J. Bengtsson: Cake - Egy szerelem története

Sorozat: Cake (1.)
Műfaj: romantikus, new adult, regény
Eredeti cím: Cake
Megjelenés éve: 2020
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 544
Értékelése Molyon: 88%

Lehet, ​hogy Jake McKallister rocksztár, de annyi biztos, hogy nem átlagos. Fiatal kamaszként borzasztó bűntett áldozata lett, és ezt azóta sem heverte ki. A munkájába temetkezett. Ha nem lett volna a zene, amiben elmélyülhetett, talán túl sem éli. A karrier és a siker könnyen jött számára, a szerelem annál kevésbé.
Mikor a szókimondó és életigenlő Casey Caldwellt kérik fel a híresen zárkózott zenész kísérőjének egy közös barátjuk esküvőjén, Casey a legrosszabbra számít. Mégis, milyen közös témájuk lehet? Casey, a szószátyár, Jake, a magába forduló, zárkózott. Jake élete a zene körül forog, Casey még tisztán énekelni sem tud. A lány gyerekkora maga volt a boldogság, a srácé a média által szétcincált rémálom.
És mégis, nyilvánvaló különbségeik ellenére, Jake és Casey egymásra talál, és Casey fénye beragyogja Jake sötét gondolatait. De vajon elég erős lesz-e a szerelmük, hogy legyűrje a fiú sötét múltjának romboló terhét?

J. Bengtsson egy óriási vörös fenyőkkel körbevett házban nőtt fel Észak-Kaliforniában. Mindig arról álmodott, hogy többet lásson a világból, ezért az egyetem első évét külföldön töltötte Európában. Sokkal többel tért haza, mint arra valaha is számított: egy svéd fiú szerelmével. Ezután több év kontinensek közötti ingázás következett, míg végül összeházasodtak, született három gyermekük és letelepedtek Dél-Kaliforniában.
A Cake J. Bengtsson első regénye.

Értékelésem:
Casey meghívást kap egy barátnője esküvőjére, kísérője pedig nem más, mint a híres rocksztár, Jake McKallister, aki történetesen egy 10 évvel ezelőtti emberrablás áldozata is. Jake-nek a gyerekként átélt borzasztó traumát máig nem sikerült kihevernie, és még a sajtónak sem volt soha hajlandó elhinteni egy apró morzsát sem szabadulása részletesebb körülményeiről. Ennek eredményeképpen az emberek életre keltették legsötétebb fantáziáikat, s mindenféle hír kering Jake-ről, ám ő állja a sarat, inkább karrierje egyengetésére koncentrál és magánéletébe továbbra sem enged bepillantást. 

Casey fejében meg sem fordul, hogy egy olyan pasi, mint Jake, valaha is észrevenné őt, szóba állna vele, és a furcsa humora ellenére még jól is érezné magát a társaságában. Azonban az esküvő előtti próbavacsorán pont ez történik. Mindketten megpendítik a húrokat a másik szívében, s innen kezdetét is veszi elsöprő erejű szerelmük története. 

A könyv eleje, ahol Casey nem mindennapi humorával megbabonázza Jake-et, kissé erőltetett. Bár mindketten szentül állítják, hogy a poénok és a közöttük zajló diskurzus jólesően természetes, az olvasó számára ez nem így tűnhet. Ez a döcögés azonban nem tart sokáig, mert a humort részben felváltja az egymás iránt érzett hirtelen szerelem kibontakozása, amit egyikük sem kíván hosszú ideig tagadni. Egy idő után már nem az a kérdés, adnak-e egy esélyt ennek a különös kapcsolatnak, hanem az, hogyan birkóznak meg az előttük lévő akadályokkal: Jake egy turné közepét szakította félbe a bátyja esküvőjén való részvétel kedvéért, és még hónapokat kell további koncertezéssel töltenie. Közben Casey-nek hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy Jake hírnevével számos olyan dolog jár együtt, mely az ő világában teljesen idegen. Valamint még azt is el kell fogadnia, hogy Jake nem az a típus, aki könnyen megnyílik mindenkinek, ugyanis az őt ért támadásról és annak életére gyakorolt hatásairól sokáig nem hajlandó még a lánnyal sem beszélni. 

Valójában egészen cukormázas szerelemi történetet kapunk, ahol a főszereplők aranyosan odavannak egymásért, és már az első perctől érződik, hogy megvan közöttük az izzás. Ez az én ízlésemnek viszont egy kicsit sok, hiszen Casey egész végig áradozik Jake-ről, egyetlen hibát sem talál benne, nem igazán merülnek fel kétes gondolatai, és a találkozást követő első 100 oldalon úgy szétolvad, mint fagyi a napon. Van rá oka, mert Jake tényleg elképesztő pasas, kifogástalan, udvarias, kedves, figyelmes, és hihetetlenül erős, de nem egy ennyire rózsaszín románcra számítottam. Persze fel lehet hozni erős pozitívumnak, hogy az írónő nem a lelki gondokon kérődzik a könyv többszáz oldalán keresztül, tehát ez a vonás nem azért jelenik meg a Cakeben, hogy ezt meglovagolva a szerelmi életükben a szereplők megjárják a poklot is. És határozottan előnyös dolog az is, hogy a szex nem csordul túl, nagyon is helyén kezeli az írónő, tehát nem egy fülledt erotikába hajló románcot kapunk. 

Casey és Jake kapcsolatának alakulására mindkettejük szemszögéből ráláthatunk, ahogy a turnézó sztárok hétköznapjaiból is gazdagodhatunk néhány érdekes élménnyel. Ezt illetően nem tudom, mennyire hitelesek az információk, vagy úgy egyáltalán a sztárok életével kapcsolatban, mert néhány helyen azért megkérdőjelezhetők a történések. De a könyv célja nem is az, hogy a-tól z-ig mutassa be, milyen is ez a világ, így a logikai buktatókat félig-meddig meg lehet bocsátani. 

Összességében Casey és Jake története egy édes románc, amiben férfi és nő odavan egymásért, türelemmel és megértéssel tudnak egymás felé fordulni. Nem egy hű de nagy dráma, nem jön minden oldalon szembe túl nagy adag izgalom, de szórakoztató, és kifejezetten lehet élvezni. Annak ellenére, hogy nem az én ízlésem egy ilyen cukormáz, végig mosoly játszott az arcomon, míg olvastam a könyvet, főleg, miután beletörődtem, hogy ez valószínűleg végig ilyen marad, és miután az erőltetett poénokat kezdték felváltani a valóban komikus helyzetek. Ezek ismeretében azoknak ajánlom a könyvet, akik egy édes szerelmes sztorira vágynak, amiben nincsenek a végtelenségig bonyolítva a történések. A cím tökéletesen elmondja, miről szól ez a könyv, ennél se nem több, se nem kevesebb: egy szerelem története. 

Értékelés: 5/4

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :) 

Megjegyzések