Marie Lu: Champion – Bajnok

Sorozat: Legenda (3.)
Műfaj: disztópia, sci-fi
Eredeti cím: Champion
Megjelenés éve: 2014
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 372
Értékelése Molyon: 91%

June és Day annyi mindent feláldozott a Köztársaságért, és egymásért, de az ország végre a megújulás küszöbén áll. June visszanyerte a Köztársaság megbecsülését, a kormányzat legfelsőbb köreiben dolgozik mint princepsjelölt, Day pedig a hadseregben emelkedett magas posztra. Arra azonban egyikük sem számított, hogy a körülmények alakulása ismét összehozza őket. Épp mikor már küszöbön áll a békeszerződés aláírása, egy járvány kitörése okoz pánikot a Kolóniákban, és ismét háború fenyegeti a Köztársaságot. A fertőzést egy minden eddiginél halálosabb vírus okozza, az ország sorsa pedig June kezében van. De hogy megmentse milliók életét, arra kell kérje, akit mindennél jobban szeret, hogy áldozza fel mindenét. Szívszorító dráma, akció és feszültség. Marie Lu nagysikerű trilógiájának elképesztő befejezése.

"Tényleg tönkreteheti egyetlen hiba az egész életünket?"

Értékelésem:
Marie Lu ebben a kötetben érte el történetmesélése csúcspontját.
Az első kötet nem jött be annyira, nagyon Beavatott feelinges volt, sok helyen véltem erős hasonlóságot felfedezni a 2 történetben.
Aztán a Prodigyban elrugaszkodott a deszkáról, már sajátos vonalon vitte tovább a történetet, ami egy nagyon megnyerő lépés volt.
Ebben a kötetben rengeteg izgalmat kaptam, nem tudtam, hogy képes még fokozni az eseményeket, de sikerült neki, hatalmas adrenalinlöketet rejtve az oldalakra. A szereplőket sikerült a végére megkedvelnem, mindketten jellemváltozáson mentek keresztül, és erősödtek, ahogy az élet vágta hozzájuk az akadályokat, mint a bombákat.
A negatív, ellenséges karakterek még mindig nem voltak eléggé kidolgozva, de Thomas személye végre elérte a célját, megmutatta a vak hazafiasság ijesztő voltát. Nagyon jó húzás volt, hogy az ő sorsa úgy alakult, ahogy, meglehetősen fejbevágott.
A cselekmény pörgős volt, a háború eseményei a szemem előtt történtek, ijesztő képet festve az emberi kegyetlenségről, de megmutatva közben a harc izgalmát, a közös célért való lelkesedést, összefogást. A Köztársaság másik oldala is megmutatkozott, ismét felhívva rá a figyelmet, hogy nem minden fekete-fehér, hogy egy országot nem csak a politikai vezetőin keresztül kell szemlélni, hanem az emberek szemén és tettein át is, hogy ténylegesen megismerhessük.
A lezárás hihetetlen, sorsszerű, nagyon imádtam. Ezzel a húzással tette még varázslatosabbá, még lehengerlőbbé a történetet Marie Lu. Nagyon jó döntés volt, hogy az első rész csalódása után második esélyt adva megismerhettem a befejezést is.

Értékelés: 5/5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :) 

Megjegyzések