Ruby Saw: A rezervátum titka

Sorozat: Álomfogó (2.)
Műfaj: romantikus, thriller, new adult, lélektani, regény
Megjelenés éve: 2021
Kiadó: Book Dreams
Oldalszám: 224
Értékelése Molyon: Az alacsony olvasottság miatt még nincs %-os értékelése.

Köszönöm az írónőnek, hogy még a megjelenés előtt elolvashattam a könyvét! :))

Valószínűleg ​senki sem hiszi, hogy egy telefonhívás képes megváltoztatni az életét. Flower Patét egyik nap felkeresi rég látott édesapja, és hazahívja beteg édesanyjához. A nő hátrahagyja addigi gondtalan életét, és elindul a Helena város melletti Sad Bear indiánrezervátumba.
Öt év után a család örül a lányuknak, ám nem mindenki van ezzel így a környéken. Flower ex-férje, Ralph, akivel haragban váltak el útjaik, nem repes az örömtől. Gabriel, a Paté család régi ismerőse és a helyi kocsma csaposa azonnal rég látott barátja segítségére siet. A gyerekkori barátok között hamar szikra pattan, de ezt beárnyékolja a férfi titka, illetve a környéken történt megmagyarázhatatlan események, valamint Ralph jelenléte is.
Miután Flower egykori sógornője, Cheyenne eltűnik, békét köt ex-férjével, és segítséget, támaszt nyújt a férfinak, ám olyan mélységekbe nyer betekintést, amire a legrosszabb álmaiban sem számított.
Szaporodnak a különös jelenségek. Victor Butler fegyvert fog az alkalmazottaira. Flower édesapja óva inti lányát a várostól.
Vajon mi és ki állhat az eltűnések hátterében? Flower élete tényleg veszélyben van? Kiderül, hogy mit titkolnak a sad bear-i öregek?

"Azt hinné az ember, a helyek nem őriznek emlékeket, csak a szívek. Valójában a helyek segítenek a szívnek emlékezni."

Értékelésem:
Flowert öt év után visszaszólítja a sors Sad Bearbe, de nemcsak azért, hogy kiderítse, milyen állapotban van beteg édesanyja, hanem hogy ismét találkozzon azokkal, akik egykor a világot jelentették számára. A lány kénytelen elfogadni, hogy a kép, amit eddig hosszú éveken át az emlékeiben őrzött a városról, mára megváltozott, a külsejével együtt belülről is egészen átformálódott. Lányok tűnnek el az eddig biztonságosnak hitt utcákról, ezért Flowernek is komolyan kell vennie édesapja intését, miszerint ne menjen a városba, ha jót akar magának. És ott vannak a nő régi barátai is: Gabriel, Raven, és Ralph, aki egyben Flower exférje is.

A magabiztos kiállású lány újból feléleszti a kapcsolatot Ravennel és Gabe-bel. Hitetlenkedve szerez tudomást az Infernóban történtekről, arról a földi pokolról, amiben barátnője napokon át kénytelen volt túlélni. Gabe-bel is egyre közelebb kerülnek egymáshoz, kapcsolatukat viszont beárnyékolja Flower gyanakvása, hiszen úgy érzi, a férfi sötét titkot őriz. Ralph iránti érzései sem felhőtlenek, a múlt mindkettejük szívére árnyékot vet, s útjaik sem éppen barátságban váltak el. Az események akkor indulnak be igazán, amikor Ralph húga is eltűnik, így az érte való aggódás és a tenni akarás közelebb sodorja egymáshoz az egykori baráti társaság tagjait is.
Instagram: @koffertzitzah

A történet bár az Inferno folytatása, mégsem annyira sötét, mint az első rész. A könyvben keresztezi egymást a romantika és a thriller, a sötétség és a boldog, szívmelengető pillanatok. A terítékre kerülő komoly témák nem nehezednek olyan nagy súllyal a lélekre, ahogy az az Infernóban történt, ez pedig éppen annyira köszönhető a hősnő romantikus érzéseivel való vívódásának, mint az időnként felbukkanó humornak, ami pont a megfelelő helyzetekben fakasztja mosolyra az olvasót. És ahogy azt már az írónőtől megszokhattuk, a mélyebb tartalom sem marad el, mindemellé még jó néhány mélyenszántó gondolat is elfér, így a titokzatos történet egy kis gondolkodnivalóval is ellát minket az olvasás során. Fontos, hogy az életünkben lévő kapcsolatokat újból és újból átértékeljük, hiszen az az ember, akit egyszer hátrahagyunk, visszatértünkkor már egészen biztosan nem ugyanaz a személy, legyen szó évekről, vagy akár rövidebb időről is. S az a közösség, az a család, amiről úgy hittük, ismerjük, őrizhet olyan titkokat, amiket soha az életben nem társítottunk volna a neve mellé.

Egyáltalán nem csalódtam A rezervátum titkában, azt kaptam, amire Ruby Saw tollából mindig számítok: erotikával keveredő romantikát, izgalmas thrillert, erős témát és valódi mondanivalót. Annak ajánlom a könyvet, aki egyrészt kíváncsi az Infernóból ismert Raven életének folytatására, másrészt szívesen megismerkedne az írónő egy újabb könyvével, mely hasonló izgalmakat tartogat az olvasó számára.

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

Megjegyzések