Aleksandr Voinov: Dark ​Soul – Sötét lélek

Sorozat: Sötét lélek (1-3.)
Műfaj: krimi, dark romance, erotikus, romantikus, regény
Eredeti cím: Dark Soul
Megjelenés éve: 2021
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 400
Értékelése Molyon: 85%

A ​szeretet még a legsötétebb lelket is megvilágítja.

Stefano Marino teljes jogú maffiatag, boldog házasságban élő maffiafőnök a nyugati partvidékről, aki keletre utazik, hogy kivárja a család egyik fejedelmének halálát. Az összes öreg róka összegyűlik – nyilván köröznek a cápák, ha vér van a vízben –, ám akad egy új arc is, aki felkelti Stefano figyelmét.

Silvio „Barracuda” Spadaro a nyugdíjba vonult consigliere testőre. A fiatal gyilkos alvilági családjában főbenjáró bűnnek számít melegnek lenni, de ő sohasem törődött különösebben a szabályokkal.

Fekete szemét rászegezi Stefanóra, olyan érzéseket keltve ezáltal az idősebb maffiózóban, amiket egész életében igyekezett elnyomni. Stefano akármennyire is tiltakozik, amikor az orosz maffia behatol a felségterületére, és segítségkérésre kényszerül, a consigliere olyan árat kér, aminek következtében még egyszer szembe kell néznie Silvióval – és a legsötétebb vágyaival.

Ám már Silvio puszta közelsége is tönkreteheti mindazt, ami fontos Stefanónak: a maffián belüli helyzetét, az emberei iránta érzett tiszteletét és végül, de nem utolsósorban a házasságát is.

Stefanónak az üzleti ügyeiben is súlyos döntést kell hoznia: vagy harcol és kockára tesz mindent, vagy elmenekülve megvédi magát és azokat, akiket szeret.

"A szerelem pont olyan elkerülhetetlen, mint a halál."

Értékelésem:
Nem sok olyan könyv akadt eddig az olvasmányaim listájában, amely már az első pár oldalával sikeresen kiakasztott, de úgy, hogy fontolgattam a félbehagyását. A Sötét lélek pár perc alatt kisajátította a vezető szerepet ebben a kategóriában, ugyanis komolyan felmerült bennem a kérdés: kell ez nekem? Ki fogom bírni?

Hát kibírtam.

Akkor is, amikor a hitetlenkedéstől tágra nyílt szemmel és leesett állal olvastam a sorokat, és akkor is, amikor rettegtem, hogy balul fog elsülni a történet, hogy valami brutálisan szívfájdító dolog történik a két főszereplővel. Igen, ebből könnyen ki lehet találni, hogy a kezdeti sokk feldolgozása után tényleg a szívembe fogadtam mindkettejüket, főleg, amikor el mertem hinni, hogy a kegyetlen tettek és kemény harcok világában létezhetnek olyan gyilkosok és maffiózók, akik ennyire képesek szeretni és kötődni.

Ha valaki megkérdezné tőlem, mit jelent a tabu fogalma, csak rámutatnék erre a könyvre, és azt mondanám, olvassa el. Egy olyan világba vezet be, ami erősen kiveri a biztosítékot, és aminek létezéséről mégcsak fantáziálni sem mer a legtöbb ember, de valószínűleg nem is nagyon szeretne - és pont ebben rejlik az egész könyv ereje. Hihetetlen történetet ír le, de mégis muszáj hinni neki, mert olyan sikeresen vegyíti a mély emberi érzelmeket a lélek pusztító fagyosságával, hogy feláll az olvasó karján a szőr.

Silivo és Stefano története még annál is keményebb és szenvedélyesebb, mint amire első hallásra számítani lehet. A szikrák csak úgy pattognak, Silvio titokzatossága átitatja a lapokat, Stefano gyötrelme pedig az olvasó szívét is vasmarokkal szorongatja. Párosuk utánozhatatlan és eredeti, de önmagukban is különleges személyiségek mindketten. Ők megvettek maguknak, egy dolognak viszont nem örültem: a történet végéig lezajló események hiteltelenségének. Hála égnek, nem vagyok a maffiák működésének szakértője, de sok szempontból elég megúszós volt Silvio és Stefano kapcsolatának végkifejlete. Persze nem sajnálom tőlük azt, amit kaptak - félreértés ne essék -, de ennél jóval több bonyodalommal tarkított könyvre számítottam. Persze ez is csak azt mutatja, hogy lehet bármekkora akadály egy ehhez hasonló (vagy bármilyen) kapcsolat útjában, minden csak azon múlik, hogy a saját magunk által állított korlátokat le tudjuk-e küzdeni.

Húsba vágó érzelmekben, megbotránkoztató szenvedélyben és szeretet utáni végtelen vágyakozásban lesz része annak, aki van olyan bevállalós, hogy kezébe veszi a Sötét lélek c. könyvet. Így hát azoknak ajánlom, akik szeretnek veszélyesen élni és mazochista módon élvezik, ha olyan messzire lökik ki őket a komfortzónájukból, hogy alig találnak vissza.

Értékelés: 5/4,5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :) 

Megjegyzések