Jessica Sorensen: The ​Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen

Sorozat: Véletlen (1.)
Műfaj: erotikus, new adult, romantikus regény
Eredeti cím: The ​Coincidence of Callie & Kayden
Megjelenés éve: 2014
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 340
Értékelése Molyon: 91%

Sorsszerű ​a szerelmük?
Új, igéző regény sorsról, barátságról és a szerelem gyógyító erejéről…
Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megtörte a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába, Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal ő szorul megmentésre…

"Életünk során elég egyetlen véletlen, hogy összehozzon minket, és a szívünk egy pillanatra egyszerre dobbanjon."

Értékelésem:
A történet egy mostanában nagyon kedvelt sémára épül: sérült szürle csaj + sérült szexi pasi utat talál egymáshoz, leomlanak a falak, megépülnek a hidak, és az eső után jön a szivárvány. Ettől az egy dologtól eltekintve minden teljesen rendben volt vele, és nagyon élveztem olvasni.
Fontos üzenetet közvetít: beszéljünk a problémáinkról, azokról a traumákról, amik velünk történtek, mert egyedül nem lehet cipelni egy minden ember számára túl nagy terhet. Meg kell bíznunk a többi emberben ahhoz, hogy egészek maradhassunk, és ne döntsenek le minket a sérüléseink. Emellett pedig nyissuk ki a szemünket, mert sajnos rengeteg Callie-éhez és Kaydenéhez hasonló család létezik, ahol gondok vannak, amit vagy a szülők okoznak, vagy elfordítják a fejüket.
Tetszett a könyvben az, hogy annak ellenére, hogy mindenkinek van egy titka, ami megkeseríthetné az életét, mégis valahogy lazák és kedvesek tudnak lenni másokkal. Ott van Luke, Seth, akiknek szintén nem könnyű az élet, és ahelyett, hogy befelé fordulnának és depiznének, másoknak próbálnak segíteni – főleg Seth. Az elején kicsit ellenszenves volt, kicsit nekem túl napfényes volt a személyisége, de aztán sikerült megkedvelnem. Több ilyen emberre van szüksége a világnak, főleg a Callie-knek.
A bulizós jaj de fiatalok vagyunk részek nekem kicsit erőltetettnek tűntek, furcsának, de aztán ezeket is megszoktam. Legalább plusz izgalmat vittek az amúgy is letethetetlen könyvbe.
Végig érezni lehetett, hogy a történet végén valami nagyot fog robbani, ahogy az ezeknél a sztoriknál lenni szokott, és még ha sok minden előrelátható is volt, nagyon izgalmasan alakultak a dolgok, és végig azon görcsöltem, hogy történjen már meg, aminek meg kell.
Tipikus persze, az utolsó pár oldalon elérkezett a tetőpont, aztán csodásan elvágta a sztorit, de legalább abból, hogy van második rész, tudom, hogy a srác tényleg túlélte.
És bár kissé klisés, de azért azt kívánom nekik, hogy ők is jussanak el a szivárványig, mert megérdemlik, szóval hamarosan kezdem is a második részt, az biztos.

Értékelés: 5/4,5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :) 

Megjegyzések