J.A.Redmerski: Megölni Sarait

Sorozat: Gyilkosok társaságában (1.)
Műfaj: krimi, romantikus, new adult, dark romance, regény
Eredeti cím: Killing Sarai
Megjelenés éve: 2016
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 360
Értékelése Molyon: 90%

Megérkezett J. A. Redmerskinek, a New York Times, a USA Today és a Wall Street Journal bestseller szerzőjének új bűnügyi sorozata, a Gyilkosok társaságában első kötete. A Megölni Sarait fordulatos, izgalmas, veszélyes helyzetekkel és a határokat feszegető főhősökkel teli regény.

Sarai mindössze tizennégy éves volt, amikor édesanyja kiszakította az általa ismert világból, hogy attól kezdve egy kegyetlen drogbáró mellett éljen Mexikóban. Idővel a lány elfelejtette, milyen a normális élet, ám sosem adta fel a reményt, hogy egy napon elszökhet a telepről, ahol az elmúlt kilenc évben fogva tartották.

Victor hidegvérű bérgyilkos, aki Saraihoz hasonlóan, kiskora óta mással sem találkozik, csak halállal és erőszakkal. Mikor a telepre érkezik, Sarai meglátja a férfiban a lehetőséget a szökésre. Ám a dolgok nem a terve szerint alakulnak, és a lány egyik veszélyes férfi karmai közül a másik szorításába kerül.

Menekülés közben Victor egyre kevésbé hallgat az ösztöneire, és úgy dönt, segít Sarainak. Ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, Victor azon kapja magát, hogy bármire képes azért, hogy megóvja a lány életét, akár még a testvérével, Niklasszal való kapcsolatát is feláldozná, aki mostanra – csak úgy, mint mindenki – holtan akarja látni Sarait.

Ahogy Victor és Sarai lassan megtanulnak bízni egymásban, a köztük lévő különös vonzódás pedig erősödik. Ám lehet, hogy végül tapasztalata sem lesz elég, hogy megmentse a lányt, mivel az olyan hatással van a férfira, ami a saját halálához vezethet.

Merülj el az izgalmakkal és veszélyes helyzetekkel teli történetben!

"– De te mást is tettél, amire korábban soha senki sem volt képes –
teszi hozzá. A tekintete meglágyul, nekem pedig mindjárt elolvad a
szívem. – Elérted, hogy érzelmeim legyenek. Felnyitottál."

"Hatalmas különbség van a félelem és a bizonytalanság közt, Sarai. Te semmitől sem félsz, viszont mindentől elbizonytalanodsz."

Értékelésem:
J.A.Redmerski könyvével a pokolba szállunk alá, ahol a normális, átlagos életet még hallásból sem ismerik. Sarai Javier, egy tehetős drogbáró tulajdona 14 éves kora óta, azaz 9 éve. Egy telepen él a többi hozzá hasonló lánnyal, s minden vágya, hogy egy nap örökre maga mögött hagyhassa börtönét. Amikor az Amerikai - azaz Victor - megjelenik, meg is ragadja az oly ritkán kínálkozó alkalmat, és megszökik vele.

Ahogy azt sejteni lehet, Victor sem véletlenül csöppent bele Javier piszkos kis ügyleteibe, ugyanis a férfi bérgyilkos, aki már nem egy megbízást tudhat maga mögött. A Rend tagja, követi a Kódot, s életét csakis veszélyes és sötét munkájának szentelheti. Szívét nem adhatja oda senkinek, nem gyengülhet el egy pillanatra sem, vagy az életével fizet cserébe.
Instagram: @koffertzitzah

Sarai és Victor útjai keresztezik egymást, s hamarosan mindkettejük számára világossá válik, hogy nem is különböznek olyan sok mindenben. A lány egy ideig kénytelen vele maradni a túlélés érdekében, hogy később biztonságos körülmények között új életet kezdhessen. Azonban mindkettejüket erős kétely fogja el, hogy Sarai ennyi borzalom után képes lenne beilleszkedni a társadalomba, nem is beszélve arról, hogy az együtt töltött napok alatt fontossá is válnak egymás számára, ezzel kockára téve egész életüket.

Nagyon valósághű történetet kaptam arról, hogy milyen lehet két ilyen megtört, félelmet nem ismerő ember kötődése, milyen lehet az életük a bűnök árnyékában, tiszta gonoszsággal körülvéve. Olyan nehéz sors ez, melyet fontos döntések kísérnek végig, de mindegyik mögött csak egy valódi kérdés áll: élet vagy halál?

Sarai és Victor nem ugranak rögtön egymásra már ismertségük második órájában, szívük a megpróbáltatások után lassan enged fel, s igazi katarzist eredményez, mikor végre elfogadják érzelmeiket. A kirobbanásra váró feszültség folyamatosan izzik közöttük, ugyanakkor olyannyira mélyen megértik egymást, hogy az talán még őket is megijeszti. Számos veszélyes helyzettel néznek szembe, ami csak szorosabbra fűzi kapcsolatukat, s ahogy az utolsó oldalakra érünk, rá kell jönnünk, hogy a befejezés sem teljesen tündérmesébe illő. Nem számolnak le minden gonosszal, nem fogadnak örök hűséget egymásnak, s nem élnek boldogan-amíg-meg-nem, s éppen ez adja történetük hitelességét. Egy ilyen világból nem szállhatsz ki másképp, csak ha meghalsz, ezért ha élni akarsz, el kell fogadnod a szabályait.

Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, úgyhogy mindenképpen el fogom olvasni, hogy alakul a továbbiakban Sarai és Victor sorsa, mit tartogat számukra a jövő. Kissé szomorúan láttam, hogy a további kötetek elvileg nem jelennek meg magyarul, s bár így is kapunk lezárást, azért meg fogok próbálkozni az angol verzióval.

Értékelés: 5/5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

Megjegyzések