Jessica Sorensen: Seth & Greyson (angol)

Sorozat: Véletlen (7.)
Műfaj: new adult, romantikus regény
Megjelenés éve: 2015
Kiadó: CreateSpace, Magánkiadás
Oldalszám: 234 - 300
Értékelése Molyon: Feltételezem, hogy az alacsony számú olvasás miatt még nem rendelkezik %-os értékeléssel, ugyanis nem találtam erre vonatkozó adatot. 

After being betrayed by someone he thought he loved, Seth leaves for college hoping to get a new start. But leaving his past behind is more complicated than he expected, and underneath his upbeat attitude, Seth struggles with opening up to people.

Then he meets Greyson.

Seth is instantly drawn to Greyson and his sweet and charming personality. But even though he feels a strong connection with Greyson, Seth’s still hesitant to open his heart to love.

With the help of his best friend Callie, Seth realizes he needs to overcome his fear of commitment. But will he be able to finally admit how he truly feels about Greyson?


"I think the best photos are taken when the person isn't watching. They're completely themselves and not so self-conscious."

"Even though it's hard, in the end it doesn't really matter what other people think of you, as long as you are happy. Life's too short, you know, to let other people drag you down."



Értékelésem: 
Seth és Greyson története a Véletlen sorozat első két része alatt játszódik, amik Callie és Kayden centrikusak, Violet és Luke pedig abszolút nincsenek képben (párként). Éppen ezért ez a könyv akár a 3. helyen is olvasható a sorban, főleg mert nagyon sok az összefüggés Callie-ék életével, és viszonylag kevés a magyarázat. Az írónő feltételezi az olvasóról, hogy emlékszik az akkor történtekre, és nagyon minimális információval szolgál a párhuzamosan zajló szerelmi történetről – ezért a 3,5 csillag. Ezt figyelembe véve javaslom azok részére az újraolvasást, akiknek már csak homályosan rémlenek a korábbi részletek.
Olvasva Seth szemszögét, ráébredtem, hogy bár Callie-nek meglehetősen felhős élete van, elenyészően keveset foglalkozik Seth-tel, aki állítólag a legjobb barátja. Bár az első három hónapot a találkozásuk után átugroja az írónő, de amikor Seth mélyebb ismeretséget köt Greysonnal és felmerülnek benne bizonyos dilemmák, Callie ritkán van ott számára, hogy megossza vele az aggályait és félelmeit. Ehelyett mindig ő rohan a lányhoz, amikor annak éppen problémája akad, ott hagyva csapot-papot, legyen akármilyen fontos is a dolog. Seth önmagát mindig a legjobb barátja mögé helyezi, és bár tudom, hogy a kapcsolatuk így működik, azért erre nem számítottam, mert így elég egyoldalúnak tűnik a dolog. Nem hittem, hogy a fiú ennyire küzd belül, és ez főleg Callie szűklátókörűségén múlik, mert nem fordít rá elég figyelmet (persze ő is sok terhet cipel, ezt elismerem).

Ezenkívül Seth szintén hihetetlenül törékeny és bizonytalan, akármennyire is mutat magáról ellenkező képet. Éppen ez a kisugárzás, a mások felé mutatott szüntelen pozitív hangulat teszi őt elképesztően erőssé, csak becsülni lehet. Eddig is kedveltem, ezután pedig mégnagyobbat nőtt a szememben.

Greyson is nagyon figyelmes, csupaszív srác, pont olyan, akire Sethnek szüksége van, hogy keresztülvergődjön az élet buktatóin és bátorságot találjon, hogy kiálljon önmagáért és felvállalja az érzéseit. Különösen szimpatikus személyiség, nem is lehet rá rosszat mondani, végtelenül megértő és türelmes.

Külön-külön is szerethető egyéniségek, és párként is fantasztikusak együtt. Több hozzájuk hasonló emberre van szükség a társadalom egoista és kegyetlen tagjai által okozott sérülések ellensúlyozásához.


Értékelés: 5/3,5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :) 

Megjegyzések