Ella Frank: Robbie

Sorozat: Vallomások (1.)
Műfaj: romantikus, erotikus, regény 
Eredeti cím: Robbie
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés éve: 2020
Oldalszám: 336
Értékelése Molyon: 84%

A kapcsolatok bonyolultak.
A szerelem változik.
És mikor a szív kerül sorra, akkor az bizony törhet és fájhat is.
Ezt mondta magának Robert Antonio Bianchi, hiszen másképp tényleg nem lett volna magyarázata erre, amit tett…
Semmi, csak a magány, pár pohár margarita, meg egy vodka, és a nyilvánvaló vágy, hogy megvallja a gyengeségét két férfinak, akik valószínűleg csak a bajt hozzák majd rá.
De a bajban nem talált semmi újdonságot.
Ezt mondta volna a bolond húga vagy bármelyik barátja is: ha lehet rosszul dönteni, Robbie megtette.
És íme, a három ember története.

"Csak azt kell megbánnunk, ha nem vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy megtegyük azt, amitől félünk."

Értékelésem:
Ella Frank aztán tud, kétség sem fér hozzá. Olyan témáról mert írni, amiről nem sokan, és ami biztosan kicsapja a biztosítékot rengeteg olvasónál, pozitív és negatív értelemben egyaránt. 

Robbie egy finom lélek, aki éppen mély szerelmi csalódásból lábadozik, mikor egyik este részegen eldönti, hogy nem siránkozik többet, és elszánja magát élete egyik legmerészebb tettére: felveszi a kapcsolatot Juliennel és Priesttel, akiket már korábbról ismer. Megismerkedésük körülményei sajnos homályosak, a könyv egészén átívelő utalásokból derül ki, nagyjából hogy is történhetett a dolog, de a lényeg szerencsére nem erre helyeződik, hanem jelenbeli kapcsolatuk alakulására. 

Julien és Priest párosa elképesztő harmóniában él, érzik a másik lelkének minden rezdülését, és tudják is, hogyan biztosítsák számára a legmegfelelőbb támogatást. Ebbe az idillbe kúszik be a zavaró tényező: Priest irányító személyisége, melyet Julien sem lelkileg, sem fizikailag nem bír már elviselni. Ekkor határozzák el magukat amellett, hogy bevonnak egy harmadik felet is a kapcsolatukba, egy olyan személyiséget, mely kiegyenlíti az erőviszonyokat, egyensúlyt állítva ezzel a két szerelmes közé. Itt lép a képbe Robbie, aki minden téren pontosan az, akit keresnek. Már csak az a kérdés, a fiú részese akar-e lenni életük minden részének, vagy a korábbi sérülés miatt megriadva, inkább menekülne? 

A hármas nem mindennapi érzelmi világa már-már tündérmesébe illő, mégis úgy érződhet, hogy mélyebb rétegeket nem érint. Ez főleg amiatt lehet, hogy az írónő egy másik sorozata kapcsolódik Robbie történetéhez, melyre csak nyomokban találhatunk utalásokat. A konkrét előzmények nincsenek egyértelműen megvilágítva, ami sajnos hibája a könyvnek, hiszen értelmezhetetlen bár nem lesz, hiányérzetet hagy maga után. Úgy lenne teljes ez a szerelmi történet, ha Julien és Priest történetét ismerhetnénk meg először (vagy Robbie előéletét), így abban az esetben ezt a két férfit és a közöttük húzódó érzelmi kapcsolatot is jobban megértenénk. 

Ami még szúrta a szemem az olvasás során, az a helytelen szórend, és az a néhány értelmetlen mondat, mely a fordítás gyengébb minőségéből fakad. A következő kijelentést például csak pár percnyi gondolkodás után tudtam értelmezni: "Julien szeret alfa lenni többnyire, de én szeretek lenni mindig az úr." Szerintem ez eléggé kifejezi, mi is volt a problémám. 

Ütős könyv, nem mindennapi témával, valamint átlagosnak egyáltalán nem nevezhető szereplőkkel. Annak ajánlom, aki a fülszöveget és a címkéket olvasva biztos benne, hogy nem idegenkedik a műfajtól, és aki fel van rá készülve, hogy a történetben részletekbe menő intim jelenetek sorozata követi egymást. Ella Frank stílusa szókimondó és merész, s mindezt olyan lehengerlő természetességgel fejezi ki, hogy megdöbbenni sincs idő. Ez a gátlástalan nyíltság nekem nagyon bejött, remélem, a jövőben még olvashatok tőle.

Értékelés: 5/4,5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :) 

Megjegyzések