Elizabeth O'Roark: Waking Olivia - Olivia ébredése

Sorozat: Olivia ébredése (1.)
Műfaj: romantikus, new adult, regény
Eredeti cím: Waking Olivia
Megjelenés éve: 2022
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 400
Értékelése Molyon: 94%

A farm bajban van.
Az apja adósságokat hagyott hátra.
A főiskolai terepfutó csapata nem teljesít jól.

Will Langstromnak már eleve túl sok a kötelezettsége, a legkevésbé sem hiányzik neki Olivia Finnegan, a frissen igazolt, gyönyörű, de problémás diák.

Nagy száj.
Komoly jobbhorog.
És egy titok, ami tönkreteheti.

Olivia önmaga legádázabb ellensége, múltja elől képtelen menekülni, és az utolsó, akitől segítséget kérne, az a nagyképű futóedzője, aki a jelek szerint semmivel sem elégedett.

Will azonban nem hagyja, hogy a lány ellökje magától, és eltökélten meg akarja menteni, miközben minden erejével próbál ellenállni a vonzalomnak, ami mindkettőjük életét tönkreteheti.

Magával ragadó szerelmi történet az egyetemi sport világából.
Kapcsolódj ki vele!

"Álmodtam arról, ami az előbb történt. Az emberek hálásak szoktak lenni, ha valóra válik valami, amiről álmodoztak, de én nem vagyok az. Mert most, hogy kaptam egy kis ízelítőt abból, hogy milyen lenne vele, úgy fogom végigélni az életemet, hogy pontosan tudom, mi az, ami nem lehetett az enyém."

Értékelésem:
Olyan olvasmányt keresel, ami hasonlít a szokásos romantikus történetetekhez, de valamiben mégis más? Valamennyire könnyed, de azért egy kicsit mélyebb tartalom érdekel?

Will és Olivia története látszólag a klasszikus sémára épül: tiltott szerelem, tanár-diák kapcsolat, lelki nehézségek, problémás gyerekkor, önbizalomhiány és az örökös "nem-vagyok-elég-jó-hozzád" szindróma. S bár a felsorolt ismerős mozzanatok mindegyike megjelenik e két ember kapcsolatában is, mégis van bennük valami különleges, ami miatt kiemelkednek társaik közül, s amitől egymásra találásuk nem nevezhető szokványosnak. Sokat gondolkoztam azon, mi lehet az, ami miatt az írónőnek sikerült elérnie ezt a hatást, s végül arra jutottam, hogy olyan ügyesen tudta megteremteni az egyensúlyt és az összhangot a könyvben, ahogy csak kevesek képesek rá. Valahol mindig elbukik a dolog: túl hamar jönnek össze a szereplők, túlságosan a testi vagy éppen lelki dolgokra helyeződik a hangsúly, túl sok a siránkozás, nem szimpatikusak a karakterek, túlcsordul a rózsaszín cukormáz, stb. De Olivia és Will esetében egyik ilyen hiba sem merült fel, nem billent el a mérleg, a végsőkig hitelesek és emberiek maradtak.
Instagram: @koffertzitzah

Olivia fiatal egyetemista, aki áthelyezéssel került jelenlegi futócsapatába, ugyanis korábbi iskolájában sikerült balhéba keverednie. Úgy tesz, mintha minden rendben menne az életében, kemény páncélja mögött azonban sötét titkokkal teli érzékeny lélek rejtőzik. Will pedig a jóképű edző, aki feladta hegymászó hobbiját azért, hogy öccse tandíját fizetni tudja édesapja farmjának fenntartásából és egyetemi munkájából. Mindennapos küzdelem számára, hogy elnyomja igazi énjét, ezáltal támogatva azokat, akik fontosak számára.

Olivia és Will lassan találnak egymásra, s sokáig mindketten figyelmen kívül hagyják a másik iránti vonzalmukat, hiszen fontosabb, sürgetőbb dolgokkal kell számolniuk. Közös céljuk, hogy a lány megnyerje a versenyeket, ám a kitartó gyakorlásnál komolyabb akadállyal néznek szembe, ami elsőre majdhogynem legyőzhetetlennek tűnik. Will önzetlensége elképesztő: mindent megtesz azért, hogy Olivia le tudja küzdeni a démonait, még karrierjét is hajlandó érte kockára tenni. A köztük alakuló barátság kivételes és szívmelengető, s amikor végre saját maguknak is bevallják mélyebb érzéseiket, már csak hab a tortán.

Ha eddig kételkedtél volna abban, hogy megéri-e kezedbe venni ezt a könyvet, segítek a döntésben: olvasd el, mert bízom benne, hozzám hasonlóan kellemes csalódásban lesz részed.

Értékelés: 5/5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

Megjegyzések