Demi Kirschner: Öld meg Jana Robinst!

Sorozat: Ellopott élet (1.)
Műfaj: ifjúsági, (urban) fantasy, regény
Megjelenés éve: 2015
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 416
Értékelés Molyon: 81% 

Jana Robins tizenöt éves, Lipcsében él, és számára az élet az iskolát, a legjobb barátját, vak házvezetőnőjüket és állandóan dolgozó, elérhetetlen apját jelenti.
De egy nap minden megváltozik. Kiderül, hogy mindez csak látszat. Megpróbálják elrejteni előle a világ valódi arcát. Egy olyan világét, ahol az emberek mellett különleges lények őrködnek.
Mindenkinek van egy előre elrendelt sorskulcsa, aminek be kell teljesednie az élete során. De vajon mi az élet értelme? Föl lehet lázadni az előre megírt jövő ellen?
Mi történik, ha a szerelmed talán az ellenséged?
Jana útra kel, hogy megfejtse a világ rejtélyeit, és múltja ádáz titkát. De megpróbál rájönni arra is, mit érez a két fiú iránt, akikre a lelkét is rábízná. Lehet-e barátságból szerelem? Vagy épp az ellenségből lesz a kedvesed?

"Tudod, ha rákényszerítenek, hogy nagyon korán kezdj el felnőttként gondolkodni, a világ rengeteg csalódást okoz. Megtanulod, mi a magány, rájössz, hogy a bizalom veszélyes, a felnőttek hibáznak, és semmi sincs ingyen. Akkor már minden félelmetes."

Értékelésem:
Elképesztő és egyedi világot tár fel ez a történet, amely nagyon érdekes kérdésre épül: Mindegyikünk sorsa meg van írva előre, vagy sem? És ha igen, akkor helyes-e változatni rajta, ha megvan rá az eszköz? Olyan kérdés, amire nincs válasz, bár a könyv szereplői hiszik, hogy igen.
A világ, amely megbújik az emberek világában nagyon kreatívan lett megalkotva, lenyűgözött, és rengeteg lehetőség van még benne, ami a folytatásban remélem megjelenik majd.
A szereplők fiatalok, ezért elnézhető az a gyors tempó, amit a könyv szerelmi szála diktál, viszont mégis úgy érzem, hogy Jana kicsit részletesebben megismerhette volna Olivert. Az rendben van, hogy az olvasó tud bizonyos dolgokról, de Jana ennek alighanem felét sejti pusztán. És nem csak ez, hanem a Griffin felé tanusított érzelmei páli fordulatának hirtelensége is megdöbbentet. Hiszen nagyon sokáig barátok, hogyan lehetséges, hogy ilyen hamar elengedi azt, aki mellette volt végig, és fordítva, mert Griffin se sokkal jobb. Szóval ezek a bizalom dolgok a könyvben valahogy nincsenek teljesen rendjén, kicsit hirtelen és néha valós ok nélkül változnak az érzelmi viszonyok, de ezt leszámítva zseniális az egész.

Értékelés: 5/4,5

Olvasd el a sorozat további részeinek értékelését itt.

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :) 

Megjegyzések