Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala

Sorozat: Örökösök viadala (1.)
Műfaj: ifjúsági, romantikus, krimi, thriller, misztikus, regény
Eredeti cím: The Inheritance Games
Megjelenés éve: 2021
Kiadó: Animus
Oldalszám: 400
Értékelése Molyon: 92%

Avery ​pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat.
Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát.
Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.

"Minden játék, Avery Ginks. Az életben egyedül arról dönthetünk, hogy akarunk-e nyerni."

" - Előbb vagy utóbb mindenki akar majd tőled valamit, Örökösnő – vonta meg a vállát. – Az a kérdés, hányan akarunk olyat, amit hajlandó vagy megadni."

Értékelésem:
Az Örökösök viadala határozottan az a könyv, amit nem lehet letenni, annyira izgalmas. Az első szótól az utolsóig fogságban tart, magába szippant, és még a befejezés után is búgócsigaként pörgeti tovább az olvasó gondolatait.

Avery nem éppen tehetős családból származik; édesanyja nemrég életét vesztette egy betegség miatt, és mivel az apja sem törődik vele, a nővérével él együtt, az iskola mellett pedig kénytelen munkát vállalni, hogy eltartsák apró családjukat. Fenyegetésként még ott van Derek is, nővére se vele-se nélküle kapcsolata, akinek időnkénti felbukkanásai mindig erőszakba torkollnak. Averynek szépen felépített terve van arra vonatkozóan, hogy hagyja el azt a porfészket, amiben él, ám a sors megajándékozza egy képtelenséggel: felfoghatatlan mennyiségű pénzt örököl egy idegen után, akivel soha életében nem találkozott. A végrendelet szerint a lánynak azért, hogy ő legyen a vagyon tulajdonosa, egy évet a Hawthorne házban kell élnie a családtagokkal együtt, akik közül sokan vérben úszó szemekkel merednek rá a - szerintük - csalás miatt.

A házban él még a négy Hawthorne unoka is, akik mindegyike külön személyiség, amivel rendesen le is nyűgözik a lányt és annak lakat alatt tartott szívét. Azt viszont egyik szereplő sem hiszi, hogy véletlen, ami történt, tekintve, hogy Tobias Hawthorne nagy játékos volt, és egész élete során feladványokkal látta el unokáit, ezzel folyamatos versenyre kényszerítve a fiúkat. Jameson meg van győződve róla, hogy ez nagyapja utolsó játéka, Avery pedig hajlandó hinni neki. Ahogy együtt belevetik magukat a feladványok és rejtélyek megoldásába, Avery egyre többször felteszi magának a kérdést: ő vajon játékos, vagy inkább eszköz ebben a furcsa versenyben?

Averynek nem csak azt kell kitalálnia, miért hagyta rá egy ismeretlen milliárdos majdnem a teljes vagyonát, de szembe kell néznie új élete kihívásaival is. Be kell illeszkednie egy elit magániskolába, a hírességek életébe, és a Hawthorne házba is. Közben az is kérdés, ki az, aki azért van mellette, mert tényleg szereti őt, és ki az, aki a rokoni kapcsolatot kihasználva kér egy kicsit abból, ami hirtelen megadatott számára. Persze azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a házban élő négy fiú mindegyike lenyűgöző személyiség, jól néznek ki, és még zsenik is, így a lánynak a szívét sem árt felvérteznie, ha a lehető legkisebb mértékben szeretne sérülni.

A történet összetett, sosem lehet tudni, mi történik a következő fejezetben, Tobias Hawthorne észjárását pedig esélytelen követni. Épp ezért olyan izgalmas az Örökösök viadala, hiszen minden egyes fordulat nagyot szól. Minden tiszteletem az írónőé, hogy ilyet ki tudott találni, ehhez aztán biztosan neki is sok agyalásra volt szüksége. Avery is kedvelhető karakter, a srácok meg aztán végképp azok. Árad belőlük a veszély, a kihívás, a kaland, amivel az olvasót is leveszik a lábáról. A könyv végén az összes felmerülő kérdésre választ kapunk, minden kiderül, és hűen önmagához, a történet még az utolsó mondataiban is hatalmas meglepetést tartogat. Ez a könyv garantáltan nem az, amit elolvasunk, visszarakunk a polcra, és pár hónap után már azt sem tudjuk, miről szólt. Ez a könyv az általa generált izgalom és döbbenet révén jó ideig velünk marad.

Értékelés: 5/5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)


Megjegyzések