Ruby Saw: Savages - Vadak

Sorozat: Vergilius játékai (1.)
Műfaj: romantikus, lélektani, erotikus, new adult, regény
Megjelenés éve: 2021
Kiadó: Book Dreams
Oldalszám: 224
Értékelése Molyon: Az alacsony olvasottság miatt még nincs %-os értékelés.

Köszönöm az írónőnek, hogy még a megjelenés előtt elolvashattam a könyvét! :))

Alkohol, drogok, pénz, szórakozás, ez a szlogenünk. Úgy tűnt, semmi sem fontosabb számunkra a bulinál, és ez komolyan így is volt egy bizonyos napig. Vergilius szemet vet a Savage-re, ami miatt háború kezdődik az Inferno-val. Fenyegetések, tettlegesség, rémület váltja fel a szórakozást. Az Inferno személyzete kemény, de mi sem vagyunk cukorból. Megmutatjuk, hogy edzette meg az öt árvát az élet! Nem hódolunk be! Harcolunk egymásért és a Savage-ért!

Mind a pokolban vagyunk, és olykor itt is van háború…

"Letértünk az útról, hogy aztán visszatalálhassunk egymáshoz, hogy elmondhassuk, a sors egymásnak rendelt minket, és ezt semmi sem tudja megtörni, tehetünk mi ellene bármit."

"Az ember úgy gondolja, ha élete során egyszer már megtörtént a legrosszabb, akkor túl van a nehezén, többé már nem kell szembenéznie ekkora mértékű fájdalommal. Hinni lehet… De nem mi döntjük el, mit hoz a sors."

Értékelésem:
Hogy lehet az, hogy hiába olvastam az írónő több művét, hiába találkoztam fantáziája legsötétebb bugyraival - mégis megdöbbentem attól, ami e könyv sorai között várt rám? Számíthattam volna rá, tudnom kellett volna, mire vállalkozom, de mégis olyan naivan sétáltam be a pokolba, mintha nem lenne nyilvánvaló, hogy a gonosz birodalma. Ez pedig annak köszönhető, hogy Ruby meg meri lépni azokat a sorsfordító eseményeket történeteiben, amikről jól tudod, hogy ugrásra készen várakoznak a szereplők feje felett, de mégis reméled, hogy nem fognak bekövetkezni. Még szép, hogy aztán úgy vágnak a falhoz, hogy észre sem veszed és már csúszol is lefelé.

Aki már megjárta az Infernót és túlélte Vergiliust, az szerintem pontosan tudja, miről beszélek, de aki még nem, az se csüggedjen, mert ez a történet az Inferno előtt játszódik, így bevezetésként is lehet rá tekinteni.

Ezúttal 5 árva életébe nyerhetünk bebocsátást, akiket Sebastian fog össze atyai szerepben. Bár vérségi kötelék nincs köztük, a lelkük rendkívüli erővel és szeretettel fonódik egybe és alkot elképesztő családi egységet. A 4 fiú és 1 lány (Leah – akinek szemszögéből részesei lehetünk az eseményeknek), valamint Seb vezeti a Savage nevű szórakozóhelyet. Egy este azonban színre lép Vergilius és bandája, és a Vadak sorsa megpecsételődik. Elindul a szerencsétlen események sorozata, döbbenetes történések követik egymást, melyek a családéval együtt az olvasó szívét is kitépik a helyéről.

A Vadak egyike sem ártatlan, mindegyikük megtört, borzasztó élettörténetet tudhat magáénak. Közös bennük, hogy múltbéli traumáiknak hála eltűnt a szeretet az életükből, így a maguk egyedi módján fejezik ki törődésüket. Leah-ban hatalmas a vágy, hogy valakinek ő legyen az egyetlen és legfontosabb személy az életében, mely lassan felemészti lelkét. Emellett végtelenül gondoskodó, odafigyel mások igényeire, és ha szükség van rá, azonnal rendelkezésre áll – a szó minden értelmében, hiszen ő ilyen módon fejezi ki ragaszkodását. Személyét illetően eleinte éreztem egy kis ellenszenvet, de aztán a történet előrehaladtával sikerült megértenem őt és a többieket is, ami után már csak a szívem fájt értük, de nagyon.

Düh, bosszú, vér, szerelem, túlfűtött erotika, erőszak, árulás – ezekhez hasonló csemegékkel találkozhatunk a Vadakban, és még rengeteg mindennel, ami úgy tör össze, hogy egyszerre utáld és imádd olvasni ezt a könyvet. Különlegesség a két különböző befejezés, így az olvasó eldöntheti, hogyan zárja szívébe a végkifejletet, melyik az, amelyik nagyobb megnyugvást ad a lelkének. Annyit elárulok, hogy mindkettő szomorú és boldog is egyben, de más módon.

Az Inferno sem gyenge idegzetűeknek való, a Vadak meg pláne nem – számomra a kettő erősen vetekszik egymással. Azoknak is ajánlom, akik már olvasták az említett könyvet, de azoknak is, akik még nem, hiszen Ruby pokla nem válogat, mindenkit befogad, aki elég bátor belépni a kapuin.

Értékelés: 5/5


Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :) 

Megjegyzések