Ruby Saw: Csak két lépés Észak + Az igazság Jin Parkról

Sorozat: Észak (1.)
Műfaj: dark romance, kalandregény, romantikus, erotikus
Megjelenés éve: 2021 (korábban 2019)
Kiadó: Book Dreams
Oldalszám: 240
Értékelése Molyon: 90%

Ezúton is köszönöm az írónőnek a recenziós ebookot, és hogy ismét megtisztelt bizalmával! 

Észak-Korea. ​Egy földrész, aminek a puszta hallatán összeszorul az emberek gyomra.
Hadley Hilson újságíró azonban nem így volt ezzel, és csatlakozott a volt egyeteme tanulmányi kirándulásához, ami Dél-Koreába indult, de érintőlegesen az északi határhoz is. Az újságíró élete nagy sztorijára készül, az Észak- és Dél-Korea közti különbségek bemutatásával.
A drogok nem illegálisak északon, mégis elkülönítik a busznyi diákot a határnál, miután füvet találnak az egyik táskában.
A csoportot kísérő professzor furcsán viselkedik. Amerika nem töri magát, hogy a dolgok után járjon.
Hadley-t furcsa élmény éri: taszítja, de egyben vonzza is Jin Park ezredes, amire nem tud magyarázatot adni.
Jin küzd a szívével és a józan eszével, de alul marad a harcban.
Meddig megy el egy újságíró a tökéletes sztoriért? Vajon ott a katonák tényleg mindent megtehetnek? Ki áll az egésznek a hátterében?
Korrupció, hatalom, élni akarás, vágy és szenvedély.

"Az érintései rabul ejtettek egy olyan világban, ahol csak pusztulás és gonoszság volt."

Értékelésem:
Az írónőtől olvasott első történetem az Inferno volt, ami egy kegyetlen környezetben kötelékké formálódó vonzalom erejét mutatja be. Arról a műről sem lehet letagadni, hogy hatásos, és nincs ez máshogy a Csak két lépés Északkal sem. Olyan eseményekről számol be, amikről egy átlagember csak a TV-ben hall vagy a neten olvas, és még a legrosszabb rémálmai sem olyan szörnyűek, mint egyesek számára a valóság.

A Csak két lépés Észak egy fiatal újságíró tapasztalatairól mesél, aki egy egyetemi tanulmányi kiránduláshoz csapódva arra készül, hogy nevet szerezzen a szakmában. Hallhattunk már arról, hogy milyen borzaszó körülmények uralkodnak Észak-Koreában, s Hadley ezért is az észak és dél közötti különbségeket szeretné részletesen feltárni cikkében. A délről északra történő átkelés során viszont füvet találnak a busz egyik utasánál, amivel kezdetét is veszi a sorozatos megpróbáltatások hada. A lány és utastársai egy ideig még reménykednek abban, hogy megússzák a dolgot egy kis papírmunkával, néhány óra leforgása alatt azonban a földi pokol tárul fel a szemük előtt.

Hadley nemcsak társai bőrén, de a sajátján is megtapasztalhatja az északi katonák gonoszságtól csöpögő szívének hátborzongató kegyetlenségét. Igyekszik elkerülni a legelemibb csapásokat, miközben nem marad észrevétlen előtte a titokzatos Park ezredes szemében felcsillanó gyengédség. A férfi sem ártatlan bárányka, de nem tartozik a farkasok közé sem. Nem veszi ki a részét a megaláztatásokból, a bántalmazásokból, nem leli örömét mások szenvedésében. A lánynak pont arra van szüksége, hogy ez a kis remény ajtót nyisson a szabadsághoz vezető útra. Amivel ő maga sem számol, az az, hogy ezzel párhuzamosan szíve is kész megadni magát a férfinak.

Az olvasó azt hinné, mindez már éppen elég ahhoz, hogy előtte is feltáruljon az emberi lét sötétebb világa, ám nem lenne teljesen valószerű a történet egy kis árulás és korrupció nélkül. Mennyit ér egy emberi élet, ha felfoghatatlan mennyiségű pénzzel teszik mérlegre?

Hadley nem roppan össze a nyomás alatt, hanem kész küzdeni az életéért. Rengeteg olyan helyzetben bátran cselekszik, ahol mások csak földbe gyökerezett lábbal, tágra nyílt szemmel merednének előre, és Istenhez imádkoznának megmentésért. Még ott is képes meglátni a jót és a szépet, az igazi életet, ahol társait már rég magával ragadta a pokol sötétsége. Jin Park ebben nagyon hasonlít hozzá, ezért is felejthetetlen kettejük párosa, ezért is szurkol nekik az ember egészen az utolsó oldalakig.

Ruby Saw ismét egy olyan történetet mesél el, amit nem sokan mernének, és a regény felépítése, szereplőgárdája és a cselekménye mellett ez tetszik benne a legjobban. Eléri, hogy odafigyelj, hogy kilépj a komfortzónádból, hogy összefacsarodjon a szíved. Ha szereted a kicsit keményebb témákkal foglalkozó könyveket, a rázós dolgokat, valamint odavagy az apró szikrából kipattanó mély érzelmekért, akkor ez a könyv neked való.

Kiegészítő novella is tartozik a Hadley által elmondottak mellé, mely Az igazság Jin Parkról címet
viseli. Ennek egy részéről már magában a Csak két lépés Északban is olvashatunk, ahol Jin múltja kerül terítékre. Megválaszolja az olyan kérdéseket, hogy hogy keveredett ebbe a helyzetbe, és rávilágít a jövővel kapcsolatos nem túl fényes elképzeléseire is. A másik részében elmondja, mit érez a nő iránt, és hogy alakul a sorsa a fő szállal kapcsolatos történések után. És ha már kiegészítés, ezzel kapcsolatban támadt bennem valamiféle hiányérzet, ami mélyebben bevezet a férfi érzelmeibe. Jin alapból nem egy szószátyár típus, nem is fedheti fel mit gondol, vagy hogyan érez, itt viszont lett volna lehetőség beszámolni néhány extráról, ami a Csak két lépés Északot kicsit megfejelhette volna. Ez viszont nem von le abból, hogy tisztességes férfi, emberséges, mindenki előtt példakép, és elégedettséggel tölti el a szívemet a tudat, hogy az élet nem mindig igazságtalan, és aki megérdemli, az megkapja az őt megillető boldogságot. Ha valaki, akkor Jin Park ezt megszolgálta.

Értékelés: 
Csak két lépés Észak: 5/5
Az igazság Jin Parkról: 5/4,5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)


Megjegyzések