Colleen Hoover: Minden tökéletesed

Műfaj: chick lit, erotikus, lélektani, romantikus, regény
Eredeti cím: All Your Perfects
Megjelenés éve: 2023
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 304
Értékelése Molyon: 91%

Egy rég elfelejtett ígéret képes lehet megmenteni a kapcsolatot?

Quinn és Graham tökéletes szerelmét veszélybe sodorja a tökéletlen házasságuk. Az évek során felgyülemlett emlékek, a hibák és a titkok már eltaszítják őket egymástól. Az egyetlen dolog, ami megmentheti őket, éppen az lehet, ami a szakadék szélére sodorta őket.

A Minden tökéletesed egy elgondolkodtató regény egy párkapcsolati gondokkal küzdő párról, akiknek múltbéli ígéreteken múlik a jövője. Szívszaggató, letehetetlen olvasmány.

Az év legfelkavaróbb szerelmi története – lehet-e együtt tökéletesen boldog két tökéletlen ember?

Add át magad a sodrásának!

"A mi házasságunk nem tökéletes. Nincs olyan házasság, ami tökéletes lenne. Volt olyan, amikor ő adta fel a kapcsolatunkat. Még többször előfordult, hogy én adtam fel. A hosszú házasságunk titka, hogy soha nem adtuk fel egyszerre."

Értékelésem:
Colleen Hoover ezen történetében két olyan emberről olvashatunk, akik a világon mindent megtennének azért, hogy két fős családjuk háromra duzzadjon, azonban az éveken át tartó próbálkozás minden hónapban kudarcba fullad. A könyv olyan témát dolgoz fel, ami sajnos egyre több pár számára ismerős, mégis okkal felfoghatatlan.
Instagram: @koffertzitzah

Két idősíkon kísérhetjük figyelemmel Quinnt és Grahamet: találkozásukkor, ismeretségük kezdetén, valamint évekkel később, amint igyekeznek megbirkózni egy súlyos teherrel, mely felemésztheti házasságukat. Kezdetben a két szereplő között csak úgy izzik a szikra, hihetetlenül összepasszolnak, s bár találkozásuk nem a legideálisabb körülmények között következik be, mégis egyértelmű, hogy a sors terelte őket egymás életébe. Mindketten egy kiábrándító véggel zárult kapcsolatot próbálnak feldolgozni, s ez egymás társaságában nem is telik olyan hosszú időbe, mint elsőre hitték volna. A köztük húzódó különleges kötődés erejével, s egyedi humorukkal átsegítik egymást a nehezebb időszakokon, hogy aztán töretlen jókedvvel és pozitivitással haladjanak tovább elképzelt jövőjük felé.

A dolgok azonban megváltoznak, s olvasóként el sem hisszük, hogy ez ugyanaz a két sugárzó ember, akit korábban láttunk és idő közben egyre jobban megismerhetünk. Mintha kiragadták volna a színeket a hétköznapjaikból, mintha az otthonukba nem jutna be a napfény, s mintha el is felejtették volna, hogy a személy, akinek hátat fordítanak, a lelki társuk. Ez jól megmutatja, mennyire sokat változhat egy kapcsolat az évek során, annak ellenére, hogy az elején mennyire filmbe illően tökéletesnek tűnt. Hiszen vannak olyan körülmények, melyekkel nem számolunk, s az élet nem mindig úgy alakul, ahogy tervezzük. Quinn és Graham is követ el hibákat, hatalmasakat, amik talán megbocsáthatatlanok, s bár mindketten azt hiszik, létezik magyarázat, valójában maguknak is hazudnak. Még sosem hozott rendbe egy házasságot a mártírkodás, az önsanyargatás, a másik fél kizárása, bizalmatlanság és titkolózás, s az sem oldott meg a világon semmilyen problémát, ha úgy tettünk, mintha nem is létezne. Döbbenetes, mennyire számít a megfelelő kommunikáció, vagy önmagában a kommunikáció megléte egy kapcsolatban, s az még meglepőbb, hogy nehéz idők során erről így meg tud feledkezni két ember, akik a világot jelentik egymás számára.

A könyv első fele valahogy számomra kissé lapos volt, lassan kezdtek el forogni a kerekek, de aztán felrobbant a világ, s folyamatosan nyeltem vissza a könnyeimet, annyira meghatott a történet végkimenetele. Hoover nagyon szépen és mélyen ábrázolja azt a különleges szerelmet, amely csak keveseknek adatik meg a világon. Elképesztően jól bánik az érzelmekkel, hihetetlenül pontosan át tudja adni, min mennek keresztül a szereplők, s eléri, hogy újra és újra megszakadjon az ember szíve a lapok gyűrögetése közben. Hitelesen zárta az utolsó történéseket is, lenyűgözött azzal, hogy nem készen dobta a megoldást Quinn és Graham életébe, hanem megtanította őket más szemszögből nézni a dolgokra, s újraértékelni mindazt, amijük van.

Egyetlen dolog rontotta számomra kissé a történet minőségét, mégpedig az, hogy az érzelmi kavalkád mellé kevés egyediség társul, az egész nagyon alap sémákra épül, s ahol meg kellett volna döbbennem, ott csak nagyot sóhajtva annyit mondtam, hogy ez teljesen tipikus. A legtöbb romantikus könyvvel ez a helyzet, nehéz újat alkotni, de ebből a szempontól csalódtam. Azt hiszem, az írónő a Laylával annyira elüldözött magától, hogy nagyon magasra tettem számára a lécet, így többet vártam, mint amennyit valóban képes volt nyújtani.

Értékelés: 5/4,5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. 

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések