vágok vissza, és megérintem hófehér tincsei végét.Elkapja a csuklómat.
– Nem vall túl jó modorra kigúnyolni egy tündért. Köztudott, hogy hamar megsértődünk. – A fenyegetés ellenére a szeme izgatottan felcsillan.
– Ne haragudj – felelem –, a lófarkad igazán férfias. Úgy érzem, elég csak ránéznem, és menten kinő a szakállam."

Értékelésem:
A Rhapsodic az a fajta könyv, amit a két főszereplő közötti kémia miatt nem tudsz letenni, mert úgy játszmáznak egymással, hogy azt várod, mikor kapnak végre lángra a folyamatosan sistergő és szikrázó erőteljes érzelmek. Jó jó, érdekes a világ is, amiben a történet játszódik és persze nem rossz, ha van egy értelmes cselekmény is, de a te fejedben csak az jár, hogy még, még, még kérek ebből a szexi rosszfiúból.
Instagram: @koffertzitzah


Callie 15 évesen találkozik először az Alkusszal, akit rengeteg ember először megmentőként, majd rémálomként üdvözöl. A majdnem nagykorú szirén valami borzalmasat követett el, s csak a démoni férfi segítségével menekülhet meg a sorsa elől, így hát nincs más választása, mint alkut kötni vele. Callie azonban az első kérés után nem tud leállni, újabb és újabb szívességekkel láncolja magához az Éjszaka Királyát, s túl későn ébred rá, hogy már szíve is kockán forog - ugyanis teljesen beleesett a veszélyes férfiba, aki egy nap nyom nélkül eltűnik, hatalmas űrt hagyva maga után. A kéréseknek azonban mégiscsak ára van, így az Alkusz 7 évvel később ismét felbukkan az immár felnőtt nő életében, hogy háromszáznál is több adósságát végre behajtsa rajta.

A jelenben Callie-vel együtt rengeteg érzelmet átélhetünk: hezitálást, szívfájdalmat, csalódást, vágyakozást és már szinte azt a függőséget is, ami az Alkusz iránt alakult ki benne. S míg ő azon vacillál, mennyire engedje közel magához azt a férfit, aki korábban már összetörte a szívét, egyre többet tudunk meg a természetfeletti lények világáról és a Másvilág működéséről is. Az Alkusz is lassan megnyílni látszik, leveti páncéljának nagy részét, s Callie visszaemlékezésein keresztül nem esik nehezünkre megérteni, miért ragaszkodik Deshez annyira. A kettejük között húzódó mély érzelmi kötelék önmagában is szívmelengető és rendkívül értékes, erre pedig még rátesz egy nagy adag szexuális feszültség is, ami pont abban a jólesően idegőrlő tempóban fokozódik, hogy egy ültő helyedben elolvasd az egész könyvet.

Az események annyira nem pörögnek gyors ütemben, mint ahogy egy ehhez hasonló fanatsyben megszokhattuk, egyértelműen Callie és Des kapcsolatán van a hangsúly. A történetet előre lendítő szál még egyelőre csak háttérelemként van jelen, de abszolút nem hangzik rosszul, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen izgalmakat tartogatnak a következő kötetek. Úgy érzem, ebben a bevezető részben nekem ez így teljesen megfelelt, hiszen a főszereplők közötti kapcsolat elmélyülése is annyira elsodort, hogy hogy egyre csak olvastam és olvastam, mígnem nagy csalódásomra elfogytak a sorok. Még jó, hogy már a második rész is megjelent magyarul, így túl sokáig talán nem kell elvonási tünetekkel küzdenem - már landolt is az ebookomon.

Különösen ajánlom a Tündérkrónikák és az Angyali vadász sorozat kedvelőinek. 

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)


További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések