Jessica Sorensen: Surviving Chaos (angol)

Műfaj: New adult, novella
Eredeti megjelenés éve: 2017
Kiadó: CreateSpace
Oldalszám: 98
Értékelése Molyon: (Feltételezem, hogy az alacsony olvasottság miatt) még nem kapott %-os értékelést.

Now in her last year of college, Callie feels like she wants to do something amazing with her life. When she gets a job offer to write for at an unconventional newspaper, she wonders if it’s the change she’s looking for. But her first assignment hits close to home, and she has to decide if she’s strong enough to handle it.

Kayden’s life has been going great. He’s about to graduate, the draft is coming up, and his relationship with Callie is stronger than ever. But when a secret from his family’s past is revealed, he realizes not everything about his life is what it seems.

Értékelésem:
Callie és Kayden történetét továbbvinni szerintem már nem volt jó döntés az írónő részéről. Még mindig olvasmányos stílusban ír és emiatt könnyen lehet haladni a könyveivel, valamint a szereplők is kedvelhetők, de a szerelmespár életét lezárta a korábbi részekben, és itt már feleslegesen csűri-csavarja a dolgokat. Az utolsó róluk szóló részben nagyon szép befejezést kaptak, most pedig újra problémákat visz az életükbe amik közül az egyik ráadásul Kayden világát eléggé felforgathatja, felevenítve a régi rossz élményeket is.

A másik nem túl szerencsés dolog az, hogy nagyon hamar ér véget a történet. Igaz, hogy egy hosszabb novellának íródott, de Sorensen pont akkor vágja el a fonalat, amikor beindulna minden, pont abban a percben. Nem mondom, hogy írhatott volna belőle egy újabb könyvet, mert annyira nem volt izgalmas, de ennek így nem sok értelme van.

Viszont, ami pozitívum, hogy ebben a részben már végre jelen van az, ami eddig hiányzott: Callie & Kayden és Viloet & Luke párosa közti direkt kommunikáció. Az előző 7 részben ez csak említés szinten volt jelen, itt viszont majdnem tartalmas párbeszédeket kapunk, konkrétan a 2 páros 1-1 tagja között Callie – Violet, amik elárulják, hogy már aktívan részt vesznek egymás életében.

Csalódtam, jobbra számítottam, valami olyanra, aminek értelme is van, és pozitív értelemben lényegi dolgot tud adni. Ehelyett úgy érzem, hogy az írónő feleslegesen sajtol ki egy olyan történetből még több részletet, ami már elérte a célját, és nem vágyik rá, hogy tovább meséljék. Azt, hogy miért indította el egy új szálon, új sorozat alatt is ezt a 8. részt, egyáltalán nem értem. Olyasmi, mint azok a filmek, amik egykor sikeresek voltak, de megtoldják őket még 1-2 résszel az anyagi haszon reményében, nem törődve azzal, hogy az eredeti színvonalas minőség ezzel valószínűleg jelentősen leromlik.

Értékelés: 5/2,5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. 

További bejegyzések, értékelések:

:) 

Megjegyzések