Kerstin Gier: Nefelejcs

Sorozat: Nefelejcs (1.)
Műfaj: urban fantasy, romantikus, ifjúsági, regény
Eredeti cím: Vergissmeinnicht
Megjelenés éve: 2022
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 336
Értékelése Molyon: 86%

De mi van, ha ez nem egy fantasyregény, hanem a valóság?

A fiú menő, okos és népszerű. A lány a gyűlölt szomszéd család tagja, kedveli a fantasytörténeteket, és alapvetően nem a fiú esete. De amikor Quinnt egy éjjel félelmetes lények veszik üldözőbe, és súlyosan meg is sérül, olyan dolgokat fedez fel, amelyek valószínűleg nem ebből a világból származnak. De kiben bízhat, amikor a szobrok hirtelen rossz rímekben kezdenek beszélni, és a koponyák bizalmasan rámosolyognak?

Legjobban a szemben lakó lányban, aki egyáltalán nem jelent számára semmit. Hogy ő és Matilda egy veszélyekkel teli, mágikus kalandban találják magukat, arra mindenesetre Quinn egyáltalán nem számított.

És arra még kevésbé, hogy halálosan szerelembe esik…

A világ varázslatossá válik a rajongásig szeretett szerző, Kerstin Gier új kötetében, mely már a megjelenése hetében meghódította a bestsellerlisták első helyét.

Légy részese csodás történetének!

"A türelem az a bizakodás, hogy minden eljön, amikor megérett rá az idő."

"Problémás gyerek? Te? De hát miért? Elloptad a misebort?"

"Az élet nem vár, amíg minden újra tökéletes lesz. Az élet azt szeretné, ha mindennap teljes szívből élnénk."

Értékelésem:
Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiáját is nagyon szerettem, ezért úgy gondoltam, adok a Nefelejcsnek is egy esélyt, hátha sikerül hasonlóan szívembe zárnom ezen világ szereplőit is. Nagyon jól tettem, mert még ha voltak is kisebb hibái a történetnek, a karakterek humorukkal és kedvességükkel nagyon pozitív nyomot hagytak a lelkemen. Matilda és Quinn párosa úgy hatott rám, mint a nyári napsütés, amit csukott szemmel, mosolyogva szív magába az ember, s amire már nagyon nagy szükségem volt.

Kezdem Quinnel, mivelhogy alapvetően köré szerveződnek az események: Quinn egy nap furcsa körülmények között balesetet szenved, aminek következtében kerekesszékbe kényszerül. Így szüksége van egy társra, aki segít feltérképezni a kalapos férfi és a kék hajú lány kilétét, valamint utánajárni a különös sírfeliratoknak, vérfarkasoknak és bokrokban felbukkanó eleven arcoknak, amik folyamatosan kísértik a fiút. Így kerül a képbe Matilda, aki még álmában sem gondolta volna, hogy a fiú, akiért már nagyon hosszú ideje rajong, egy nap képes lesz megjegyezni a nevét, sőt, ezen túlmenően még keresni is fogja a társaságát, hogy fantasyregénybe illő kalandokat élhessenek át együtt.
Instagram: @koffertzitzah

Quinnt kíváncsi természetének és tiszta szívének hála nagyon megkedveltem, de akivel még inkább tudtam azonosulni a történet folyamán, az Matilda volt. Elképesztően jó humorral rendelkezik, vicces szituációkba keveredik, amikből valamilyen kreatív módon mindig képes kivágni magát, s igen nagy fokú türelemmel viseltetik komikus családja iránt, akik igyekeznek vallásos szellemeben nevelni őt. Többször is hangosan felnevettem olvasás közben a könnyedebb, mégis igencsak vicces helyzetek miatt, amik elhozták a napjaimba a tiszta, majdnem gyermeki jókedvet. Ehhez társult Quinn, aki beleszőtte a misztikus szálat a történetbe, s akivel nagyon jól kiegészítették egymást, kihozva a másikból a legjobb, legelőnyösebb tulajdonságokat.

A Perem világa nagyon összetett, tág és végtelenbe nyúló információkat foglal magába, amik az olvasottak alapján képesek átírni az egész ismert történelmet. Egy egészen új dimenzió tűnik fel a könyvben, aminek sajnos csak egy nagyon kis szeletébe nyerhetünk betekintést, új fajokat és új politikai nézeteket megismerve. Csak a fantázia szabhat határt a kapuk mögött feltáruló látványnak, ilyen módon valószínűleg nem is léteznek keretek, amik közé be lehetne szorítani a Perem komplex felépítését. Valószínűleg ezért is kapunk egyelőre csak elenyésző, felszínes morzsákat abból, ami a következő két kötetben majd megjelenik, hogy nehogy túl sok legyen a feldolgozni való mennyiség. A lassabb adagolás és kicsit hosszúra nyúló felvezetés ellenére nekem ez így éppen megfelelő volt, és alig várom, hogy többet olvashassak a bálnahajókról, nexekről, furcsa építészeti alkotásokról és minden másról, amit még Kerstin Gier tartogat nekünk.

Ajánlom azoknak, akik kedvelik a humoros, könnyedebb hangvételű fantasyket, egy nagyon aranyos szerelmi szállal és egy nem túl bonyolult, de annál izgalmasabb kalanddal megspékelve.

Értékelés: 5/4,5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések