Patricia Gibney: Titkok terhe

Sorozat: Lottie Parker (5.)
Műfaj: thriller, krimi, misztikus, regény
Eredeti cím: Tell Nobody
Megjelenés éve: 2020
Kiadó: Libri
Oldalszám: 492
Értékelése Molyon: 91%

A ​város, amely tele van titokkal… és most egy újabb gyilkos közeleg.

Egy fülledt nyári estén a tizenegy éves Mikey Discroll elindul hazafelé a barátjától. Összezúzott testét két nappal később találják meg helyi kamaszok egy virágágyásban.
Az ügyet Lottie Parker nyomozó kapja meg, amely ezúttal személyes: fiának, Seannak egy kedves barátjáról van szó. Mikey a lepusztult Munbally lakótelepen élt a város másik végén, és Sean szerint a fiú viselkedésében nem volt semmi szokatlan. Lottie nem tudja leküzdeni gyanakvását, hogy fia talán rejteget valamit előle…
Néhány nappal később a közeli tó vadvirágos partján újabb halott fiút találnak.
Bomlott elméjű elkövető után indul meg a hajsza, ám ahhoz, hogy a tettest elkaphassa, Lottie-nak rejtélyek szövevényes hálóját kell kibogoznia, amelyet Mikey barátai olyan elszántan titkolnak. Mindenki titkolózik, de vajon kit akarnak megóvni ezzel? Vajon Lottie, aki fia életét féltve küzd, idejében megtalálja a gyilkost?

Karin Slaughter, Robert Dugoni és Rachel Abbott rajongói imádni fogják Patricia Gibney legújabb, borzongató thrillerét. A Maradj csöndben az utolsó oldalakig fenntartja a feszültséget.

"Célom az elmém minden rétegét átitatta, felbujtotta a tett eufóriáját… A halál pillanata. Az élet eltiprásának gyönyörű aktusa. Az utolsó másodperc, amikor még tart a kilégzés, amelyet soha többé nem követ belégzés. Elkerekedett szempár, a lehulló pillák, az elernyedő, zsenge izomzat!"

Értékelésem:
Lottie Parker ebben a kötetben megint odateszi magát, így bátran ki merem jelenteni, hogy a tökéletlen nyomozónő eseteiről olvasni egyre nagyobb élvezeti forrás. Ragmullinben ismét egy szörnyeteg szedi áldozatait, sorra rabolja el és gyilkolja meg a fiatal fiúkat, akik fehér focimezben, virágokkal meghintett glóriával a fejük körül kerülnek elő. Ezzel egy időben egy lány bukkan fel Lottie előtt a rendőrségen, talpig véresen, s azt állítja, megölt valakit, majd megszökve a kórházból nyomtalanul eltűnik. Lottie fia egy barátjával együtt halott csecsemőt talál horgászás közben a nádasban, így megint a nyomozónőre hárul a feladat, hogy összekösse az eseményeket, és kiderítse, ki vagy kik állnak a borzasztó tettek mögött. Ha azt hiszed, te előbb rájössz, mint ő, nagyot tévedsz.
Instagram: @koffertzitzah
Instagram: @koffertzitzah

Lottie Parker hol hihetetlenül irritál, hogy mélységesen lenyűgöz, és szerencsére most az utóbbiról beszélhetünk. Ebben a kötetben kevesebb esélye van az alkohol és a gyógyszerek iránti szenvedélyének hódolni, hiszen alig pár nap alatt feje tetejére áll az élete. Furcsa módon hiányoltam is a nyugtatókat a képből, valahogy szokatlannak tűnt, hogy nem rohangál folyton a barátnőjéhez utántöltésért. Gibney most éppen eltalálta azt a mennyiséget, amitől Lottie kicsit egyenesbe jön, de közben mégis megmarad annak, aki.

Mivel ez a sorozat ötödik kötete, újat nagyon nem tudok mondani, a korábbi értékeléseimben olvashatjátok, milyen volt a viszonyom a főszereplő nyomozónővel. Azt viszont leszögezném, hogy Gibney úgy szövi a szálakat, úgy hozza össze az eseményeket, hogy lehetetlen rájönni, mi történt, mindenki gyanús, és közben senki sem az. Az olvasó egy lépéssel lemaradva lohol mögötte, rágja a körmét, gyártja az elméleteit, magában heherészik, hogy ő tudja ám mi van, és aztán a következő napvilágra kerülő részlet miatt kénytelen újratervezni.

A korábbi könyvekhez hasonlóan az írónő újfent az emberi lélek sötétségét tárja fel előttünk, nem engedve, hogy elmenjünk a világban történő szörnyűségek mellett, bár néhány esetben kíméletesen elfordítja a fejünket, mert tudja, hogy már eleget láttunk. A thrillerek rajongóinak ajánlom az egész sorozatot, és persze az előző kötetek olvasóinak is, ez a rész biztosan nem fog számukra sem csalódást okozni.

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt. 

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)


További bejegyzések, értékelések:


Megjegyzések