P. Dangelico: Wrecking Ball - A romboló

Sorozat: Szeretni nehéz (1.)
Műfaj: romantikus, new adult
Megjelenés éve: 2020
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 376
Értékelése Molyon: 91%

Hogyan ​állj ki magadért?
Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs más választása, mint elfogadni az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.

Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg miután kiderült, hogy a felesége – mára már ex-felesége – attól a pasastól terhes, akivel anno őt csalta meg. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába egy nőt. És fogalma sincs, melyik a nagyobb probléma: hogy megígérte, viselkedni fog, vagy az, hogy vonzódik hozzá.

Könnyed és romantikus. Sorsfordító és szexi. Adott két megtört ember, két sors és egy lehetőség.

Az utóbbi évek legtartalmasabb romantikus története.

Éld át!

"– Kérsz egy kis popcornt?
Hogy mi? Jó, talán mégsem olyan fontos az egész.– Ööö, igen, simán – válaszolom sután, kizökkentve a témaváltástól.
– Király, akkor hozz nekem is, meg amit még szeretnétek. Meg egy sört is, dobozosat ha van, de a csapolt is jó lesz – és a kezembe nyom egy száz dollárost.
Kuncogva nézek a pénzre a markomban.
– Mindig ilyen elbűvölő vagy a randikon?"

"Ha az életed minden apró darabját szétcincálták, megtaposták vagy elvették már, akkor az utolsó darabkájába úgy fogsz kapaszkodni, mintha élet-halál kérdése lenne."

Értékelésem:
Cam és Cal története igazi aranyos kis romantikus olvasmány, mely két ember nehéz egymásra találásról szól. Szívmelengető történet családról, szerelemről és bizalomról.

Cal egy autóbalesetben elveszítette csaló férjét, akit bár hiába szeretett szívből, mégsem az volt, akinek gondolta. A férfi éveken át eltitkolta előle mocskos kis üzleteit, melyek során rengeteg pénzt sajtolt ki emberekből, az ezzel járó szégyen és megaláztatás pedig mit sem sejtő feleségére hárult halála után. A nőt az évekkel ezelőtt történt események még mindig kísértik, ehhez pedig még hozzátesz az is, hogy rengetegen nem hiszik el, hogy nem volt tudomása férje életének bűnös oldaláról.

Cal profi sportoló, akit egy nyolc évig tartó kapcsolat után megcsalt a felesége, testvére pedig elvonón van, így őt terheli a feladat, hogy keressen egy megfelelő nevelőt Mandy fiának, Samnek. A kisiú nála lakik, míg alkoholista édesanyja össze nem szedi magát, és mit ad a sors, így találkoznak Cammel, akinek humora és sugárzó egyénisége mindenki hétköznapjait felderíti. A nő hosszas győzködés után beleegyezik, hogy segít a családnak, ezzel pedig megkezdődik lassú, de annál mélyebb összemelegedése Callel.

A borítót nem szoktam figyelni, ha olvasok egy könyvet, úgy vagyok vele, hogy maximum figyelemfelketésnek szolgál, de most jobban belopózott a tudatalattimba, mint hittem, és sajnos befolyásolta a várakozásaimat. Az izmos, félmeztelen pasi láttán valahogy arra számítottam – ahogy a hasonló könyveknél –, hogy az első 100 oldalt elhagyva a két főszereplő egymásnak esik, majd kezdődik a dráma, aztán a végén mindenki boldogan, míg meg nem. Ehhez képest nem ez történik a könyvben, és kicsit csalódott is voltam, hogy nemár, hogy ennyi ideig húzódik a dolog, és csak faltam a sorokat, hogy na mikor omlanak már egymás karjaiba, holott nem a kedvencem a gyors lefolyású összemelegedés, mert egyre több ilyen könyvet dobnak piacra – ha olvasunk egyet, olvastuk az összeset. Szeretem megkedvelni a szereplőket, megismerni őket, érezni az érzelmeiket és nem csak a kémiát. Aztán, ahogy letettem a könyvet, kis mosollyal nyugtáztam, hogy ez így volt jó, és a végén mégiscsak pozitív csalódást eredményezett a dolog. Természetesen van szexualitás a könyvben, nem is kevés, de nagyon össze tudja zavarni az embert, hogy mostanában minden második könyvet úgy akarnak eladni, hogy ráraknak egy félmeztelen pasit. Ezzel az erős vizuális hatással az olvasó akaratlanul is tömény erotikára fog számítani, és meglepődik, mikor nem azt kapja.

Tehát, mint azt kifejtettem, Cal és Cam fokozatosan szűrik össze a levet, és nagyon aranyosan próbálkoznak „csak barátok” maradni, miközben mindketten vad csatát vívnak önmagukkal, hogy engedjenek-e a vágyaiknak, vagy sem, mert pontosan tudják, mekkora bukás lehet a kapcsolatuk vége, ha nem tartják maguktól távol az érzelmeiket. Mindkettejük határozott elképzeléssel rendelkezik a jövöről, és sajnos nem ugyanazok a vágyaik, így komoly lelki sérülést okozhatnak egymásnak. Annyira meglepő fordulat vagy egetrengető dráma nem történik a könyvben, és nincs is rá szükség, mert így is folyamatosan megy az első sorból való szurkolás, hogy ez a két ember végre elfogadja a másik iránti érzéseit.

Az írónő stílusa egyedi, humoros és szórakoztató, amitől a könyv hangulata még a szívfacsaró részeknél is vidám tud maradni. Cam és legjobb barátnője, Amber dumája belevaló és frappáns, ami igazán kedvelhető szereplőkké teszi őket. A bajnok férfiállat, Cal is felettéb szeretnivaló, még akkor is, amikor kivillantja az agyarait, és a viselkedésétől még egy oroszlán is fejhangon sikítozva menekülne.

A romboló kedves, mosolyogtató romantikus történet, ahol a szexualitás nem megy az érzelmek kifejeződésének rovására. Így azoknak meleg szívvel ajánlom, akik már unják azokat a könyveket, ahol a hősnő 3 szó után azt se tudja, hol hagyta el a bugyiját – ha egyáltalán volt rajta –, de még mindig vágynak a könnyed szerelmi történetekre.

Értékelés: 5/4,5

Ha tetszett a bejegyzés: iratkozz fel, kövess Facebookon,  Molyon vagy Instagramon. :)

További bejegyzések, értékelések:

 

Megjegyzések