Sue Fortin: Sister, sister

Műfaj: pszicho-thriller, krimi, regény
Eredeti cím: Sister, Sister
Megjelenés éve: 2017
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 398
Értékelése Molyon: 83%

***#1 nemzetközi bestseller***

„Letehetetlen, élénk, drámai, túlfűtött, megindító, kalandos, briliáns, és még ennél is sokkal több… megéri az utolsó oldalig” – Sky's Book Corner

Nővérháború

Alice: Gyönyörű, kedves, manipulativ, hazug.
Clare: Intelligens, lojális, paranoiás, féltékeny
Clare úgy gondolja, Alice egy manipulatív hazudozó, aki el akarja rabolni tőle az életét.
Alice úgy gondolja, Claire féltékeny, amiért hosszú idő után újra felbukkant, és a családjukban elfoglalt helye miatt.
Egyikük igazat mond. Másikuk egy megszállott őrült. Két testvér. Egy igazság

Sue Fortin páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itthon is megjennek.

"A leghidegebb helyeket néha nem a tél sűrűje rejti, mikor fehér gomolyokba gyűlik a lehelet, és az ember lába érzéketlen a hidegtől, az ujjai pedig elgémberedtek a fagytól. A leghidegebb helyek néha családi körben, saját otthonod melegében rejtőznek."

Értékelésem:
Olvastam már korábban Sue Fortintól és akkor sem ért csalódás, így bíztam benne, hogy ez a könyve is hasonló meglepetéseket tartogat, mint a Születésnap. Ez szerencsére így is lett; ezúttal olyan erős érzelmeket éltem át, hogy szakaszosan tudtam haladni, és többször le kellett tennem a könyvet a dühtől.
Instagram: @koffertzitzah
Valamiért mindig nagy mértékben felháborodom azon, ha nem hisznek a főszereplőnek a hozzá közel álló emberek, és itt is pontosan ez történt. Clare testvére, Alice sok-sok évvel korábban, még gyermekkorukban eltűnt - pontosabban a lányok édesapja hirtelen úgy döntött, máshol kezd új életet, s két lánya közül az egyiket magával viszi. Később Alice lehetőséget kap arra, hogy újra egyesüljön családja másik felével, így először csak egy levelet ír, majd teljesen visszatér Clare és édesanyja életébe. Az idősebb nővér azonban gyanakodni kezd, kishúga nem úgy viselkedik, ahogy azt ilyen esetben elvárná az ember, valamint furcsa dolgok történnek körülötte, s Clare kezdi úgy gondolni, hogy Alice kifejezett célja ellopni az ő békés családi életét. Vajon csak a féltékenység dolgozik a főszereplőben, vagy nagyon is jól érzékeli, hogy húga magának akarja a gyerekeit, a férjét és az édesanyját?

Ahogy korábban is írtam, a könyv folyamatos feszültségérzetet keltett bennem és egyre csak táplálta a haragomat, ugyanis senki nem akarta elhinni Clare elméletét, de még csak bele sem gondoltak egy percre sem, hogy van valami abban, amit mond. Az édesanyjának meg tudtam bocsátani, hiszen szó szerint tündérmesébe csöppen, újra találkozhat rég elveszett gyermekével, így ez az egész élmény teljesen elragadja őt. Akit nagyon nem értettem, az Clare férje volt, akivel már saját kis családot alapítottak, teljes harmóniában és szeretetben élnek, s valahogy Luke első reakciója mégis minden esetben felesége épelméjűségének megkérdőjelezése. Az egyetlen, akibe szorult némi józan ész a legjobb barátnő, de őt sem érdekli eléggé a dolog, hogy igazán segíteni próbáljon, s aztán őt is elsodorja Alice mesterkedése. Értem, hogy Luke ellenséges viselkedésére szükség volt a történet szempontjából, hogy Clare még a legerősebb szövetségesére se számíthasson, de annyira felháborító volt az egész, hogy sikítani tudtam volna.

Na ennyit Luke-ról, mert megint felment a vérnyomásom.

A történet eseménydús volt, a kisebb dolgok is nagy hatást értek el, Alice mindig a fejébe vett valami új dolgot, amivel megkeserítheti Clare életét és a saját oldalára állíthatja a többieket. Egy idő után az is bizonyossá vált, hogy sokkal több van az események mögött, mint amit elsőre gondolnánk, s hogy nem csak a puszta rosszindulat és féltékenység szolgál Alice hajtóerejéül. Clare is okos és erős karakter, kitart saját megérzései mellett még akkor is, amikor mindenki ujjal mutogat rá, s mindent megtesz, hogy megvédje családját még úgy is, hogy a számára fontos emberek elfordulnak tőle.

A Sister, sister élvezetes, izgalmas, érzelemdús olvasmány - olyannyira, hogy nem venném a kezembe még egyszer, ha meg akarnám kímélni az idegeimet.

Értékelés: 5/5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

Megjegyzések