C.M.Ewan: Az interjú

Műfaj: regény, thriller
Eredeti cím: The Interview
Megjelenés éve: 2022
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 400
Értékelése Molyon: 76%

Egy állásinterjú, ami az életedbe kerülhet.
Kate késve érkezik London egyik legújabb és leglenyűgözőbb felhőkarcolójába, pedig álmai munkája a tét. Vezető ügyfélmenedzser lehet a város legelitebb PR-ügynökségénél.
Kettesben találja magát Joellel egy csúcsmodern irodában, a tizenharmadik emeleten. Joel tartja az interjút, amikor mindenki más már a hétvégét élvezi. Már ez önmagában intő jel lehetne, de Kate ekkor még nem sejti, hogy ez a beszélgetés egészen mást tartogat számára, mint amiért jött.
A nő csak úgy menekülhet meg, ha válaszol egy lehetetlennek tűnő kérdésre. De ha nem tud, valami borzasztóan rossz fog történni. A válasz és az ijesztő igazság a múltban keresendő.
C. M. Ewan nemzetközi bestsellerszerző egy vibráló thrillerrel mutatkozik be a magyar olvasóknak. A lebilincselő és akciódús történetben olyan fordulatok várnak, amelyekre nem számítasz, és minden apró részletnek jelentős szerepe van. Rémisztően izgalmas utazás az elejétől a végéig!

Értékelésem:
Ez a könyv egyszerűen fantasztikus volt! Közel sem erre számítottam, viszont olvasás közben annyira izgultam, hogy egyáltalán nincs okom panaszkodni.

A címből adódóan arra gondoltam, hogy egész végig egy kifejezetten feszült, csavaros állásinterjúról fog szólni a könyv - s ez többé-kevésbé így is történt. Kate 15 hónapja súlyos tragédián ment keresztül, amit még mindig nem tudott teljesen feldolgozni, ám egy új karrierlehetőség az Edge-nél talán adhat neki még egy löketet a továbblépés felé. Nem nehéz vele azonosulnunk, hiszen sokan vannak közöttünk, akik ismerik az érzést, amikor egy áhított állástól megváltást remélünk, s arra számítunk, hogy végre helyes irányba terelődik az életünk. 
Instagram: @koffertzitzah

Ahogy a dolgok kezdetüket veszik, hamar kiderül számunkra, hogy ez bizony tényleg nem vicc, hanem egy komoly, pszichológiai tesztekkel teletűzdelt kényelmetlen vallatás. Már az első percektől kezdve kapjuk a nyakunkba a különböző kellemetlen ingereket: Kate eredeti interjúztatója ugyanis nem ér rá, s ezért egy számára ismeretlen férfival kell beszélgetnie, akinek korábbi munkásságából nem maradt ideje felkészülni. Végignézhetjük, amint idegesen szorong várakozás közben, ráadásul késik is, s aztán bevezetik egy steril, modern helyiségbe - a kockába -, ahol már többedjére hangzik el, hogy Joel egész nap interjúztatott, ezzel is fokozva a feszültséget. Aztán megkezdődik a kérdések sorozata, amik között szerepel néhány egészen durvának és ízléstelennek nevezhető támadás is, s Kate mérlegelni kezd, hogy vajon tényleg ennyire szüksége van-e erre az állásra. Egy pont után a helyzet még ennél is ijesztőbb lesz, s a főszereplővel együtt mi magunk sem akarjuk elhinni, hogy ez tényleg megtörténhet.

Kate az elszántan küzd, hogy kiszabadulhasson az irodaházból, mert már az élete a tét. Ennek a horroriszitkus élménynek hála közben beláthatunk a felszín alá is, megtudhatjuk, mi történt vele, milyen súlyos ügybe keveredett a MarshJet légitársaságnál. Egymást érik a meglepő fordulatok, ahogy végre kiderül, mi is az interjú célja valójában. A rövid fejezetek csak még pörgősebbé, még gördülékenyebbé teszik az olvasást, s amikor azt hisszük, hogy már tényleg nem tudunk meglepődni semmin, a könyv egy újabb érdekes információmorzsával bebizonyítja, hogy ebben nagyot tévedünk.

Bár a történet tartogat néhány megdöbbentő, erőszakos jelenetet, amire egyáltalán nem számítottam, elmondhatom, hogy nagyon élveztem az olvasását, s ajánlom mindenkinek, aki kedveli a horrorral vegyített akciódús thrillereket.

Értékelés: 5/4,5
Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :

További bejegyzések, értékelések:

Megjegyzések