Nalini Singh: Angyalárny

 
Sorozat: Angyali vadász (5.)
Műfaj: krimi, erotikus, (urban) fantasy, regény
Eredeti cím: Archangel's Storm
Megjelenés éve: 2013
Kiadó: Egmont - Hungary
Oldalszám: 446
Értékelése Molyon: 92%

Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.

De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.

A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba.

"… a legjobb megfigyelők épp azok, akikről a többség lekezelően tudomást sem vesz."

Értékelésem:
Nalini könyveiben mindig úgy vegyíti a fantasyt, a krimit, és az erotikát, hogy azok tökéletesen összefonódjanak, kielégítve az olvasó lelkének minden szegletét. A végtelenségig írhatna, létrehozhatna 300 részes sorozatokat, és akkor sem lehetne megunni. Ha olyan olvasmányra vágyunk, melytől kétségtelenül tökéletes minőséget kapunk, Nalini bármelyik műve megfelelő választás. 

Raphael és Elena legendás szerelmét nehéz felülmúlni, de nincs is rá szükség, hiszen az Angyali vadász sorozat mindegyik kötetében egyedi szereplőket kapunk, akik bár máshogy, de nem kevésbé erőteljesen képesek szeretni társukat. Azt hihetnénk, hogy ennyi érzékenyen kibontakozó szerelmi történet után a bemutatott szereplők sablonosak és egydimenziósak, azonban erről szó sincs. Mindannyian mások, ugyanakkor hasonlóképpen kedvelhetők, és megtörtségük ellenére hatalmas lelkierővel rendelkeznek, mely lehetővé teszi, hogy minden részben egy új, csodálatos szerelem beteljesülését kísérhessük figyelemmel. Az, hogy ez szolgáltatja az alapot Nalini minden könyvéhez, inkább előny, mint hátrány, mert amellett, hogy tudjuk, nagyjából mire számíthatunk, az izgalom sem marad el. 

Nincs ezzel máshogy Jason és Mahiya sem. Jason hatalmas traumát élt át gyermekként, így felnőve, Raphael kémmestereként érzelmileg szinte mindenkitől elzárkózik, nagyon keveseknek tárja ki a szívét, s igyekszik a benne tomboló űrt elfojtani. Páncélja azonban megreped, amikor találkozik Mahiyával, s meglátja benne a felszínes hercegnő álarca mögött lakozó tehetséges, tisztaszívű lányt. Mahiya Neha udvarában nőtt fel, létezésével minden percben emlékezteti a veszélyes arkangyalt arra, hogy testvére elárulta, és elcsábította tőle szerelmét. Mahiya apját és egyben Neha szerelmét viszont egy ismeretlen tettes kegyetlenül kivégezte, a gyilkos személyének kiderítésére pedig ki más lenne alkalmasabb Jasonnél, aki különleges rejtőzködő képességének köszönhetően úgy képes elvegyülni a sötét árnyak között, mint senki más. Innen jön a kötet címe is. 

A korábbi könyvekben Jason megismerésére kevés alkalom adódott, ám ami késik, nem múlik. Ahogy Mahiya egyre közelebb kerül a férfi szívéhez, úgy áshatunk mi is egyre mélyebbre, és érinthetjük meg a titokzatos angyal lelkét. Közben a nyomozás sem marad el, a krimi szál is tartogat izgalmakat, a lassú izzás a két szerelmes között pedig további érzékletes leírásokkal kecsegtet. A két angyal megismerkedésének története mellett a nagy egészre is ráláthatunk: a háttérben az első kötettől kezdve folyamatosan forrong valami, ami remélhetőleg a későbbiekben fog kicsúcsosodni, miután az írónő az összes fontos szereplőt bemutatta nekünk. Az Angyalárny szerencsére olvasható a többi résztől függetlenül is, így aki szívesen megismerné Nalini stílusát, kezdhet akár ezzel is. Viszont a történet az érthetőség miatt tartogat az előzményekre utaló spoilereket, úgyhogy akit ez zavar, inkább az Angyalvérrel és a kapcsolódó folytatásokkal ismerkedjen meg először. 

Értékelés: 5/5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :) 

Megjegyzések