Rólam és a blogról

 Sziasztok! :) 

Jelenleg egyetemista vagyok, szabadidőmben  (vagy akkor is, ha az nincs) szívesen olvasok, sorozatozok. Emellett a barátommal közösen gyűjtjük a Pusheen cicákat, akiket mi Köfféreknek hívunk - innen az oldal neve. 

Imádom értékelni az olvasmányaimat, és a lényeg ezen van. Amellett, hogy úgy érzem, valamit alkotok is egy kicsit, a saját véleményemet írom le. Különösen fontosnak tartom kiemelni, hogy nem írok kritikát, mert az egy olyan műfaj, ami nagyon kevés személyes véleményt enged meg, és szakmai szempontból közelíti meg a dolgokat. Nos, én sosem tanultam az irodalommal foglalkozó szakmák közül semmit, szóval értékelést írok, maradjunk ennyiben. 

Amióta megtanultam olvasni, azóta ez az egyik kedvenc hobbim, így kb. 700 könyvvel már megismerkedtem, a várólistám pedig folyamatosan bővül (most kb. 500 könyv van rajta). Főleg magyarul olvasok, de előfordul, hogy angolul is - viszont egyelőre csak olyan sorozatokat, amiknek első részét már magyarul elolvastam, vagy sorozatban is angolul néztem. 

Ami az általam kedvelt műfajokat illeti, szeretem magam mindenevőnek (vagy mindenolvasónak) hívni, hiszen olvasok sci-fit, fantasyt, thrillert, krimit, disztópiát, utópiát, romantikust, lélektani könyveket, és ezek mindenféle keverékét és formáját. A blogolást az olvasmányaimról 2020 májusában kezdtem. Az, hogy bizonyos műfajokban kevés értékelést találtok, nem azért van, mert abban nem szeretek olvasni (például az erotikus könyveket kb. 2019-ig imádtam), hanem csupán annyit, hogy éppen nem azt a korszakomat élem, ahol vevő vagyok arra az adott műfajra. Nagyon kedvfüggő, hogy éppen mire van gusztusom, de nyitott vagyok, így bármi előfordulhat. Illetve néha az is előfordul, hogy olyan könyveket nyitok ki, amiket kevesen olvastak, és nem lettek éppen bestsellerek, mert hiszem, hogy attól még nem rosszak, csak éppen nem talált rájuk olyan nagy közönség. És azon se lepődjetek meg, ha kissé elborult könyvekért odavagyok, mert azok a kedvenceim, hiszen tudnak olyat mutatni, amit még nem írt meg senki. 

Remélem elnyeri tetszéseteket a blogom, és visszatérő olvasói lesztek. :) Bármiért, akármiért megkereshettek akármelyik platformon, amin elérhető vagyok. 

Üdv.:

Köffér Tzitzah (Roxi) 

Megjegyzések