Demi Kirschner: Szörnyek és ketrecek

Sorozat: Ellopott élet (2.)
Műfaj: fantasy, ifjúsági, regény
Megjelenés éve: 2016
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 304
Értékelés Molyon: 90%

Mindenkinek van egy sorskulcsa, egy jövő, ami csak rá vár…
Oliver megfogadta, hogy az élete árán is megvédi azt, akit szeret. De mi történik, ha ehhez kevés a puszta bátorság és ragaszkodás? Egyedül akkor tudhatja biztonságban Janát, ha a legmélyebb és legsötétebb pokolba ereszkedik le az igazság után.
Jana próbálja feldolgozni, hogy fenekestül felfordult az élete, amikor újabb kihívásokkal kell szembenéznie. Mi rejtőzik a lelke mélyén és mit akar tőle az Onika? Hogyan birkózzon meg Jana a nehézségekkel, miközben Oliver egyre távolodik tőle?
Önmagunkba nézni nehéz. A legnehezebb. Néha pedig választani kell az igazság és a szerelem között.
Titok, aminek nem szabad napvilágra kerülnie, mert mindent elveszíthetsz egyetlen pillanat alatt…

"Ha a hatalom felszeletelt torta, és mindenki egyenlő szeletre hajt, könnyű kimaradni a sorból. Ha viszont mindenki szelethez jutott, akkor egymás tányérjában turkálnak."

Értékelésem:
Ebben a részben már több betekintésünk nyílt arra, hogy milyen világban játszódik a történet. Úgy éreztem, hogy ez a második rész átmenet az első és a harmadik között (bár a 3. még meg sem jelent), mert ez olyan hatást keltett, mint a vihar előtti csend. Fokozódott a feszültség, több bomba is felrobbani készült, ennek egy része megtörént ebben a részben, míg más része nem. A vége egyértelműen arra ösztönöz, hogy majd olvassam tovább, mert még csak most jön a java.
Janát sikerült egy kicsit jobban megkedvelnem, amire határozottan pozitív hatással volt az, hogy Oliverrel nem másztak egymásra folyamatosan. A nehézségek ellenére mostmár olyan párt alkottak, amiben érezni lehetett a köteléket.
Annak ellenére, hogy nagy eseményekben nem bővelkedik a történet, nem volt unalmas, a kisebb dolgok hatására is néhol kapkodtam a fejem. Folyamatosan épült fel egy világ és rajzolódott ki egy izgalmas sztori a lapokon, mondatról mondatra.

Értékelés: 5/4,5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :) 

Megjegyzések